قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

سخنان عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در دیدار با رهبر انقلاب

سمیه چیتی عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و دانشجوی تربیت‌بدنی دانشگاه الزهرا در دیدار دانشجویان با مقام معظم رهبری به بیان دیدگاه‌های این تشکل‌ دانشجویی در حضور رهبر معظم انقلاب پرداخت که متن سخنان وی به شرح ذیل است:

http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/16905/B/13900519_6116905.jpg

بسم الله الرحمن الرحیم


از عدالت نبود دور گرش پرسید حال /پادشاهی که به همسایه گدایی دارد

با سلام خدمت شما امام، ولی و پدر بزرگوار همچنین خواهران و برادران گرامی مخصوصاً خانواده معظم شهدا

یک حرف صوفیانه بگویم اجازت هست؟

تابلوی هر نظام و هر حرکت انقلابی دانشگاه است.نمایی که در آن قوت‌ها و ضعف‌ها نمود می‌یابد و به جامعه تسری پیدا می‌کند. پدر بزرگوار، دانشگاه‌ها هر کدام جریزه‌های پراکنده‌ای هستند که هیچ‌کدام به دیگری مربوط نیست و رؤوسای آن حکامی با سلایق متفاوت می‌باشند.
بیانات شما را هر کدام به تعبیر خودشان می‌فهمند و عمل می‌کنند، شما می‌گویید کرسی آزاداندیشی آنها می‌فهمند، امنیتی کردن دانشگاه که باید پرسید کدام اراده و خواستی در این نظام بر این مقرر شده که دانشجو، دانشگاهی و متفکر و اندیشمند به معیار و محک این دوستان، ضدنظام، معاند و مخالف ولایت‌فقیه شناخته شوند و به بهانه فشار دستگاه‌های امنیتی از نشستن بر کرسی و اندیشیدن آزاد منع شوند که اگر این هم واقعیت داشته باشد باید دوباره پرسید، دستگاه امنیتی مذکور کجاست و از که فرمان می‌گیرد.

شما می‌گویید بازنگری در علوم‌انسانی، آنها می‌فهمند حذف کامل و یا اضافه کردن پسوند اسلامی به آخر برخی دروس وارداتی و یعنی پاک کردن صورت مسئله، شما می‌گویید توجه به اسلام در همه محورهای برنامه‌ریزی در دانشگاه از جمله محتوا، اساتید و ضوابط، آنها انتخاب می‌کنند ساده‌ترین راه را، یعنی حاکمیت ضوابط (تفکیک جنسیتی) و بعد زیر لوای اسلام اولین چماق بر سر زنان فرود می‌آید، حاکمی تصمیم می‌گیرد دختران در رشته‌های فنی درس نخوانند و حاکمی دیگر سهم دختران را به حداقل می‌رساند.

پدر بزرگوار؛ به نظر می‌رسد جامعه درباره حضور زنان بلاتکلیف است از یک طرف به حضور اجتماعی آنها نیاز دارد و از طرف دیگر همین حضور برای مدیران ارشد نه تنها الزامی نیست بلکه بهتر آن است که زنان به خانه‌ها بازگردند. در میان بیرق‌های برافراشته اسلامی کردن حاکمان، آنچه اصلاً به چشم نمی‌آید عقب‌ماندگی حوزه‌های علمیه در تزریق فکر و اندیشه به جامعه است که در این میان گسست عمیق بدنه اجتماع با حوزه های علمیه را شاهد هستیم، که نتیجه آن را می‌توان در عدم تعریف فلسفه علم برگرفته از معارف و عقلانیت خودمان و محتوای کسالت بار کتاب‌های معارف مشاهده کرد.

لبریز کن از آن می صافی سبوی من/ دعوت مرا به جام می چاره ساز کن

یکی از مهمترین محورهای استراتژیک فرهنگ، هنر است، به نظر می‌رسد در زمان معاصر نظریه‌پردازی در عرصه هنر اسلامی ضعیف و نابسامان است و نتیجه طبیعی این مطلب نبود یک سیستم واحد در عرصه هنر می‌باشد که مجال را برای هنر وارداتی فراهم کرده و عمق و اصالت را از هنر امروز می‌گیرد.

اگر قرار باشد اسلام را در عرصه‌های مختلف برای نسل امروز و فردا بیان کنیم باید به صورت دائم در حال ترجمه زبان دین به زبان هنر باشیم. از آنجا که ضعف حوزه‌های علمیه در شناخت هنر و ابعاد آن از اهمیت این نقطه نظر کاسته و دغدغه‌ای برای جامعه دینی نیست و نیز فضای آشفته هنر به این مساله دامن زده، برای حل این معضل نیازمند گروهی متشکل از افراد هنرمند و دین‌شناس هستیم و صد البته که مصداق بارز این بحران را می‌توان در رسانه دید. رسانه امروز جواب‌گوی جامعه اسلامی نبوده و اگر از موضع خود قدمی عقب نهیم باید بپرسیم، آیا صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و محصولات فرهنگی تریبونی برای انقلاب اسلامی هست. خشخشی به گوش می‌رسد، برگ‌های بی‌گناه با زبان ساده اعتراف می‌کنند، خشکی درخت از کدام ریشه آب می‌خورد.

مبحث مهم دیگر که باید بدان پرداخت اقتصاد است، یکی از مهم‌ترین مباحثی که در حوزه اقتصاد کشور همیشه مورد توجه بوده و مردم از نزدیک آن را لمس کرده‌اند مسئله بیکاری و عدم پرداخت جدی و برنامه‌ریزی شده به این معضل اجتماعی می‌باشد. وقتی بین دانشگاه و فضای کار ارتباط تعریف شده‌ای نباشد، ماحصلش تربیت افرادی است که نیروی کار ورزیده‌ای برای جامعه محسوب نمی‌شوند و به طور کلی به نظر می‌رسد نگاه مدیران مربوطه به این معضل اساسی مشق این جمله است: چو فردا شود، فکر فردا کنیم.

مسئله دیگر، نظام بانک‌داری کشور است که گویی اصلاح آن و حرکت به سوی بانک‌داری اسلامی، به آرزویی دست نیافتنی مبدل شده است. سودهای بانکی بسیار بالا از یک طرف و کم‌رنگ شدن سنت قرض‌الحسنه که بیشتر شبیه ژست تبلیغاتی است در کنار رشد قارچ‌گونه مفاسد اقتصادی که سیستم بانکی کشور را به حیات خلوت خود تبدیل کرده‌اند، مسئولان را به نوعی زندگی مسالمت‌آمیز با این مسئله وا داشته است، اما بدون شک اولین و اساسی‌ترین گام برای اصلاح نظام بانک‌داری کشور، ایجاد تحول در نظام بانک‌داری با اهتمام کانون‌های فکری دانشگاه و حوزه است.

اما در پایان خطاب من با برخی از کارگزارن نظام و نخبه‌های سیاسی است که منافع شخصی، جناحی و گروهی خود را خواسته و یا ناخواسته به خواست خدا و حق مردم ترجیح می‌دهند و علیرغم تأکیدات حضرتعالی بر تقوای سیاسی و ضرورت آن که بی‌شک راه‌گشای بسیاری از بحران‌های سیاسی داخلی می‌باشد، این مسئله را لقلقه‌ زبان کرده و شاهد بی‌اخلاقی سیاسی و در یک کلام بی‌تقوایی سیاسی در سیاسیون مدعی اخلاق‌مداری بوده‌ایم.

بی‌اخلاقی برخی از به اصطلاح نخبه‌های سیاسی در برهه‌هایی کار را به جایی رسانده است که متأسفانه بارها موجب ایجاد تنش در فضای جامعه گشته و ملت ایران و به خصوص دانشجویان را با این سؤال مواجه کرده است که تا به کی بناست بی‌تقوایی سیاسی برخی از این آقایان داعیه‌دار ولایت‌مداری فارغ از هر طیف و گروهی، فضای سیاسی کشور را دچار التهاب نمایند. به راستی تا به کی باید ولی‌فقیه زمان بی اخلاقی‌های شما را گوش زد نماید، تا به کی باید مردم هزینه قدرت‌طلبی بی‌جا و انحرافات شما برادران انقلابی را متحمل شوند، ای برادران و مردان سیاست، جا پای ولی خود بگذارید و پشت سر او حرکت کنید. یا ایها الذین آمِنوا آمَنوا

مکتب راستین خمینی کبیر با همه ابعاد و لوازم آن تنها و تنها در پیروی از ولی‌فقیه زمان و تبعیت حقیقی از منویات آن یگانه دوران تجلی دارد.
دفتر تحکیم وحدت با یادآوری این مهم همگان و به ویژه جریان‌های سیاسی را به بازگشت به مکتب امام‌خمینی(ره) دعوت کرده و بار دیگر بیعت خود را با رهبر فرزانه خویش اعلام می‌دارد.

خواجه سلام‌علیک؛ گنج وفا یافتی دل به دلم نه که تو گم شده را یافتی. هم تو سلام‌علیک هم تو علیک‌السلام، طبل خدایی بزن کین زخدا یافتی.

هشدار آیت‌الله رفسنجانی: خطای تاریخی روحانیت تکرار نشود

هشدار آیت‌الله هاشمی رفسنجانی: خطای تاریخی روحانیت تکرار نشود


مشروطه آموزه‌های فراوانی برای احتمال تکرار دارد‎؛ رگه‌‌های آن‌را امروزه در برنامه پیچیده روحانیت‌ستیزی و مردم‌فریبی می‌بینیم؛برنامه‌ای که حتی متصلبین اصول‌گراو اصلاح‌طلب رابه اعتراف وهشدار واداشته که مبادامشروطه تکرارشود

ایلنا: آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به فرارسیدن سالگرد مشروطه‏، هشدار داد: روحانیت نباید خطای تاریخی خود را تکرار کند و برنامه اختلاف‌افکنی دست‌های پنهان ولی فعال استعمار را در داخل کشور همراهی نماید.
به گزارش ایلنا، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در یادداشتی به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه مشروطه؛ نوشت: "طراحان نقشه‌های شوم عصر مشروطه، امروز دوباره به میدان آمده‌اند تا با سوءاستفاده از اختلافات سلیقه‌های داخلی و ادبیات به ظاهر ارزشی بعضی‌ها، برنامه روحانیت‌ستیزی خویش را کامل کنند چراکه آنان بهتر از همه می‌دانند، در طول تاریخ هر جا که یک ظالم داخلی یا خارجی تسمه از گرده جامعه کشید، روحانیت ملجأ و مأمن مردم بوده است".
وی افزوده است: این گروه تلاش می‌کنند مردم را از روحانیت جدا کنند و حتی در میان روحانیون نیز اختلاف بیندازند که متأسفانه این روزها شاهد آنیم.
به گزارش ایلنا، متن کامل یادداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به مناسبت سالگرد مشروطه بدین شرح است:
«مشروطه» اگرچه در لفظ فقط یک کلمه است، اما در پس و پیش خویش جریانی دارد که یک سوی آن نقطه پایان یک قطعه طولانی مأیوس‌کننده و در سوی دیگر آن نقطه آغاز یک قطعه امیدوارکننده است.
مشروطه با همه فراز و فرودها و همه دستاوردهای مثبت و منفی، در یک کلام پایان تصمیم سازی یک فرد در مورد سرنوشت جامعه و آغاز تصمیم گیری نمایندگان مردم در جایی به عنوان مجلس شواری ملی در مورد سرنوشت همان جامعه است.
مشروطه اگرچه در پایان خویش دیکتاتوری از نوع رضاخانی را بر مصادر امور نشاند، اما با آغاز خویش، بذر مردم‌سالاری را در ذهن و زبان اقشار مختلف ایران افشاند.
مشروطه اگرچه در دوره کودکی خویش شیخ فضل‌الله نوری را بالای دار دید، اما در طرف دیگری ستارخان و باقرخان را با شیخ محمد خیابانی و آیت‌الله مدرس پیوند داد، پیوندی که ماحصل آن در سالهای بعد، درخت تناور انقلاب اسلامی را با شاخه‌های ملی و مذهبی در باغ تاریخ ایران کاشت تا سایه بان مردمی باشد که در گراماگرم منافع مشترک استبداد و استعمار بی پناه شده بودند.
مشروطه اگرچه مجلس را به توپ بست، اما با تأسیس مجلس، توصیه مغفول مانده «وامرهم شورا بینهم» قرآن را پس از هزار و سیصد سال به میدان آورد.
مشروطه اگرچه در انحراف خویش سعی در جاودانگی حکومت مورثی سلطنتی حتی برای کودکی چون احمدشاه قاجار داشت، اما وقتی «مشروعه» را پسوند خویش دید، این امید را- هرچند برای مدتی کوتاه- در دل جامعه استبداد زده زنده کرد که علمای طراز بر متمم قانون اساسی نظارت دارند و نمی‌گذارند قانونی برخلاف مصرحات اسلام برای اجرا در سرزمین اسلامی به تصویب برسد.
مشروطه خط سیر یک نور در دل آسمان شب زده ایران بود، اگرچه خیلی زود معلوم شد که نورانیت آن از شهاب سنگی بود که پس از افول، تاریکی مضاعف دارد. چراکه کشور را در مخالفت با دخالت بیگانگان و فرمانبری شاه از دستورات دیکته شده و هرج و مرج منافع خودداری مردم، از چاله درآورد و به چاه انداخت.
مشروطه تمرین مردم‌سالاری در ایران از روی کتاب های غربی‌ها بود که چون سرمشق‌هایش بدون توجه به تفاوت فرهنگ‌ها بود، روحانیت دین‌مدار را به انزوا کشاند و هزار فامیلی و فرنگ‌رفتگان دنیامدار را به قدرت رساند.
دست‌های پیدا و پنهان استعمار، شرّ اشرار قاجار را از سر این سرزمین کند و شرور پهلوی را که یک قزلباش بی سواد بود، بر اریکه قدرت نشاند و یک تفکر فقهی شیعی را معکوس جلوه داد که دفع فاسد به افسد باشد!!
صدور فرمان مشروطه در ۱۴ مرداد اگرچه پس از شکست، باعث ناامیدی مردم در حرکت‌های اجتماعی بود تبدیل به انقلابی شد که در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ رقم خورد.
اگرچه دستاورد اولیه مشروطه برای مردم ایران یوغ مشترک استبداد و استعمار بود، اما دندانه‌های نا به هنجار همان یوغ، سرزمین بایر اندیشه‌های ایران و ایرانی را به شخم واداشت تا زمینه برای کاشت نهال واقعی دمکراسی، مخصوصاً از نوع اسلامی آن، یعنی مردم سالاری دینی فراهم شود که نمونه بارز آن را در رأی ۹۸ درصدی مردم به جمهوری اسلامی دیده‌ایم.
حوادث تلخ و شیرین مشروطه آموزه‌های فراوانی برای احتمال تکرار دارد که رگه‌‌های آن را امروزه در برنامه پیچیده روحانیت‌ستیزی و کانون‌گریزی و مردم‌فریبی می‌بینیم. برنامه‌ای که حتی متصلبین اصول‌گرا و اصلاح‌طلب را به اعتراف و هشدار واداشته که مبادا مشروطه تکرار شود.
مگر غیر از این است که دشمنان ایران از نردبان محبوبیت روحانیت و دانشگاهیان در نزد مردم بالا رفته‌اند و در مشروطه مصادر قدرت را فتح کرده‌اند و آنگاه پرچم حاکمیت را به دست شاگردان غرب‌زده مکتب خویش داده‌اند؟ و مگر نه این است که امروزه نیز در انقلاب اسلامی که با پیشتازی روحانیت و رهبری بی‌نظیر یک مرجع عام به پیروزی رسیده‌ایم، بی‌مهابا و بدون انصاف ناکارآمدی روحانیت را فریاد می‌زنند؟
باید همگان هوشیار باشیم و نگذاریم خواسته یا ناخواسته در راستای اهداف کسانی قدم برداریم که اولاً مکتب اهل بیت(ع) را مانع اصلی خوی استکباری خویش می‌دانند و ثانیاً نمی‌توانند از منابع خدادادی و موقعیت جغرافیایی ایران در جهت مطامع خویش صرف‌نظر کنند.
آنان که همه توطئه‌ها، حتی جنگ ۸ ساله و اخیراً تحریک افکار عمومی جهان را علیه ایران به کار برده‌اند، با سیاست مکارانه «فرّق تسد» به جنگ انقلاب آمده‌اند و با فریب گروهی که شاید در ابتدا حسن‌نیت هم داشته‌اند، تلاش می‌کنند مردم را از روحانیت جدا کنند و خیرخواهان و حتی در میان روحانیون نیز چنان اختلافی بیندازند که متأسفانه این روزها شاهد آنیم.
مگر فراموش کرده‌ایم که برای به دست آوردن اوضاع از دست رفته در زمان ملی کردن صنعت نفت، چگونه بین آیت‌الله کاشانی و دکتر مصدق اختلاف انداخته بودند؟
طراحان آن نقشه‌های شوم که شواهد بسیاری از خون دل‌خوردن‌های آیت‌الله بهبهانی، آیت‌الله مدرس، آیت‌الله طباطبایی، شیخ محمد خیابانی و دیگر علما و روحانیون بزرگ را در تاریخ مشروطه داریم، در این سالها دست به کار شده‌اند تا با سوءاستفاده از اختلافات سلیقه‌ای داخلی و ادبیات به ظاهر ارزشی بعضی‌ها، برنامه روحانیت‌ستیزی خویش را کامل کنند. چراکه آنان بهتر از همه می‌دانند، در طول تاریخ هر جا که یک ظالم داخلی یا خارجی تسمه از گرده جامعه کشید، روحانیت ملجأ و مأمن مردم بوده است.
والسلام

جمعه «خدا با ماست» در سوریه

جمعه «خدا با ماست» در سوریه؛
http://ilna.ir/uploads/1390-5-14/Syria0013.jpg
مدودف: عدم اجرای اصلاحات سرنوشت اندوهباری را برای اسد رقم می‌زند
http://ilna.ir/uploads/1390-5-14/Assad002.jpg

آمریکا با افزایش چارچوب تحریم‌های خود علیه دولت اسد، تاجر برجسته و نماینده پارلمان سوریه را به فهرست تحریم‌های خود افزود/سفرای اتحادیه اروپا نیز توافق کردند که تحریم بخش نفت سوریه را نیز مورد بررسی قرار دهند.

  ایلنا: آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌ها و فشارهای جدیدی را علیه دولت سوریه آغاز کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، آمریکا با افزایش چارچوب تحریم‌های خود علیه دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهوری، «محمد حمشو» تاجر برجسته و نماینده پارلمان سوریه را به فهرست تحریم‌های خود افزود.
دولت آمریکا همچنین اعلام کرد که حمشو روابط عمیق خانوادگی با رئیس‌جمهوری سوریه دارد و در راستای منافع بشار اسد و برادر وی «ماهر اسد» فعالیت می‌کند.
بنا بر این گزارش، این تحریم برای فشار بر اسد و هم‌پیمانان وی برای کاهش سرکوب مخالفان صورت می‌گیرد.
این تحریم چهارمین دور از تحریم‌ها علیه دولت سوریه از زمان آغاز تظاهرات در این کشور در پنج ماه گذشته به شمار می‌رود ولی هنوز خواسته مخالفان برآورده نشده است.
از سوی دیگر، اتحادیه اروپا نیز با افزایش تحریم‌ها علیه سوریه موافقت کرد. سفرای این اتحادیه در نشست خود در بروکسل توافق کردند که نام‌های دیگری را به فهرست تحریم های خود اضافه کنند؛ فهرستی که بشار اسد و 34 تن دیگر و نیز شرکت‌هایی که با ارتش در ارتباط هستند و نام آنها با سرکوب اعتراضات گره خورده است.
برخی دیپلمات‌های اروپایی در بروکسل گفتند که سفرای اتحادیه اروپا همچنین توافق کردند، تحریم بخش نفت سوریه را نیز مورد بررسی قرار دهند.
در همین حال، در «دیمتری مدودف» رئیس‌جمهوری روسیه، در واکنشی همتای سوریه‌ای خود را تشویق به اجرای اصلاحات و آشتی با مخالفان و نیز برپایی دولتی مدرن کرد.
مدودف گفت: «اگر اسد این اقدامات را انجام ندهد سرنوشت اندوهباری در انتظارش است.»
این نخستین بار است که روسیه و هم‌پیمان آن در برابر سیاست‌های دمشق واکنش تند از خود نشان می‌دهند.
کاخ سفید نیز اعلام کرد که رئیس‌جمهوری سوریه باید برود و اکنون باید به مرحله بعد از وی اندیشید.
«هیلاری کلینتون» وزیر خارجه آمریکا، نیز در کنفرانسی مطبوعاتی در واشنگتن گفت: «دولت اسد مسئول کشتار دو هزار نفر در حملات خود به مردم است و این دولت وجهه قانونی خود را از دست داده است.

در همین حال، مخالفان سوری با نامگذاری امروز ـ‌جمعه‌ـ به نام «جمعه خدا با ماست» تاکید کردند که بعد از نمازجمعه بار دیگر علیه سیاست‌های اسد تظاهرات می‌کنند.

http://ilna.ir/newsText.aspx?ID=200229

معاون‌سینمایی گفت؛ زندان‌های ایران مانند هتل است

جواد شمقدری اطمینان داد:
وضعیت بازداشتی‌ها خوب است



 

معاون‌سینمایی گفت؛ زندان‌های ایران مانند هتل است. او حضور سجادپور در اوین را در راستای پیگیری‌های وی برای آزادی آهنگرانی و وفامهر عنوان کرد و گفت: باید شرایطی را فراهم کنیم تا برای هنرمندان از قوانین ساده‌تر استفاده شود.
ادامه مطلب ...