قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

«جمعه پایان کار حسنی مبارک» در مصر؛

«جمعه پایان کار حسنی مبارک» در مصر؛
 
مخالفان و موافقان مبارک در میدان التحریر درگیر شدند



وزارت دفاع مصر در بیانیه‌ای از مردم این کشور در خواست کرد به زندگی عادی خود بازگردند/تظاهرکنندگان روز جمعه آینده را «جمعه پایان کار حسنی مبارک» نامیده‌اند/12 حزب سیاسی مخالف دعوت در گفت‌وگوی ملی را پذیرفته‌اند.


ایلنا: در حالی که اعتصاب‌ها در مصر وارد نهمین روز خود شده است، رسانه‌های خبری از درگیری شدید حامیان «حسنی مبارک»، رئیس‌جمهوری مصر با معترضان و مخالف وی در میدان «التحریر» قاهره خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، پایگاه خبری «الجزیره» گزارش داد که شاهدان از درگیری‌های شدید بین طرفداران حسنی مبارک و مخالفان او خبر می‌دهند. این شاهدان گفتند که در درگیری بین نیروهای امنیتی لباس شخصی و تظاهرکنندگان در میدان التحریر، شماری از تظاهرکنندگان زخمی شده‌اند.
از سوی دیگر، خبرگزاری «شین‌هوا» گزارش داد که وزارت دفاع مصر در بیانیه‌ای از مردم این کشور در خواست کرد به زندگی عادی خود بازگردند. «ابراهیم اطمان»، سخنگوی وزیر دفاع مصر همچنین از جوانان درخواست کرد با همکاری یکدیگر این کشور را بسازند.
وی افزود: «اکنون ما از درخواست‌های شما آگاه شده‌ایم و نهایت تلاش خود را برای رضایت شما انجام می‌دهیم.»
وی ادامه داد که در سایه حمایت شهروندان مصری که تمام سختی‌ها را تحمل کردند ما می‌توانیم به زندگی عادی خود بازگردیم،‌ در محل کار خود حاضر شویم،‌ ادارات و مغازه‌های خود را باز کنیم و در خیابان‌ها قدم بزنیم.
در همین حال، ائتلاف مخالفان مصری از مردم مصر خواستند اعتراضات در میدان التحریر ادامه یابد. این ائتلاف همچنین درخواست کرد تا روز جمعه آینده تظاهرات بزرگی برگزار شود و از حسنی مبارک درخواست شود روز جمعه از قدرت کناره‌گیری کند.
یکی از رهبران جنبش اعتراضی که خواستار سرنگونی حسنی مبارک است، اعلام کرد که تظاهرکنندگان روز جمعه آینده را «جمعه پایان کار حسنی مبارک» نامیده‌اند و تظاهرات به سوی کاخ «العروبه» مقر حسنی مبارک را بررسی می‌کنند.
وی گفت که تظاهرکنندگان به دعوت خود برای برگزاری تظاهرات جدید و گسترده در روز جمعه آینده پافشاری می‌کنند.
رئیس مجلس نمایندگان مصر روز چهارشنبه اعلام کرد اصلاحات قانون اساسی این کشور کمتر از دو ماه و نیم دیگر تصویب خواهد شد .
از سوی دیگر خبر می‌رسد که در پی دعوت ژنرال «عمر سلیمان»، معاون حسنی مبارک از احزاب سیاسی این کشور برای شرکت در گفت‌وگوی ملی، دست‌کم 12 حزب مخالف برای شرکت در این گفت‌وگوها اعلام آمادگی کردند.
طبق این گزارش، 12 حزب سیاسی مخالف الجمهوری، الغد، المحافظین، الجیل ، مصر عربی سوسیالیستی، الاتحادی، الخضر، تکافل، جوانان مصر، الشعب، السلام و الاحرار در بیانیه مشترکی که از شبکه یک تلویزیون مصر پخش شد، تاکید کردند که با توجه به این‌که کشور در معرض خطرات سیاسی و بحران امنیتی قرار دارد دعوت ژنرال عمر سلیمان برای شرکت در گفت‌وگوی ملی را پذیرفته‌اند.
این احزاب در همین حال بر اعلام همبستگی و حمایت از جوانان مصر و تحقق خواسته‌های مشروع آنان تاکید کردند.
احزاب سیاسی مخالف مصر در ادامه بیانیه خود از همه مخالفان و معترضان مصری خواستند امنیت و آرامش را در کشور حفظ کنند و از تلاش‌های کمیته‌های مردمی متشکل از جوانان مصر در تامین امنیت اموال و حفظ جان مردم قدردانی کردند.
در همین حال برخی دیگر از احزاب سیاسی مهم و مخالف در مصر مانند الوفد، اخوان المسلمین، تجمع، الناصری و «محمد البرادعی»، دیپلمات مخالف حسنی مبارک بر مخالفت شدید خود با هر گونه گفت‌وگو با نظام فعلی تاکید کردند.
این احزاب اعلام کردند که تنها در صورتی حاضر به گفت‌وگو هستند که همه خواسته‌های معترضان محقق شود.
حسنی مبارک دوشنبه گذشته ژنرال عمر سلیمان را مامور کرد با همه احزاب و گروه‌های سیاسی مصر درباره مسائل مهم کشور در ارتباط با اصلاح قانون اساسی و پارلمانی فوری وارد مذاکره شود. 

گزیده‌ای از سخنان ولی‌امر مسلمین درباره حربه‌های استکبار

گزیده‌ای از سخنان ولی‌امر مسلمین درباره حربه‌های استکبار علیه نهضت اسلامی

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، سال گذشته در دیدار با گروه‌های مبارز فلسطینی، به تحولات منطقه و مساله فلسطین اشاره کردند و فرمودند: «شکى نیست که بر اساس حقایقى که خداى متعال تقدیر کرده است، خاورمیانه‌ى جدید شکل خواهد گرفت و این خاورمیانه، خاورمیانه‌ى اسلام خواهد بود».
به بهانه‌ی «اتفاقات اخیر در کشور مصر»، پایگاه اطلاع‌رسانی حضرت ‌آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، در ویژه‌نامه‌ای به بررسی تحولات اخیر در کشورهای اسلامی منطقه خاورمیانه می‌پردازد.

در بخش دیگری از این ویژه‌نامه، گزیده‌ای از سخنان معظم‌له درباره
حربه‌های استکبار علیه نهضت اسلامی در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد:

خاصیت قرآن و اسلام
آمریکا با اسلام، ولو اسلام غیرحکومتى - همان اندازه‌اى که امروز در عربستان سعودى و مصر هست - هم مخالف است. اگر به فرض محال، امریکاییها مقاصدشان را در این‌جا بتوانند تحقق ببخشند، آن وقت معلوم خواهد شد که موضعگیریشان در مقابل آنها چیست. به من گزارشى دادند که مأموران امریکایى به یکى از وزراى یکى از کشورهاى اسلامى معروف گفته بودند شما باید در کتابهاى درسیتان مسائل دین و جهاد را کمتر یاد بدهید؛ چرا این مطالب را در کتابهاى درسیتان مىآورید؟ قضیه این‌طورى است. اینها با اصل اسلام، با اصل تفکر اسلامى، تفکرى که دارنده‌ى خودش را وادار مى‌کند که از هیچ قدرت مادى مرعوب نشود و واهمه پیدا نکند، ناراحت و عصبانیند. و این خاصیت قرآن و اسلام است.
بیانات در دیدار مسؤولان و کارگزاران نظام جمهورى اسلامى 27/12/1380

کشورهای دست‌نشانده‌شان هم مایه‌ی دردسرند
حتّى حکومت‌هاى سلطنتى‌یى که امروز در خاورمیانه وجود دارد، آمریکا اینها را دوست نمى‌دارد؛ چون مى‌داند اینها براى او مایه‌ى دردسر است. دولت‌هاى اسلامى و عربى باید به این نکته توجه کنند. امریکا براى مصر هم برنامه دارد؛ براى سعودى هم برنامه دارد؛ براى اردن هم برنامه دارد؛ براى کشورهاى خلیج فارس هم برنامه دارد. برنامه‌ى او فقط براى لبنان و سوریه و عراق نیست که دیگر کشورهاى عربى بنشینند تماشا کنند که امریکا به خیال خود حساب سوریه و لبنان را برسد؛ بعد نوبت آنهاست. البته بین خواست امریکا و واقعیت خیلى فاصله است. گروهى که امروز در آمریکا سر کارند، مثل آدم‌هاى مست تصمیم مى‌گیرند؛ اصلاً نمى‌فهمند چه کار مى‌کنند؛ اینها از خیلى واقعیات عالم فاصله دارند و دورند. خود تحلیلگران زبده و برجسته‌ى سیاسى امریکا هم امروز همین حرف‌ها را مى‌زنند و مى‌نویسند. سایت‌هاى اینترنتى و مطبوعاتشان از این حرف‌ها پُر است؛ مى‌گویند اینها دارند امریکا را به نقطه‌ى اضمحلال و سقوط مى‌کشانند. واقع قضیه هم همین است. وجود اینها براى امریکا احتمالاً انتقام خدایى است؛ لیکن به‌هرحال این برنامه را دارند.
دیدار کارگزاران نظام 8/8/1384
حرکات پیش‌دستانه‌ی استکبار
آمریکایى‌ها مى‌دانند که در دنیاى اسلام آینده‌یى ندارند. براى این‌که بیدارى اسلامى به حرکتهاى انقلابى منتهى نشود، پیشدستى مى‌کنند؛ مى‌خواهند چیزى را که براى ملتها سرنوشت محتوم است، با ابتکار و حرکتهاى پیشدستانه‌ى خودشان عقب بیندازند. اخیرا امریکایى‌ها اعتراف کرده‌اند که اگر حمله‌ى آنها به عراق نمى‌بود، رژیم صدام در مدت کوتاهى به‌وسیله‌ى عناصر مؤمن و مسلمان خود عراق سرنگون مى‌شد و ابتکار عمل از دست آنها خارج مى‌گردید؛ آنها از این مى‌ترسند. فعالیت آنها انفعالى و از روى ترس از عواقب بیدارى اسلامى در دنیاى اسلام است. حرکتى که امروز امریکایى‌ها در این منطقه مى‌کنند، ناشى از قدرت نیست؛ ناشى از احساس قدرت در اردوگاه اسلامى و قیام اسلامى و بیدارى اسلامى است.
14/3/84

بى‌اعتنایى و بى‌احترامى به کرامت انسان
دستگاه شما، دستگاه نفرت، ظلم، بى‌اعتنایى و بى‌احترامى به کرامت انسانهاست. چرا وارد عراق شدید؟ چرا یک کشور مستقل را زیر چکمه‌ى سربازان خودتان این‌طور لگدمال کردید؟ چرا کرامت و ارزش مردم عراق را نادیده گرفتید؟ حالا دارند طرح انتقال قدرت درست مى‌کنند، منتها قدرتى که در واقع در اختیار خود امریکاییها باشد. سیاستمداران و نخبگان عراقى بدانند که هر قدرتى که در عراق روى کار بیاید و دست‌نشانده‌ى امریکاییها تلقى شود، این قدرت به قدر امریکا پیش مردم عراق منفور خواهد بود. مردم عراق حاضر نیستند که بعد از رفتن صدام، سلطه‌ى امریکا و دست‌نشانده‌هاى امریکا را بر آن‌جا ببینند. انتقال قدرت، به این است که به مردم عراق انتقال قدرت شود و انتخابات انجام گیرد؛ مردم انتخاب کنند، نه این‌که کسى بیاید آن‌جا یک طرحى را که امریکاییها مایلند، به نخبگان و سیاستمداران عراقى دیکته کند و آنها هم تسلیم همان طرح امریکا شوند.
27/2/83