خبرگزاری فارس: علی بدرقه رئیس دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر بازداشت شد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاری فارس، علی بدرقه، رئیس واحد اسلامشهر دانشگاه آزاد اسلامی چهارشنبه گذشته بازداشت شده است.
گفته میشود وی به دلیل گماشتن افرادی برای ضرب و شتم دانشجویان در ورود حجتالاسلام رسایی به این واحد بازداشت شده است.
با این حال از آنجا که وی مرتبط با مهدی هاشمی رفسنجانی بوده و از جمله افرادی است که سال گذشته به همراه مهدی هاشمی از ایران خارج شد، احتمال ربط داشتن بازداشت وی با ماجراهای مهدی هاشمی نیز دور از ذهن نیست.
یکی از افرادی که پیش از این با علی بدرقه ارتباط داشته است، از قطور بودن پرونده وی خبر داد.
بر اساس این گزارش، بعد از ظهر روز سوم خرداد تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر که قصد داشتند برای حضور در برنامه بسیج دانشجویی به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر وارد آمفیتئاتر دانشگاه شوند، توسط برخی افراد منتسب به دانشگاه آزاد مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
ضرب و شتم این دانشجویان به حدی بود که دو نفر از آنان توسط تعداد دیگری از دانشجویان به بیمارستان انتقال یافتند.
ضرب و شتم دانشجویان هنگامی اتفاق افتاد که این دانشجویان در حال شنیدن توضیحات رسایی درباره علت لغو سخنرانی وی در این دانشگاه توسط مسئولان این دانشگاه بودند.
پیش از این برخی رسانهها خبری را منتشر کرده بودند مبنی بر اینکه مضروبکنندگان دانشجویان اعلام کردهاند از سوی عدهای برای برهم زدن نظم دانشگاه و حمله به نمایندگانی که احتمال حضور در این دانشگاه را داشتهاند اجیر شده بودند
ایلنا:عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس معتقد است دولت بدحجابی را ترویج میکند.
علی مطهری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با اظهارات اخیر رئیس دفتر رئیسجمهور مبنی بر اینکه برای ورود هنرمندان خارج از کشور به ایران مشکلی وجود ندارد،گفت:این اظهارات درست در همان راستای اظهارات احمدینژاد در برنامه زنده تلویزیونی است که ایشان در مورد مسئله عفاف و حجاب مطرح کردند.
عضو کمیسیون فرهنگی با تاکید بر اینکه با این نگاه به مسائل فرهنگی مشکل داریم، اظهار داشت: در این نگاه اهمیت لازم برای مسائل فرهنگی دیده نمیشود و بیانگر یک نگاه لیبرالیستی است.
وی با بیان اینکه در دیدگاه دولتهای سکولار به مسائل فرهنگی، هیچگونه تعهدی نسبت به اخلاق و عقاید مردم دیده نمیشود، اظهار داشت: چند ماه پیش که طی سخنانی در مجلس اعلام کردم که این دولت از نظر فرهنگی لیبرال است، عدهای ناراحت شدند اما امروز نشانههای آن در حال آشکار شدن است.
عضو فراکسیون اصولگرایان در واکنش به این سخن رئیسجمهور که این برخوردها در طرح عفاف و حجاب در شان دولت نیست، گفت: ایشان چطور میگوید که در شان دولت نیست این اقدامات را انجام میدهد.
نماینده مردم تهران یکی از وظایف دولت اسلامی را نظارت بر مسئله عفاف و حجاب عنوان کرد و اظهار داشت: دین اسلام گفته که باید امر حجاب در کشورهای اسلامی رعایت شود، به همین دلیل دولت نمیتواند نسبت به این امر بیتوجه باشد.
وی تصریح کرد: در جایی که عدهای نخواهند این مسئله را رعایت کنند، کار مردم نیست که در این امر دخالت کنند چرا که مردم نمیتوانند با هم دعوا کنند بلکه وظیفه دولت است بر این مسئله نظارت کافی را داشته باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: نظارت هم این نیست که با باتوم به جان مردم بیافتیم بلکه راههای مختلفی دارد و اگر مردم ببینند دولت به این مسئله حساس است خود رعایت میکنند اما در حال حاضر آنها مشاهده میکنند که دولت به این مسئله حساس نبوده، بلکه بدحجابی را ترویج میکند، به همین دلیل بدحجابی در جامعه ترویج داده خواهد شد.
مطهری ادامه داد: اگر دولت این رفتار و سیاست در بحث عفاف و حجاب را قبول ندارد،طرح دیگری را در این خصوص ارائه کند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا قانون عفاف و حجاب در خود دستگاهها و سازمانهای دولتی اجرا نمیشود، گفت: مسئله عفاف و حجاب نیز قانونی مانند دیگر قوانین است که ایشان میگوید اجرا نمیکند، در اینجا مجلس باید جلوی این سرکشی را بگیرد.
مطهری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا امکان طرح سئوال از رئیسجمهور در این باره وجود دارد، اظهار داشت: ممکن است طرح سئوال صورت بگیرد چرا که ما موظف به انجام وظیفه بوده و باید نسبت به این مسئله عکسالعمل نشان دهیم اما اینکه این موضوع به کجا خواهد رسید، با خدا است.
میرحسین موسوی، از رهبران مخالفان دولت و مصطفی تاجزاده، از تئوری پردازان جنبش اصلاحات در ایران، اخیرا به طور جداگانه از تداوم روحیه استبدادی در حکومت و "ناتمام ماندن" انقلاب در ایران سخن گفته اند و کوشیده اند به انتقادهایی که در مورد برخی عملکردها و نظرات آنها مطرح می شود پاسخ دهند.
آقای موسوی در متنی که روز ۲۵ خرداد ۱۳۸۹ به عنوان منشور پیشنهادی جنبش اعتراضی موسوم به "جنبش سبز" منتشر کرد، این جنبش را تداوم انقلاب مشروطه، نهضت ملی شدن صنعت نفت و انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ دانست و گفت که این جنبش آرمان های مشابه آنها را دنبال می کند.
آقای تاجزاده، عضو زندانی شورای مرکزی حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی هم در یادداشتی به مناسبت سالگرد اعتراضات انتخاباتی در ایران، نوشت که "جنبش سبز" در پی تکمیل "انقلاب ناتمام" ایران است و می خواهد مردم را بر سرنوشت خود حاکم کند.
هم آقای موسوی و هم آقای تاجزاده "انتخابات آزاد، غیرگزینشی، منصفانه و شفاف" را مهم ترین یا دست کم یکی از مهم ترین خواسته های جنبش اعتراضی ایران معرفی کرده و به تصریح و تلویح نوشته اند که "محدود کردن قدرت حاکم" که خواسته اصلی انقلاب مشروطه و نهضت های پس از آن بود، عملا به دست نیامده و جامعه ایران هنوز با پدیده خودکامگی و استبداد روبه رو است.
با چنین مقدمه ای و با توجه به آنچه قائلان به قرائت مورد نظر حاکمان فعلی ایران از "ولایت فقیه" ترویج می کنند، تأکید آقای موسوی بر این که مشروعیت قدرت سیاسی تنها به "رأی و خواست مردم" است، اهمیتی ویژه می یابد.
آقای تاجزاده هم در یادداشت خود با اشاره به شرایط جاری، نتیجه گرفته است که محل نزاع اصلی در جامعه کنونی ایران موضوع دموکراسی است، "به طوری که دو اردوگاه سیاسی دموکراسی خواه و استبدادطلب و دو گفتمان دموکراتیک و دیکتاتوری خواه را در برابر هم آرایش داده است".
او نوشته است که هر تقابل دیگری، از جمله تقابل سنت و مدرنیسم، تقابل سکولاریسم و مذهب یا تقابل جنوب شهری و بالای شهری، ماهیت جنبش سبز را توضیح نمی دهد: "چرا که هم در طرف سنتی ها، مذهبی ها و جنوب شهری ها افراد استبدادطلب و آزادیخواه وجود دارد و هم در طرف مقابل".
به نظر می رسد که آقای تاجزاده به این ترتیب کوشیده است به نظرات آن گروه از منتقدان حکومت ایران پاسخ دهد که از تأکید رهبران و احزاب اصلاح طلب این کشور بر نقش مذهب شکایت می کنند.
آقای موسوی هم در منشور پیشنهادی خود برای "جنبش سبز" نوشته است که این جنبش ضمن "پذیرش تکثر" درون خود، بر حضور "دین رحمانی" تأکید دارد، اما در عین حال با اجبار کردن مردم به تقید به این مرام مخالف است و حفظ استقلال نهادهای دینی و روحانی را از حکومت، تنها راه حفظ جایگاه دین می داند.
او در عین حال حفظ "چتر فراگیر جنبش سبز" را در گرو توافق تمام گرایش های تحول خواه ایران بر "اصول حداقلی و مطالبات مشترک" دانسته و بر لزوم هماهنگی میان آنها تأکید کرده است.
آقای موسوی در مقدمه منشور پیشنهادی خود از کسانی که این منشور را پاسخگوی همه مطالبات خود نمی یابند خواسته است که از منطقی پیروی کنند که بسیاری از رأی دهندگان به او پیش از انتخابات از آن سخن می گفتند: "میان بد و بدتر، بد را انتخاب می کنیم"!
آقای تاجزاده هم در یادداشت خود نوشته است که به عقیده او، "جنبش سبز" با هر گونه تقسیم بندی شهروندان به "خودی" و "غیر خودی" مخالف است و هر کس با هر عقیده و گرایش سیاسی و از هر قوم و طبقه اجتماعی می تواند در این جنبش سخن خود را به بحث بگذارد.
اما شاید مهم ترین و بحث برانگیزترین بخش یادداشت آقای تاجزاده، قسمتی باشد که او در آن از برخی عملکردهای خود و همفکرانش در دهه اول پس از انقلاب اسلامی انتقاد و عذرخواهی کرده است.
'نسل انقلاب باید اعتراف کند'
آقای تاجزاده با اشاره به توسل جناح حاکم در ایران به برخی عملکردهای جمهوری اسلامی در زمان آیت الله خمینی، نوشته است که این جناح قصد دارد "استثناهای" دهه اول پس از انقلاب را به "قاعده" تبدیل کند، بنابراین همنسلان او باید به "خطاهای" خود اعتراف کنند و مانع از آن شوند که جناح حاکم این "خطاها" را به عنوان افتخار جا بزند.
او سپس به برخی از حساس ترین و مناقشه برانگیزترین حوادث دهه مذکور اشاره می کند و عملکرد خود و برخی از همفکرانش را در مورد آنها "اشتباه" می خواند.
آقای تاجزاده "سکوت تأییدآمیز" در برابر نحوه محاکمات دادگاه انقلاب، تسویه های انقلابی، "مصادره های نابجا"، "گزینش های تنگ نظرانه"، "اعدام ها و محکومیت های فله ای"، "برخوردهای ناصواب با مهندس بازرگان و دکتر سحابی"، نقض حقوق "سیاسیونی که خواهان فعالیت قانونی بودند"، "تحمیل یک سبک زندگی به شهروندان و دخالت در حریم خصوصی آنان" را از جمله این اشتباهات دانسته و به خاطر آن عذرخواهی کرده است.
او در یادداشت خود نوشته است: "اعتراف می کنم که اگر در زمان خود در مقابل مواجهه نادرست با آیت الله شریعتمداری و برای حفظ حریم مرجعیت اعتراض می کردیم، کار به جایی نمی رسید که امروز حرمت مراجع و عالمانی همچون مرحوم آیت الله منتظری و حضرات آقایان وحید خراسانی، موسوی اردبیلی، صانعی، بیات زنجانی، دستغیب شیرازی، طاهری اصفهانی، جوادی آملی و... حتی در صدا و سیما مورد تعرض قرار گیرد و کار به جایی برسد که حتی بیت و نوه امام و حسینیه و مرقد ایشان و نیز آرامگاه مرحومان صدوقی و خاتمی از تعرض مصون نماند".
آقای تاجزاده همچنین در اشاره به بدرفتاری با مخالفان سیاسی بازداشت شده و همچنین اعدام های زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ نوشته است: "نباید اجازه می دادیم که خیانت و خباثت بعضی افراد یا طرح ها و اقدام ها، خارج شدن ما را از مسیر قانون و شیوه های انسانی و اخلاقی توجیه کند. شکنجه، در همه حال شکنجه است و اعدام زندانیِ قبلا محاکمه و محکوم شده که در اسارت به سر می برد، ناموجه".
او با اشاره به بازخوانی های انتقادی که طرف های دیگر درگیری های خشونت بار سال های اول پس از انقلاب هم به عملکرد خود داشته اند، نوشته است که باید این فضای نقد را زنده نگاه داشت و از این تجربه ها برای جبران عقب ماندگی های گذشته و خنثی کردن تنگ نظری های آینده استفاده کرد.
ظاهرا آقای تاجزاده به این ترتیب کوشیده است گامی بلند (و بالقوه پرهزینه) به سوی کاستن از آن دسته از موانع تاریخی بردارد که از نزدیک شدن تحول خواهان خارج از گفتمان جمهوری اسلامی (یا انقلاب اسلامی) با اصلاح طلبان درون این گفتمان جلوگیری می کند.
واکنشی که جناح حاکم بر ایران به این موضع گیری ها نشان می دهد تا حدود زیادی قابل پیش بینی است و نمونه ای از آن را در سرمقاله امروز (چهارشنبه ۲۶ خرداد) روزنامه رسالت می توان یافت؛ جایی که محمد کاظم انبارلویی با اشاره به یادداشت آقای تاجزاده، او را از هواداران "بازگشت سلطنت و آمریکا" به ایران خوانده است.
اما برای دیدن واکنش مخاطبان اصلی این سخنان آقای تاجزاده باید منتظر ماند.
رییسجمهور با بیان اینکه شرایط ایران برای آغاز مذاکرات ، صادر کنندگان قطعنامه را پشیمان خواهد کرد ، گفت: شرایط ایران در آغاز مذاکرات به گونهای خواهد بود که آنان بفهمند سخت اشتباه کردهاند .
به گزارش ایلنا ، محمود احمدینژاد در گفتوگوی زنده تلویزیونی با شبکه استانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به صدور قطعنامه اخیر علیه ایران اظهار داشت : از دشمنان کاری جز صدور قطعنامه بر نمیآید . موضع این قطعنامه هجومی نیست بلکه تدافعی است، زیرا قطعنامهای که با گدایی و التماس رای بیاورد هیچ تاثیری نخواهد داشت.
رییس جمهور با تاکید بر بی تاثیر بودن تحریمها و قطعنامهها در ایران تصریح کرد : در طول تاریخ همواره ایرانیان بر قدرتهای بزرگ غلبه و توانسته اند ارتباطات خوبی را با دنیا برقرار کنند.
احمدینژاد هدف صادر کنندگان قطعنامه را قراردادن ایران در موضع ضعف دانست وگفت : صادرکنندگان قطعنامه قصد داشتند با این اقدام ایران را در مذاکرات پیشرو در موضع ضعف قرار دهند، اما ما هم شرایطی خواهیم گذاشت تا متوجه شوند که اشتباه بزرگی را مرتکب شدند .
وی با بیان اینکه رییسجمهور آمریکا اشتباه بزرگی مرتکب شد ، گفت : تنها راه اوباما دوستی با ایران است، اما او مسیر را اشتباه رفته است .
رییس جمهور با اشاره به ضعیف شدن قدرت آمریکا خاطر نشان کرد : آمریکا امروز قادر نیست خود را از باتلاق افغانستان و عراق بیرون بکشد.
وی با تاکید بر اینکه اوباما پس از صدور قطعنامه بزرگترین فرصت سیاسی خود را از دست داده است ، اظهار داشت: صدور قطعنامه نشان داد سیاست اوباما در تغییر ،شکست خورده است.
احمدینژاد با بیان اینکه آمریکاییها هیچ راهی را جز صدور قطعنامه بلد نیستند، تصریح کرد : آنها تصور میکنند در حال حاضر ایران ملتهب است که البته با برخی از عناصر داخلی هم ارتباطاتی دارند، اما ما بارها به آنها اعلام کردهایم که شما ایران را نمیشناسید مردم ایران در انتخابات با هم رقابت میکنند اما پس از آن برای حفظ ایران متحد و یکدل هستند.
رییسجمهور در بخش دیگری از این گفتوگو به موضوع هدفمند کردن یارانهها اشاره کرد و گفت : هدفمند کردن یارانهها طرح بزرگی است، شیوه ای که هم اکنون در توزیع یارانهها وجود دارد کاملا مشکلساز است، هدف اولیه این شیوه فعال کردن اقتصاد بوده است که این اتفاق نیفتاد . هدف دیگر رفاه کسانی بود که درآمد کمتری داشتند اما افرادی که درآمد بالایی دارند هم اکنون از یارانهها بیشتر استفاده می کنند .
وی بر اهمیت صرفه جویی مردم در موضوع انرژی تاکید و خاطر نشان کرد : ایران 4 برابر متوسط دنیا از انرژی استفاده میکند با موضوع هدفمند کردن یارانهها و همچنین صرفهجویی در گام اول 25 تا 30 درصد مصرف انرژی کاهش خواهد یافت . البته این صرفه جویی به زندگی مردم آسیبی وارد نمیکند.هرچقدر مصرف انرژی کاهش یابد به پیشرفت و آبادانی کشور کمک بیشتری میشود .
وی افزود: در سال گذشته کمتر از 20 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی داشتیم که اگر مصرف انرژی کاهش یابد میتوان رقم بیشتری را صرف اقدامات عمرانی کرد.
احمدینژاد با اشاره به اولویتهای دولت دهم در سهسال آینده گفت : موضوعاتی مانند هدفمند کردن یارانهها ، بانکها و گمرک از مهمترین اولویتهای دولت در سهسال آینده هستند که البته زیرساختهای آن فراهم شده است .
رییسجمهور در بخش دیگری از این گفتوگوی زنده، با اشاره به رویکرد فرهنگی دولت در دورسوم سفرهای استانی، اظهار داشت : انتخاب این رویکرد به معنای این نیست که کارهای عمرانی ، بهداشتی و آموزشی متوقف یا تحت الشعاع قرار گیرد بلکه این اقدامات با سرعت گذشته خود ادامه خواهد یافت .
وی افزود: انسان با فرهنگ معنا مییابد ، استان چهارمحال و بختیاری از فرهنگ غنی با قدمت 300 ساله برخوردار است ، در واقع ویژگیهای فرهنگی ، ارزشها ، آداب واعتقادات به انسانها هویت میدهد و از سوی دیگر فرهنگ رابط بین انسانها است. اگر فرهنگ نباشد روح انسان از بین میرود و پیشرفتها به نتیجهای معکوس خواهد داد.
احمدینژاد با تاکید بر اهمیت توجه مردم و دولت به پیشرفت خاطرنشان کرد: اگر پیشرفت باشد در زندگی صمیمیت ایجاد خواهد شد .
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مصوبات کارگروه فرهنگ و هنر استان چهارمحال و بختیاری در نه محور اظهار داشت : این مصوبات فرهنگ عمومی و همچنین فرهنگ تخصصی را در بر می گیرد . موضوعاتی مانند اردوهای دانش آموزی و مردمی ، تالیف و تدوین کتاب و منسجم کردن رشتههای فرهنگی در این کارگروه تصویب شد.
وی ادامه داد : در موضوع فرهنگ استان باید روی روحیه سلحشوری کار شود تا این روحیه ادامه یابد .
رییسجمهور همچنین ساختن مجتمعهای فرهنگی ، توجه به مفاخر تاریخی استان ، ایجاد مجموعههای فرهنگی ، تقویت و پشتیبانی از بازارچه ها و شهرک ها برای تولید و عرضه فرهنگ ، توجه به کتابخانهها ، گسترش ورزش استان در سطح قهرمانی و ملی ، توسعه مساجد و حوزههای علمیه ، فراهم کردن امکانات برای گسترش ازدواج جوانان ، تاسیس کانونهای قرآنی و برگزاری جشنوارههای ملی در استان را از موضوعات مورد توجه دولت در سفر استانی به چهارمحال و بختیاری دانست که با تصویب هیات دولت بودجههای مناسبی به آنها اختصاص یافته است .
رییسجمهور موضوع رفع مشکل اشتغال و بیکاری را از اولویتهای استانی چهارمحال و بختیاری دانست و اظهار داشت : اشتغال از دغدغههای جوانان ، خانوادهها و دولت است، گر چه میزان ایجاد شغل در چهار سال اخیر بیسابقه بوده است اما باید برای جوانان تحصیل کرده زمینههای اشتغال جدید را فراهم کنیم که در این راستا دولت برای ایجاد اشتغال جوانان استان چهار محال و بختیاری 250 میلیارد تومان بودجه مصوب کرده است که البته این بودجه به صورت قرض الحسنه خواهد بود .
احمدینژاد با اشاره به حمایت دولت از بخش کشاورزی و دامداری استان ، خاطرنشان کرد : دولت در این زمینه اقداماتی مانند ساماندهی اراضی ، ایجاد شبکه ها و سیستم آبیاری جدید و ایجاد کشاورزی گلخانهای بودجه قابل توجهی را اختصاص داده است . البته دولت با حذف محدودیت از جوانانی که در این عرصه فعالیت کنند حمایت خواهد کرد . بنابراین هر کس طرحی در زمینه کشاورزی استان داشته باشد مورد حمایت جدی قرار خواهد گرفت .
رییسجمهور با بیان اینکه استان چهار محال و بختیاری ظرفیتهای بسیاری را در عرصه گردشگری دارد، تصریح کرد : دراین استان 15 منطقه گردشگری وجود دارد که میتوان با حمایت از این مناطق و با ایجاد اشتغال برای ساکنین این استان درآمدزایی ایجاد کرد .
وی درباره مشکل کم آبی اراضی کشاورزی ،استان چهار محال و بختیاری با وجود سرچشمه زاینده رود و کارون در این استان گفت : احداث 4 سد بزرگ در دستور کار قرار دارد و میتواند به تامین آب اراضی کشاورزی کمک بسیاری کند .
رییسجمهور در بخش دیگری از این گفتوگو با تاکید بر اینکه مردم عامل اصلی اقتدار ایران هستند،گفت : اقتدار ایران موجب درخشش مردم کشورمان در جهان خواهد شد . این بالاترین قدرت یک ملت را نشان میدهد .
وی مردم استان چهار محال و بختیاری را سرشار از پاکی و محبت دانست و خاطرنشان کرد : حضور مردم ایران در عرصههای مختلف کانون امیدی است که اگر با وحدت و محبت همراه باشد اقتدار ملت را نشان خواهد داد .
احمدینژاد به انتقادات برخی افراد به انجام سفرهای استانی از سوی دولت اشاره کرد و گفت : عدهای میگویند سفرهای استانی توقع مردم را بالا میبرد که این توهین به مردم و دست کم گرفتن توانمندیهای ایران است . ملت ایران استعدادهای بسیاری دارند که اگر توقع مردم بالا رود به پیشرفت کشور کمک میکند . اینکه مردم خواستههایی مانند ایجاد راه و راه آهن ، پیشرفت در عرصه فرهنگی و اقتصادی را داشته باشند توقع نیست .
رییس جمهور موضوع عبور راه آهن سراسری از استان چهارمحال و بختیاری را از پروژههای مهم دولت توصیف کرد و گفت : دولت مصمم است راه آهن سراسری شمال به جنوب را از استان چهار محال و بختیاری عبور دهد. http://ilna.ir/newsText.aspx?ID=129910