قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

دیدگاه رفسنجانی درباره علل شروع، تداوم و پایان جنگ تحمیلی؛

دیدگاه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره علل شروع، تداوم و پایان جنگ تحمیلی؛
 
دفاع از تمامی ارضی کشور شیرین‌ترین مکروه برای مردم و مسوولین بود


به عنوان کسی که از نخستین روزهای شروع تا پایان جنگ در مسئولیت‌های مختلف بودم باید یادآوری کنم که نکند در مقابل این امدادهای الهی فردای قیامت، در بزم اولیاء و انبیاء و در پیشگاه شهیدان شرمنده باشیم.


ایلنا : رئیس‌مجمع تشخیص مصلحت نظام به مناسبت31 شهریور، آغاز حمله همه‌جانبه عراق به ایران به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت .
به گزارش ایلنا ، متن این دیدگاه در ادامه می‌آید :
636 مورد تجاوزات مرزی، حفر 50 حلقه چاه نفت غیرمجاز در نوار مرزی، حمایت از گروه‌های خرابکار، حمایت از کودتای نوژه، اعزام خرابکار به ایران و انفجار در مراکز جمعیتی و اقتصادی، تکرار ادعاهای امارات درباره جزایر سه‌گانه، حمله هوایی به گمرک بهرام‌آباد در تاریخ 13/1/58، هجوم به خسروآباد در تاریخ 14/1/58، اعلام برژینسکی مشاور امنیت آمریکا مبنی بر اینکه هیچ تضاد اصولی با عراق ندارند، پیشنهاد تأمین امنیت مرزهای دو کشور با عنوان طرح سیمرغ از سوی ایران و ردّ این طرح از سوی عراق، حمله هوایی به پاوه در خرداد 58، ملاقات وزیر خارجه ایران با صدام در هاوانا، تأکید صدام بر حمایت از اقلیت‌های قومی ایران در 7 فروردین 59، اعلام آمادگی برای جنگ با ایران در تاریخ 12/1/59، تأکید بر حاکمیت عراق بر خوزستان در تاریخ 4/2/59، سیزده حمله هوایی به مراکز نفتی، تحویل یادداشت رسمی عراق به کاردار ایران و مطالبه سرزمین‌های مورد ادعا در تاریخ 16/6/59، سخنان صدام در اجتماع وزرای خارجه عرب در خصوص بازپس‌گیری سرزمین‌های عراقی در تاریخ 2/6/59، نامه عراق به سران هشت سازمان بین‌المللی و ادعای ارضی نسبت به ایران در تاریخ 23/6/59 و سرانجام لغو یک‌طرفه پیمان الجزایر در تاریخ 26/6/59 زمینه‌سازی‌های رژیم منحوس بعث عراق برای شروع یک اتفاق شوم تاریخی در جغرافیای استراتژیک خاورمیانه بود، که 8 سال تمام توانایی‌های بالقوه و بالفعل دو ملت مسلمان منطقه را صرف خواسته‌های نامشروع دشمنان اسلام کرد.
اگرچه غرور کاذب، غفلت از تحرکات مرزی همسایه بد قلق غربی و مهمتر از آن ضعف دیپلماسی دستگاه اجرایی کشور در آن سال‌ها، بر آتش مطامع حزب بعث می‌دمید، اما اسناد و مدارک نقش سردمداران بلوک شرق و غرب آن روزگار و حکومت‌های مرتجع منطقه برای آغاز جنگ تحمیلی را انکارناپذیر نشان می‌دهد. جنگی که صف‌بندی نیروهای درگیر آن در تاریخ جنگ‌های دنیا بی‌نظیر است.
یک سوی آن یک کشور تنها، با یک دگرگونی ساختاری تازه در بعد حکومتی، درگیری‌های سیاسی و قومیتی، تحریم‌های کمرشکن و مهمتر از آن با ارتشی در حال تصفیه و منقطع از منابع لجستیک و بسیج و سپاهی که هنوز شکل یک نیروی سازمان‌یافته نظامی را نگرفته بودند و در سوی دیگر آن کشوری قدرتمند و مورد حمایت شرق، غرب و ارتجاع و با ارتشی بسیار مجهز و مستعد قرار داشت و در این میان، خطر تجزیه تمامیت ارضی کشور را در دو بُعد داخلی و خارجی به شدت تهدید می‌کرد.
تجاوز عراق شروع شد و ارتش بعث با جنایات غیرقابل وصف به پیشروی راهپیمایی‌گونه خویش در مناطق اشغال شده ایران اسلامی ادامه می‌داد و مسئول مربوطه در داخل اولاً هرگونه ندای دلسوزانه را دخالت در امور خویش می‌خواند و ثانیاً به دشمنی که آمده بود تا ظرف یک هفته همه ایران را تسخیر نماید، زمین می‌داد و به اصطلاح زمان می‌گرفت!!
شهرهای ایران در طول مرزهای آبی و خاکی جنوب، غرب و شمال غرب یکی پس از دیگری اشغال می‌شد و حتی خرمشهر پس از 32 روز مقاومت جانانه مردمی سقوط کرد و دشمن تا پشت دروازه‌های آبادان، اهواز، اندیمشک، دزفول، کرمانشاه و مریوان آمد و بنی صدر که علاوه بر امور اجرایی، جانشینی فرماندهی کل قوا را در دست داشت، با بخل سیاسی، اولاً گزارش‌های دلبخواه می‌داد و ثانیاً در دادن امکانات محدود نظامی به سپاه پاسداران و نیروهای مردمی دریغ می‌کرد.
به یاد دارم که در یکی از پرمخاطره‌ترین سفرها به آبادان، در زمان محاصره، یکی از فرماندهان سپاه با حالتی بغض کرده از عدم شلیک گلوله‌های توپ توسط ارتش گله کرد و وقتی علت را از فرماندهان ارتش حاضر در آبادان پرسیدم، دستور اکید سرفرماندهی ارتش مبنی بر منع شلیک را بهانه آوردند. موضوع را با امام مطرح کردم و وقتی امام از بنی صدر پرسیدند، در جواب گفت: «اولاً از این نوع گلوله‌ها خیلی محدود داریم و ثانیاً قیمت هر گلوله فلان مبلغ است.»
در همان ایام در آستانه یک سفر در فرودگاه تهران، یکی از فرماندهان ارتش با ترس و دلهره فراوان خود را به آیت‌الله خامنه‌ای رساند و گفت: نه تنها قیمت این گلوله‌ها زیاد نیست، بلکه در زرادخانه‌ها و حتی در مناطق جنگی از این گلوله‌ها فراوان داریم.
موضوع طی یک یادداشت کوتاه جهت پیگیری توسط آیت‌الله خامنه‌ای که آن روزها نماینده امام در شورای عالی دفاع بودند، نوشته شد و پس از آن بود که با شلیک مستمر آن نوع گلوله‌ها، جلوی پیشروی ارتش بعث گرفته شد.
به هر حال با حرکت انقلابی مجلس شورای اسلامی در تصویب طرح عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور وقت و کنار رفتن اختلافات القایی سپاه و ارتش، شاهد تحرکات بسیار مثبت در جبهه ایران بودیم که آغاز آن عملیات دارخوین و سپس عملیات ثامن‌الائمه و سپس عملیات‌های بیت‌المقدس و فتح بستان و عملیات فتح‌المبین و پس از آن عملیات بیت‌المقدس و بازپس‌گیری خرمشهر بود و پس از دو علمیات ناقص به نام رمضان و والفجر مقدماتی، جبهه دچار رکود شد و با صدور حکم فرماندهی امام برای اینجانب دو عملیات خیبر و بدر در جزایر مجنون و شرق دجله شروع شد.
در این دوره شاهد فعالیت چشمگیر میانجی‌ها برای رهایی صدام از مخمصه بودیم، اما در گفت‌وگوها هیچ ضمانتی برای جلوگیری از تکرار شرارت‌های صدام نمی‌دادند.
میانجی‌ها که اکثراً کشورهای عرب منطقه بودند، وقتی منطق و استدلال قوی ایران را در مورد خروج کامل ارتش عراق از خاک ایران و محاکمه متجاوز و پرداخت غرامت در مذاکرات دیدند، با کمک بوق تبلیغاتی غرب و با هدف تضعیف روحیه مقاومت و دفاع مردم ایران، اقدام به انتشار شایعات بی‌اساس می‌کردند که یکی از خبیث‌ترین شایعات آنان پیشنهاد غرامت‌ها پس از فتح خرمشهر بود.
شایعه‌ای که با همه بی‌اساس بودنش، در افواه افتاد و هنوز هم می‌بینیم کسانی که در علقه آنان به انقلاب و ایران شکی نیست، به آن دامن می‌زنند و نیز شانتاژهای کم‌سابقه با ادعای جنگ‌طلب بودن ایران مظلوم ورد زبان‌هایشان بود.
ارتش بعث پس از ناامیدی سردمدارانش در رهایی از تنگنای سیاسی و نظامی، با سبوعیت خاص اقدام به بمباران شهرها و مناطق غیرنظامی و حتی به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی در جبهه و پشت جبهه کرد و دنیای متمدن آن روز، با همه ادعاهای بشردوستانه و قوانین مترقی حمایت از غیرنظامیان در جنگ، نه تنها سکوت کرد، بلکه بعدها در اسناد و مدارک فاش شد که برای شکست ایران سلاح ها و مواد کشتار جمعی را در اختیار صدام می‌گذاشت!!
جنگ ادامه داشت، هرچند پیش از این و حتی از نخستین روزهای شروع جنگ نماینده امام و سخنگوی شورای عالی دفاع بودم، اما مسئولیت خطیر و انتظارات مردم، وظیفه‌ام را سنگین‌تر کرده بود. هنوز شیرینی لبخند ملیح امام در زمان خداحافظی برای اعزام به جبهه در مسئولیت جدید را با تمام وجود حس می‌کنم.
در جلسه قرارگاهی با فرماندهان عالی‌رتبه برنامه‌هایم را تشریح کردم، برنامه‌هایی که با درایت فرماندهان و نهایت جانفشانی فرزندان این آب و خاک در سپاه، ارتش و بسیج، پیروزی‌های مشعشعی را در فتح فاو، شلمچه، مهران، کربلای 5، سرپل ذهاب، حلبچه و ده‌ها عملیات آفندی و پدافندی کوچک بر صحیفه تاریخ دفاع مقدس جاودان کرد.
برگ‌های تاریخ دفاع مقدس با پیروزی‌های پی‌درپی ورق می‌خورد که مثلث شوم حامیان صدام یعنی شرق و غرب و ارتجاع منطقه به دلهره افتادند و برخلاف روش‌های رایج دیپلماتیک، همه پنهان‌کاری‌ها را کنار گذاشته و با تمام امکانات مالی، اطلاعاتی و تجهیزاتی به میدان آمدند و وقتی مهر شکست را بر ناصیه ارتش بعث نمایان دیدند، مستقیماً به صحنه آمدند.
مسئولان جمهوری اسلامی با محوریت امام، ضمن بررسی همه جوانب، علاوه بر فعالیت‌های سیاسی، تحرکات نظامی را سرلوحه برنامه‌های خویش قرار دادند که نقطه اوج این مقطع پیروزی‌ درخشان سیاسی در ماجرای مک‌فارلین و فتوحات عملیات کربلای پنج در بٌعد نظامی است. عملیاتی که دستور آغاز آن در یک شب به یاد ماندنی در یک جلسه مهم با فرماندهان قرارگاه‌ها، لشکرها و گردان‌ها، از خاطرات همیشه جاویدان زندگی من است.
صدام و حامیانش که کاخ آرزوهای پوشالی خویش را در مسیر سیل بنیان‌کن اراده جوانان ایرانی می‌دیدند، ذات سبعانه خویش را بیش از پیش برملا کردند و این بار علاوه بر گشودن جبهه‌ای دیگر در جنگ نفت‌کش‌ها، بمباران شیمیایی شهرها را در دستور کار خویش قرار دادند و برای نشان دادن تصمیم خویش در اجرای این اقدام غیراخلاقی، غیراسلامی و غیرانسانی در پی بمباران شیمیایی سردشت، از حلبچه شروع کردند که زن و مرد و کودک و نوجوان را چون برگریزان خزان بر زمین ریختند.
جنایتی که از رژیمی چون بعث بعید نبود در کرمانشاه، اهواز، تبریز و حتی تهران نیز تکرار شود.
ابتکارات نظامی نیروهای ایرانی در طول 8 سال دفاع مقدس، مخصوصاً در اقدامات مقابله به مثل شرارت‌های صدام و حامیانش در بمباران و موشکباران شهرها و حمله به کشتی ها و هواپیماهای غیرنظامی و در زمان رویارویی مستقیم آمریکا با ایران در آب‌های خلیج‌فارس، حزب بعث، صاحبان کشتی‌ها و صاحبان پرچم‌های بالای کشتی‌ها را چنان به استیصال کشانده بود که سعی کردند با اعمال تحریم‌های جدّی و ایجاد موانع بر سر راه صدور نفت، ایران اسلامی را متقاعد به پذیرش قطعنامه‌های ناعادلانه سازمان ملل کنند، امّا در این مقطع نیز خلاقیت‌های علمی و اقتصادی نیروهای فنی و تکنولوژی ایران، آنان را مأیوس‌تر از همیشه کرد.
جنگ با همه خسارت‌های مادی و جانی که برای ایران داشت، به خاطر آرمان‌های انقلاب و دفاع از تمامیت ارضی کشور، برای مردم و مسئولان جمهوری اسلامی شیرین‌ترین مکروه بود که براساس یک اصل مترقی معارف اسلامی دفاع می‌کردیم. سرانجام وقتی که درگیری‌های همه‌جانبه زمینی، هوایی و دریایی و جنگ شهرها و کشتی‌ها و موشک‌ها اوج گرفت، به پیشنهاد رئیس جمهور محترم امام راحل سمت و جانشینی فرماهدهی کل قوا را با اختیارات و مسئولیت‌های مهم به اینجانب محوّل کردند.
واقعاً جنگ اگر 20 سال هم طول می‌کشید، به قول امام راحل می‌ایستادیم، امّا خدا را شکر که ایران اسلامی را از نعمت رهبری برخوردار کرده بود که صلابت و انعطاف و قاطعیت و قبول استدلال از ویژگی‌های ایشان بود. ویژگی منحصر به فردی که در سال‌های اوّل پیروزی انقلاب در قضیه بنی‌صدر از خویش بروز داده بودند یا سه روز بعد از فتح خرمشهر که در مورد نحوه ادامه دفاع مقدس بحث بود، وقتی منطق نظامی فرماندهان را شنیدند، دستور خویش را با قید چند شرط انسانی، اخلاقی و سیاسی مبنی بر ادامه عملیات در خاک عراق صادر کردند.
دقت و درایت امام در ماجرای قبول قطعنامه 598، حتّی در تقدم و تأخر بندها و چگونگی اعلام آن برای ما در جلسات فوق سرّی ستودنی بود که چگونه یک پیرمرد 90 ساله که سالیان سال از جماران بیرون نرفته بودند، بر همه مسایل اشراف کامل دارند و تأکید ایشان بر خلق و حفظ بعضی از اسناد برای جلوگیری از انحرافات احتمالی در تاریخ آینده مانند آن نامه‌ای که برای مسئولین کشور نوشته بودند، نشان از دوراندیشی ایشان بود.
یکی از اتفاقاتی که پس از قبول قطعنامه از سوی ایران افتاد، یعنی اشغال مجدد خاک ایران توسط ارتش بعث و با همراهی منافقین خودفروخته، پیش‌بینی سیاسی ایشان را در مذاکرات میانجی‌ها اثبات کردند که همیشه می‌گفتند ارتش بعث اگر فرصتی برای تجدید قوا پیدا کند، براساس خوی تجاوزگری خویش دوباره به ایران یا همسایگان دیگر حمله می‌کند.
دنیا دید که صلح‌طلبی صدام ادعایی بیش نیست زیرا با پذیرش قطعنامه از سوی ایران تصور کرد که پذیرش قطعنامه از روی ضعف نظامی و اقتصادی است و فکر نکرد که ملاحظه اقدامات سبعانه و جنایات وحشیانه قتل عام مردم ایران و عراق با سلاح شیمیایی، ایران را به این نتیجه رساند که ادامه جنگ با این گونه اعمال وحشیانه که ایران اسلامی حاضر به مقابله به مثل با مردم آنها نبود، عامل مهم در پذیرش قطعنامه است.
به هر حال وقتی هجوم سیل‌آسای مردم به سوی جبهه‌های جنگ را دیدند و ارتش متجاوز عراق به پشت مرزها رانده شد، دستپاچه‌تر از همیشه آستین‌ بالا زدند و این بار با صراحت‌های بیشتر و حتّی اعزام کارشناسان تخمین خسارات، عراق را شروع‌کننده جنگ و ایران را مستحق دریافت غرامت‌ها معرفی کردند. هرچند در برآورد هزینه‌ها، بسیار غیرمنصفانه عمل کردند.
سرانجام ایران اسلامی پس از پیروزی‌های درخشان نظامی، بزرگترین پیروزی سیاسی را نیز با سند مصوبه غیرقابل انکار سازمان ملل و بالاتر از آن اعتراف صریح و مکتوب صدام‌ حسین مبنی بر پایبندی به قرارداد 1970 الجزایر به دست آورد. پیروزی درخشانی که در تاریخ جنگ‌های ایران بی‌نظیر بود، چرا که جنگی بود که طی آن حتّی یک وجب از خاک وطن در اشغال دشمن باقی نماند و سپس تحقق وعده الهی در سرنوشت شوم صدامیان و ارتش بعث و ستون پنجم آنها منافقان و گرفتاری آمریکا در باتلاق عراق و افغانستان رقم خورد.
همه این پیروزی‌ها مرهون فداکاری‌های شهدا، مفقودان، جانبازان، آزادگان، ایثارگران و خانواده‌های آنان بود که با ایثار جان، جسم، سلامتی، عمر و فرزندان خویش این فصل زرّین را بر تاریخ این سرزمین ثبت کرده‌اند.
اینجانب به عنوان کسی که از نخستین روزهای شروع تا پایان جنگ در مسئولیت‌های مختلف سربازی از سربازان و پاسداری از پاسداران و یک روحانی جان بر کف بودم، وظیفه خویش می‌دانم که در سالگرد آغاز آن حماسه جاویدان به همه پدران و مادران و خواهران و برادران درود و دست مریزاد بگویم و یادآوری کنم که نکند در مقابل این امدادهای الهی فردای قیامت، در بزم اولیاء و انبیاء و در پیشگاه شهیدان شرمنده باشیم. 

فرار به جلو «مهندسان آشوب» در حزب مشارکت و مجمع روحانیون

فرار به جلو «مهندسان آشوب» در حزب مشارکت و مجمع روحانیون
مجمع روحانیون در اقدامی هماهنگ با حزب مشارکت و سایت نوروز اقدام به هیاهو و ردگم کنی درباره اظهارات سردار مشفق علیه فتنه سال 88 کردند. «مجمع» و «سایت نوروز» همزمان به انتشار مقالاتی علیه این اظهارات پرداختند و ادعا کردند به استناد سخنان سردار مشفق، انتخابات مهندسی شده بود چرا که دستگاه های اطلاعاتی کشور به رصد کردن عرصه پرداخته اند!
در بیانیه منتشره به نام مجمع روحانیون آمده است: از مجموع مطالب و گفتار سردار مشفق اقرار شده که یک جریان نظامی امنیتی خارج از حد و وظایف خود دست به اقدامات غیرقانونی از دو سال قبل از انتخابات و پس از انتخابات زده و با شیوه های غیر قانونی، غیرشرعی، غیر انسانی و غیراخلاقی به مهندسی انتخابات پرداخته اند... ایشان بی پروا ادعا می کند که اقدامات قانونی و آشکار اصلاح طلبان برای براندازی نظام است. این چه ادعای مسخره ای است که آقای خاتمی برای روی کارآمدن به جذب حمایت خارجی بپردازد؟ و زشت تر و مفتضح تر، تهمت آشکار دریافت میلیون ها دلار پول از بیگانگان برای لطمه به انقلاب است.
فرار به جلوی نویسنده-گان- بیانیه منتسب به مجمع روحانیون در حالی است که محمدعلی ابطحی پیش از این با اشاره به برنامه ریزی گروه های موثر در فتنه برای آشوب (به واسطه القای تقلب و ...) تصریح کرده بود شعار تقلب، اسم رمز آشوب بود. در این میان معلوم نیست مجمع روحانیون ملاقات کسانی نظیر خاتمی با راسموسن (دبیر کل ناتو) و جورج سوروس را انکار می کند یا اختصاص بودجه های رسمی از سوی وزارت خارجه و کنگره آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به فتنه گران مدعی اصلاح طلبی را؟ آیا مجمع می تواند حمایت علنی اوباما و کلینتون و رابرت گیتس و شیمون پرز و نتانیاهو را از مدعیان اصلاح طلبی و فتنه سبز کتمان کند و اگر این حمایت های سیاسی و مالی و اطلاعاتی و رسانه ای پرحجم واقعیت دارد که دارد باید پرسید، این حمایت ها برای تقویت جمهوری اسلامی بوده یا براندازی آن و فتنه گران لانه کرده در گروه هایی نظیر مجمع، کدام بخش ها از پازل دشمن را - در همسایگی گروهک هایی چون منافقین، بهائیت، نهضت آزادی، تندرو ... پر می کرده اند؟
از سوی دیگر اینکه وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران بر سازمان های جاسوسی انگلیس و آمریکا و اسرائیل پیش دستی کرده و نیروهای میدانی این جریان را تحت نظر گرفته اند و گذر زمان هم درستی ارزیابی های آنان را نشان داده، درخور تقدیر نسبت به عمل به وظایف قانونی و انقلابی و ملی خود هستند همچنان که پاسداری از انقلاب یکی از وظایف ذاتی سپاه پاسداران است.
فتنه گران در اجرای سناریوی آشوب و براندازی چنان هیجان زده بودند که از هیچ اقدامی- از آشوب خیابانی گرفته تا شعار به نفع آمریکا و اسرائیل و هجمه به جمهوری اسلامی، امام خمینی، ولایت فقیه و رهبری و سرانجام هتاکی نسبت به اسلام و عاشورای حسینی - دریغ نکردند و همه این اقدامات در کارنامه خیانت های برخی اعضای مجمع روحانیون و حزب مشارکت به ثبت رسیده است.
http://kayhannews.ir/890628/2.htm#other207

نباید به خاطر عملکرد در گوشه‌ای، قوا را در چشم مردم بی‌اعتبار ..

رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری :
 

نباید به خاطر عملکرد در گوشه‌ای، قوا را در چشم مردم بی‌اعتبار کرد 
 


امروز اندیشه‌های امام سکه رایج است، به گونه‌ای که حتی کسانی که صراحتاً از دفن انقلاب سخن می‌گفتند، امروز برای جلب نظر مردم، سخنان امام را تکرار می‌کنند / نباید به جای طرح مسائل اصلی و مشترکات، موضوعات فرعی مطرح شود.


ایلنا: رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند : نباید به خاطر یک عملکرد در گوشه‌ای، دولت و سایر قوا را در چشم مردم بی‌اعتبار کرد. مطالبی که برخی افراد می‌گویند، خلاف حق است و این همان کاری است که دشمن به دنبال آن است.
به گزارش ایلنا، حضرت آیت الله خامنه‌ای صبح امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان، با ارائه تحلیل جامع و دقیقی از شرایط بین‌المللی و داخلی نظام جمهوری اسلامی، استحکام و قدرت روزافزون جبهه اسلام و انقلاب اسلامی و ضعف، استیصال و دستپاچگی بیش از پیش جبهه نظام استکبار را از نکات برجسته بعد از گذشت سه دهه پرافتخار از نظام اسلامی برشمردند و تأکید کردند: مهمترین وظایف نخبگان حوزوی و دانشگاهی و افراد تأثیرگذار در جامعه، تقویت روحیه امید در مردم و پرهیز از دمیدن فضای بدبینی به مسئولان، هوشیاری و غافل نشدن از طراحی‌های دشمن، شناخت صحیح مسائل اصلی و فرعی، نادیده نگرفتن روحیه اعتماد به نفس ملی بالا و پیشرفت‌های شگفت آور و فضای کار و تلاش کشور، و اقدام عملی و غیرشعاری برای ارتقای وحدت ملی و انسجام اسلامی است.
ایشان سخنان خود را با تشریح شرایط بین‌المللی جبهه نظام اسلامی و تبیین رفتار جبهه استکبار آغاز کردند و افزودند: امروز بارزترین نکته در رفتار جبهه نظام استکبار، وجود بیماری به نام بیش فعالی است که آثار آن تحرک و فعالیت بسیار، اما بدون تمرکز و هدف است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای صدور چندین قطعنامه و اعمال تحریم، جوسازی و تهمت زنی بر ضد جمهوری اسلامی، تلاش برای فعال نگه داشتن معارضان داخلی، و استفاده از همه وسایل و امکانات ارتباطی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را مصادیق تحرک گسترده جبهه استکبار بر ضد جبهه نظام اسلامی خواندند و خاطرنشان کردند: تمام این تحرکات و فعالیت‌ها که با سراسیمگی نیز همراه است، نشان از قدرت، تجربه، و آگاهی روزافزون جبهه اسلام بعد از گذشت 30 سال دارد زیرا اگر این جبهه، آسیب پذیر و ضعیف بود، نیازی به این همه طراحی و برنامه ریزی وجود نداشت.
ایشان جایگاه کنونی دنیای غرب در عرصه بین‌المللی و حتی در کشورهای زیر سلطه خود را، ضعیف و متزلزل ارزیابی کردند و افزودند: این ضعف روزافزون نتیجه گسترش بیداری اسلامی است که باعث شده، برخی کشورهای هم پیمان غرب در منطقه برای رهایی از فشار موج اسلامی و بن بستی که در آن گرفتار شده اند به فکر برخی تجدید نظرها بیفتند که نتیجه هم نداده است، بنابراین جبهه استکبار در چنین موقعیت و جایگاه متزلزلی قرار دارد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: صدور قطعنامه ضد ایرانی، موضع گیری بر ضد نظام اسلامی، فتنه سال 88 که دست دشمنان کاملاً در آن آشکار بود، و اهانت شرم آور و ننگین به قرآن کریم، اقداماتی است که جبهه استکبار از روی ضعف و استیصال به سراغ انها رفته است و سردمداران استکبار صراحتاً به قدرت جبهه نظام اسلامی اذعان می کنند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: اگرچه این اقدامات موجب استحکام بیشتر جبهه نظام اسلامی می‌شود، اما نباید باعث غفلت، غرور و خواب آلودگی شود.
ایشان تنها راه گرفتار نشدن در غفلت را، اصلاح دائمی برشمردند و تأکید کردند: پیش نیاز اصلاح جامعه و مردم، اصلاح درون خود است و اگر نخبگان و افراد تأثیرگذار رابطه خود با خداوند را اصلاح کنند، زمینه تأثیرپذیری مردم و جوانان بسیار فراوان است زیرا مردم همواره در مقاطع مختلف به وظیفه خود عمل کرده، و می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی تقویت روحیه داخلی را از جمله وظایف مهم برای مسئولان و روحانیون دانستند و با اشاره به طرح مکرر موضوع وحدت در جامعه، خاطرنشان کردند: وحدت فقط به معنای صحبت کردن درباره آن نیست، بلکه این وحدت باید به صورت عملی در جامعه محقق شود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: معنای وحدت این است که مشترکات را تقویت و در مقابل چشم مردم برجسته کنیم نه اینکه سایه برخی دلخوری‌های شخصی از برخی افراد بر تمام رفتار انسان حاکم شود و به جای طرح مسائل اصلی و مشترکات، موضوعات فرعی و خلاف مصالح کشور را مطرح کند.
ایشان در همین خصوص لزوم شناسایی طراحی‌ها و شیوه‌های دشمن در مقابله با جبهه نظام اسلامی را بسیار مهم دانستند و خاطرنشان کردند: دشمن تمام برنامه ریزی‌های خود را بر دو محورِ جدا کردن مردم از نظام، و متزلزل کردن اعتقادات دینی مردم بویژه جوانان متمرکز کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی، مردم را پشتوانه اصلی نظام اسلامی خواندند و افزودند: بر همین اساس دشمن به دنبال بی‌اعتماد کردن مردم به مسئولان است و تلاش می‌کند در تبلیغات خود، هر اقدام خوب و مناسب مسئولان را اقدامی ناصحیح و اشتباه و برخلاف مصالح جلوه دهد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با یادآوری طراحی‌های مختلف دشمن برای بی‌اعتماد کردن مردم به کارگزاران نظام در طول سی سال گذشته و سیره امام خمینی(ره) در مقابله با این طراحی‌ها، خاطرنشان کردند: امام خمینی (ره) در طول ده سال رهبری خود، با وجود برخی اعتراض‌ها به مسئولان آن زمان، همواره از آنها دفاع و سینه خود را سپر می‌کردند که البته این موضع گیری هم به معنای دفاع از تمام جزئیات اقدامات مسئولان نبود، ولی امام خمینی (ره) اصرار داشتند که به اعتماد مردم به مسئولان خدشه ای وارد نشود.
ایشان تأکید کردند: در بیست سال گذشته هم رهبری نظام براساس سیره امام خمینی (ره)، از دولتها حمایت کرده است و باز هم دفاع خواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی پیشرفت‌های به دست آمده را نتیجه تلاش‌های مخلصانه، مؤمنانه و خستگی ناپذیر مسئولان دانستند و افزودند: نباید به خاطر یک عملکرد در گوشه‌ای، دولت و سایر قوا را در چشم مردم بی‌اعتبار کرد. مطالبی که برخی افراد می‌گویند، خلاف حق است و این همان کاری است که دشمن به دنبال آن است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: باید متوجه بود تا با دشمن همصدا نشویم، جدول او را پر نکنیم و صدای دشمن را در داخل بازتاب ندهیم.
ایشان در تبیین تلاش‌هایی که برای فاصله انداختن مردم با اعتقادات دینی و احکام و حدود شرعی می‌شود، افزودند: باید در مقابل اینگونه طراحی‌ها و هنجارشکنی‌های دینی و اخلاقی با تدبیر عمل کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، کار و تلاش در مسائل اعتقادی و دینی را وظیفه همه مسئولان از جمله دولت دانستند و تأکید کردند: البته در این بخش، وظیفه روحانیت، حوزه‌های علمیه و نخبگان حوزه و دانشگاه بیش از دیگران است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: کار عملیاتی و محتوایی برای تقویت اعتقادات دینی مردم و مقابله با اقدامات سازمان یافته دشمنان، به عهده زبده‌گان حوزه و دانشگاه است و امروز جای خالی مجموعه وزین علمی و دینی که هدایت محتوایی را در بخش‌های مختلف فرهنگی به عهده داشته باشد، کاملاً مشهود است.
ایشان دستگاه‌های فرهنگی و هنری را قالب و چارچوب خواندند و خاطرنشان کردند: محتوای این قالب‌ها باید در کمیته‌های مختلف فکری که در دانشگاه و حوزه تشکیل می‌شود، تهیه شود تا زمینه محتوایی ساخت یک اثر هنری فاخر دینی بوجود آید زیرا در غیر این صورت، قالب‌ها از محتواهای صحیح خالی خواهند شد و برخی اشکالاتِ تولیداتِ دستگاه‌های فرهنگی و هنری نیز به همین دلیل است.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دوم سخنان خود به تبیین شرایط داخلی نظام جمهوری اسلامی پرداختند و به موضوع ایستادگی مردم بر ارزش‌ها و اصول اسلامی و انقلابی اشاره کردند و افزودند: در طول سی سال گذشته اقدامات و حملات ساختار‌شکنانه زیادی برای مقابله با هویت و روح اسلامی و انقلابی نظام انجام شده تا مردم نسبت به اصل انقلاب مسئله دار شوند ولی به لطف خداوند این تلاشها به نتیجه نرسیده است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: با وجود همه این تلاش‌ها، مردم، و مسئولان مؤمنی که در میان مجموعه عظیم مردم بودند، ایستادند و انقلاب به پیش رفت.
ایشان انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته را نمونه ای از ایستادگی مردم بر اصول و ارزش‌های انقلاب برشمردند و افزودند: مردم در این انتخابات به شعارها و صحبت‌هایی که رنگ و بوی غیردینی و غیراسلامی داشت، دل نبستند و به شعارها و برنامه هایی رأی دادند که رنگ و بوی اسلامی و عدالت اجتماعی و ضدتجمل گرایی داشت.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اظهار علاقه و احترام مردم به ما مسئولان، به دلیل علاقه آنها به اسلام است و اگر لحظه‌ای از مسیر اسلام و انقلاب جدا شویم، مردم قطعاً از ما اعلام انزجار خواهند کرد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: امروز شعارهای انقلاب اسلامی زنده است و سخنان و اندیشه‌های امام خمینی (ره) سکه رایج است، به گونه‌ای که حتی کسانی که قبلاً به مخالفت با امام تظاهر می کردند و صراحتاً از دفن انقلاب می‌گفتند، امروز برای جلب نظر مردم، سخنان امام را تکرار می کنند و دم از انقلاب می زنند.
ایشان فتنه سال 88 را نمونه دیگری از ایستادگی مردم بر اصول و ارزش‌های اسلام و انقلاب خواندند و افزودند: در آن فتنه حتی کسانی که به فردی غیر از فرد منتخب رأی داده بودند، بعد از افتادن نقاب از چهره فتنه گران، آنها هم بر سر اصول و ارزش‌ها ایستادند و دیدیم که در 9 دی و 22 بهمن همه به خیابان‌ها آمدند و مشخص شد که فتنه گران، اقلیتی معدود هستند.
رهبر انقلاب اسلامی در جمع بندی این بخش از سخنان خود خاطرنشان کردند: امروز روش مقبول در کشور، روش و راه امام خمینی (ره) و ارزش‌های اسلام و انقلاب است و این دستاورد بسیار بزرگی است.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه تبیین شرایط داخلی، به پیشرفت‌های شگفت آور علمی، فناوری وصنعتی اشاره کردند و افزودند: پشت صحنه این پیشرفت‌ها از اعلام رسانه‌ای آنها، بسیار افتخارآمیزتر و غرورانگیزتر است زیرا این پیشرفت‌ها نتیجه بیدار شدن روحیه خودباوری ملی در دانشمندان جوان کشور است.
ایشان با یادآوری مجدد دیدارهای متعدد خود با قشرهای مختلف دانشگاهی، دانشجویی، کارآفرین و مسئولان در ماه مبارک رمضان، تبلور روحیه اعتماد به نفس ملی را مهمترین ویژگی این دیدارها برشمردند و خاطرنشان کردند: روحیه خودباوری دستاورد بزرگی است که باید آن را حفظ و تقویت کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه، این روحیه خودباوری همان روحیه ای است که امام خمینی (ره) به دنبال زنده کردن آن در مردم و جوانان بودند، افزودند: این مسائل، نکات بسیار شیرین و افتخارآمیزی است و کسانی که دائماً از تلخی ها و ضعف ها می گویند، باید این مسائل را هم ببینند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: موضوع اصلی، موتور پیش برنده کشور است که به لطف خداوند، حرکت کشور، حرکتی رو به جلو و همراه با امید و جهت و هدف صحیح است.
ایشان افزودند: امروز کشور، صحنه کار، تلاش و سازندگی است و کارهای مهمی نیز انجام گرفته که این موضوع، بسیار ارزشمند است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: نتیجه فشارهای دشمن و شرایط سخت در سه دهه گذشته، مقاوم‌تر شدن مردم و مسئولان بوده و دور جدید فشارها نیز قطعاً نتیجه‌ای جز مقاوم تر شدن مردم نخواهد داشت.
ایشان این فشارها را محکوم به شکست دانستند و تأکید کردند: علاوه بر وعده الهی مبنی بر یاری و نصرت، یاری کنندگان دین خدا، تجربه مقاطع مختلف انقلاب نیز نشان می دهد، این فشارها با ایستادگی مردم، به شکست خواهد انجامید.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه، اکنون جنگ، جنگ اراده‌ها و عزم‌ها است، خاطرنشان کردند: اگر قرار بود نظام اسلامی شکست بخورد، در همان دهه اول که توانایی و تجربه کشور کمتر از امروز بود، این اتفاق می افتاد اما اکنون قدرت و تجربه انقلاب و کشور بسیار افزون تر از سالهای اول انقلاب است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای روحیه مردم را نیز نسبت به دهه اول انقلاب پرشورتر ارزیابی کردند و افزودند: ایمان و همت نسل جوان کنونی اگر بیشتر از نسل اول انقلاب نباشد، کمتر از آن نسل نیست.
ایشان حضور مردم در صحنه را عامل اصلی پیروزی انقلاب و موفقیتهای نظام در سی سال گذشته دانستند و تأکید کردند: علت حضور مردم در صحنه، وجود امید بوده است بنابراین باید این امید را در مردم زنده نگه داشت و از هرگونه سخن و اقدامی که باعث بدبینی و بی اعتمادی مردم شود، پرهیز کرد.
رهبر انقلاب اسلامی شناخت مسائل اصلی و فرعی را یکی دیگر از نکات مهم در عرصه داخلی دانستند و خاطرنشان کردند: باید با شناخت صحیح مسائل اصلی، موضوعات فرعی را تبدیل به مسائل اصلی نکرد البته این به معنای طرح نشدن مسائل فرعی نیست بلکه این موضوعات نباید تبدیل به مسائل اصلی، و ملاک مخالفت و موافقت شوند..
حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: ملاک، پایبندی بر صراط حق، اسلام، مبانی انقلاب، اهداف امام خمینی(ره)، و مقابله با مستکبران است.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه اهمیت مسئله فرهنگ بیشتر از مسائل اقتصادی و سیاسی است، خاطرنشان کردند: اگر فرهنگ یک ملت که عبارت از درک، برداشت، اعتقادات، باورها و روحیات انسانها در زندگی است، فرهنگ صحیحی باشد، قطعاً در رفتار و عملکرد جامعه متجلی خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان مصادیق مسائل فرهنگی افزودند: مسئولیت پذیری، ایثارگری، وجدان کاری، انضباط، تعاون اجتماعی، سازگاری اجتماعی، پرهیز از اسراف، اصلاح الگوی مصرف، روحیه قناعت، استحکام در تولید داخلی، درستکاری، زنده نگه داشتن اندیشه‌های امام خمینی (ره) و ارزشهای انقلاب اسلامی، تقویت روحیه انسجام اسلامی، عفاف و حجاب، و ساده زیستی از جمله مصادیق موضوعات فرهنگی هستند که رسانه‌ها در این خصوص نقش مهمی دارند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: البته وظیفه محتوا و مضمون در مسائل فرهنگی به عهده روحانیت و حوزه های علمیه است.
در ابتدای این دیدار آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان با اشاره به نشست دو روزه مجلس خبرگان و موضوعات مطرح شده، این اجلاس را بسیار خوب و موفق ارزیابی کرد.
آیت الله یزدی نایب رئیس اول مجلس خبرگان نیز در این دیدار گزارش مبسوطی از مباحث مطرح شده در اجلاس خبرگان ارائه کرد. 

امام گفتند، بیشتر از دوران حیاتم به شما کمک می‌کنم

روایت هاشمی‌رفسنجانی از دیدار با رهبر فقید انقلاب در خواب؛
 
امام گفتند، بیشتر از دوران حیاتم به شما کمک می‌کنم



امام اگر میراثی که در اختیار تاریخ و همه مسلمانان و بشریت گذاشتند، آسیب ببیند، قطعا ناراحت می‌شوند و حتما کمک می‌کنند/غربی‌ها می‌خواهند فشار بیشتر به ما بیاورند، زیرا این همه فشار تاکنون را کافی نمی‌بینند.

ایلنا: رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در ماه رمضان مکررا خواب رهبر فقید انقلاب را دیده است، از قول ایشان گفت که من بیشتر از دوران حیاتم به شما کمک می‌کنم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در مراسم تجدید بیعت اعضای مجلس خبرگان رهبری که حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی نیز حضور داشت، ضمن ابراز خوشحالی از توفیق زیارت مجدد امام راحل، اظهار داشت: نمی‌دانم چگونه شده است که امسال در ماه رمضان امام را زیاد خواب می‌دیدم‎؛ البته در طول سال معمولاً گاهی خواب ایشان می‌بینم، اما قبلا امام را در حالت حیات می‌دیدم.
وی افزود: در ماه رمضان امسال معمولاً خواب امام را بعد از هنگام سحر، گاهی در حال سخنرانی، درس یا مانند وقتی به محضرشان می‌رسیدیم، مشاهده می‌کردم و گاهی هم با علم به اینکه ایشان در حیات نیستند خوابشان را می‌دیدم که این حالت دوم خیلی برایم تازگی دارد و در این ماه زیاد اتفاق افتاد.
هاشمی‌رفسنجانی ادامه داد: در این خواب‌ها خیلی مجال صحبت کردن و سوال کردن پیش نمی‌آمد و اگر هم بود یادم نیست، زیرا انسان همه خواب‌ها را به یاد ندارد، اما در حالت اطلاع از رحلتشان حالشان مساعدتر از حالت طبیعی بود.
وی گفت: در خواب یکبار به امام عرض کردم که ما برعهد خودمان هستیم و با همه توان میراث شما را ادامه می دهیم و در حفاظت از آن تلاش کرده و کوتاهی نمی‌کنیم که ایشان فرمودند ”من این را می‌دانم و گاهی نگران و گاهی دیگر خوشحال می‌شوم“ که نمی دام این تعبیر چگونه بود. من هم گفتم شما اکنون حضور ندارید‏، اما ما همچنان نیاز به شما داریم و شفاعتمان بکنید. امام هم مجددا گفتند که ”من بیشتر از دوران حیاتم به شما کمک می‌کنم و کمک چرا نکنم؟“.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مجموعه این خواب‌ها منسجم و یکنواخت نبود و اصولا خواب نمی‌تواند برای چیزی حجت باشد، تصریح کرد: به نظر می‌رسد اکنون دست امام بازتر از ماست و امکان شفاعتشان بیشتر است و حتما ما را فراموش نمی‌کند، زیرا اگر میراثی که در اختیار تاریخ و همه مسلمانان و بشریت گذاشتند، آسیب ببیند، قطعا ایشان ناراحت می‌شوند و حتما کمک می‌کنند و از اجدادشان شفاعت خواهند خواست. البته امام واقعیت را بیشتر از ما می‌بیند؛ اگر ما از پنجره می‌بینیم ایشان گویا از پشت بام می‌بینند و فضای اطراف را نیز تشخیص می‌دهند که در آن چه می‌گذرد.
هاشمی رفسنجانی ”تازگی داشتن حضور امام در خواب در این زمان“ و ”توجه به این نکته که ایشان اکنون حضور ندارند“ را نکات اساسی این خواب‌ها عنوان کرد و گفت: در مجموع این خواب‌ها امید بخش است تا خداوند حافظ این انقلاب باشد و خداوند بهتر از هر کس می‌دانند که خیلی از انسان‌ها مخلصانه در راه خودش و امام مجاهدت کردند و در تاریخ یک سند بزرگ به نام مکتب اهل بیت را ثبت کردند و خداوند حجت جدیدی از طریق امام و دوستانشان به بشریت نشان دادند و همه مشکلات را هم در دوران حیات ایشان و بخشی از آنها را در زمان رحلت، پشت سر گذاشتیم، اما شرایط جدید قدری متفاوت است و دشمنان با تمام تجربه خود به میدان آمدند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آخرین تحولات پرونده هسته‌ای ، افزود: اظهارات دیروز سران برخی کشورها در قضیه بازرسان آژانس بین‌المللی اتمی نشان می‌دهد که آمریکا و اروپا خیلی اوقات تلخی و تهدید می‌کنند و در همین راستا نمایندهای آنها در شورای امنیت تهدید کرده‌اند که فشار مضاعف به ایران می‌آورند، درحالی که اقدام ایران در نپذیرفتن بازرسان آژانس به دلیل عدم اعتماد به آنها و درخواست تعویض این بازرسان امری کاملاً قانونی است.
هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: آنها گفتند که در بازرسی قبلی فلزی دیده ایم که به درد کلاهک هسته‌ای می‌خورد، اما این فلز در بازرسی جدید نبود و روی همین مساله جنجال کردند؛ طبعا ایران روی این گزارش‌ها حساس می‌شود و آنها را طبیعی نمی‌داند.
وی با بیان اینکه غربی‌ها تهدید کرده‌اند که ایران را عراق خواهند کرد، تصریح کرد: آنها می‌خواهند فشار بیشتر به ما بیاورند، زیرا این همه فشار تاکنون را کافی نمی‌بینند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امام بیش از ما نگران میراث شان هستند و انشاء الله به ما کمک می‌کنند، تاکید کرد: در عین حال تلاش ما اصل است و امداد در فرض اقدام می‌رسد. لذا اگر ما کار کنیم خداوند هم امداد خود را می‌رساند که شفعای ما باید آن را از خداوند مطالبه کنند.
وی در پایان گفت: انشاء الله این لیاقت را داشته باشیم که میراث امام را حفظ کنیم.
بر اساس این گزارش ؛ رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری همچنین در محل شهدای 72 تن و گلزار شهدا حضور پیدا کردند. 

صحفاتی از قرآن کریم در مقابل کاخ‌سفید پاره شد

در مقابل سکوت مقام‌های آمریکا:
 
صحفاتی از قرآن کریم در مقابل کاخ‌سفید پاره شد


پس از کلیسای داو، یک کلیسای دیگر در آمریکا نیز طرح موهن آتش زدن نسخه‌هایی از قرآن را اعلام کرد.

ایلنا: یک گروه کوچک مسیحی در مقابل کاخ سفید در اقدامی اسفناک صفحاتی از قرآن کریم را پاره کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، گروه کوچک مسیحی با این ادعا که به اعتقاد آنها قرآن دروغی اسلامی است، در مقابل کاخ سفید اقدام به پاره کردن کتاب مقدس مسلمانان کردند.
این افراد همچنین اعلام کردند که این اقدام را با هدف گرامیداشت سالگرد حادثه 11 سپتامبر انجام داده‌اند.
یکی از اعضای این گروه مسیحی در سخنانی گستاخانه در توجیه عملکرد خود مدعی شد که یکی از دلایل ما در انجام این عمل، متوقف کردن دروغ‌های اسلام است.
در این مراسم یکی از این افراد آیه‌های از قرآن را تلاوت کرد و سپس این کتاب مقدس که به زبان انگلیسی ترجمه شده بود را پاره کرد.
این در حالی است که پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) در دقایق اولیه وقوع این جنایت، هیچ مداخله‌ای نکرد و اجازه داد تصویربرداران با آسودگی، از از این اقدام توهین‌آمیز فیلم بگیرند و آنگاه چند مأمور پس از دقایقی از تماشای این عمل شنیع، وارد عمل شده و عامل هتاک این اقدام را با احترام و به آرامی از صحنه دور کردند.
این جنایات پس از آن انجام شد که کشیش آمریکایی اعلام کرد که تصمیم دارد در سالروز 11 سپتامبر، تعداد زیادی قرآن را به آتش بکشد.
این اقدام، پس از واکنش شدید مسلمانان و غیرمسلمانان آزاده و فشار افکارعمومی جهان لغو شد.
تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند که تظاهراتی در بسیاری از کشورهای جهان علیه این اقدام آغاز شود و منافع دولت آمریکا در این کشورها به خطر بیفتد.
همچنین طبق گزارش‌های منتشر شده، پس از کلیسای داو، یک کلیسای دیگر در آمریکا نیز طرح موهن آتش زدن نسخه‌هایی از قرآن را اعلام کرد.
«کلیسای وستبورو ببتیست» در ایالت کانزاس خارج از قانون کلی کلیساها عمل می‌کند و کلیسای مستقل است، طی 20 سال اخیر از هرچیزی از جمله اعلام شادمانی در زمان وقوع حملات 11 سپتامبر در واشنگتن و نیویورک برای رسیدن یه اهدافش استفاده کرده است. این کلیسا علت این مسئله را این گونه اعلام کرده بود که حادثه 11 سپتامبر نشانه انزجار خدا از آمریکا است.
مقام‌های این کلیسا اعلام کرده‌اند که قصد به آتش کشیدن نسخه هایی از قرآن کریم را دارند و این اقدام را در مقر خود در شهری در ایالت کانزاس انجام خواهد داد.