قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

علامه فضل‌الله، مرجع تقلید شیعیان لبنان دار فانی را وداع گفت

علامه فضل‌الله، مرجع تقلید شیعیان لبنان دار فانی را وداع گفت


آیت‌الله سید محمد حسین فضل‌الله در سال 1935میلادی در نجف‌اشرف در خانواده روحانى دیده به جهان گشود/ از وی تاکنون بیش از 70 عنوان کتاب ‌که در مجموع به بیش از 100 جلد مى‌رسد، منتشر شده است.


ایلنا: «علامه فضل‌الله»، مرجع تقلید شیعیان لبنان در سن 75 سالگی درگذشت.
به گزارش ایلنا به نقل از دفتر علامه فضل‌الله در قم، آیت‌الله سید محمد حسین فضل‌الله که 14 روز به دلیل بیماری کبد در بیمارستان «بهمن» در ضاحیه جنوبی شهر بیروت بستری شده بود، از روز جمعه گذشته به‌دنبال خونریزی داخلی وارد کما کامل شد و تنها با تنفس مصنوعی به حیات خود ادامه می‌داد.
«سید محمد حسین فضل‌الله»، در سال 1935میلادی (1354قمری) در نجف‌اشرف در خانواده روحانى دیده به جهان گشود. تحت ‌اشراف پدرش «سید عبدالروف فضل‌الله»، مراحل تربیت و تعلیم را به شیوه‌اى که در آن زمان مرسوم بود گذراند. در دوره کودکى وارد مکتب خانه شد اما فضاى مکتب خانه را دوست نداشت و به‌زودى وارد مدرسه‌اى شد که مرکزى با نام «منتدى النشر» به سبک جدید تاسیس کرده بود.
وى در 9 سالگى تحصیلات حوزوى‌ خود را آغاز کرد. هم‌زمان با تحصیلات حوزوى و به تناسب سن و ذهنیت خویش به فضاى پیرامون و اوضاع زمانه توجه داشت و اندیشه‌ها و دغدغه‌هاى فرهنگى و سیاسى زمانه‌ خود را از طریق مجلات مصر و لبنان و روزنامه‌هاى عراقى پیگیرى مى کرد.
در سال 1966جمعى از موسسان انجمن مذهبى «اسره‌‌‌‌‌‌‌‌‌ التآخى» منطقه نبعه در حاشیه شرقى بیروت از فضل‌الله دعوت کردند تا در آن منطقه رحل اقامت افکند. وى این دعوت را پذیرفت و در همین سال به قصد اقامت دائم به وطن اصلى خویش بازگشت.
وی از محضر اساتید ی چون «سید عبدالروف فضل‌الله»، «سید ابوالقاسم خویى»، «سید محسن حکیم»، «سید محمود شاهرودى»، «شیخ حسین حلى»، «شیخ صدرا بادکوبه‌اى» معروف به «ملاصدرا قفقازى» و «سید محمد سعید فضل‌الله» عمویش بهره برده است.
فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی وی با تشکیل «جماعه العلما» نجف شروع شد که در این راه در کنار شهید «سید محمد باقر صدر» و «شیخ محمد مهدى شمس‌الدین» قرار گرفت و سرمقاله‌هاى سال دوم این مجله را با عنوان «کلمتنا» (سخن ما) به رشته تحریر درآورد.
فضل‌الله به مدت شش سال به نگارش مقاله و تالیف کتاب ادامه داد و در کنار سید محمد باقر صدر در تشکیل جنبشى شیعه در عراق نقش ایفا کرد. حاصل رایزنى‌ها و هم‌فکرى‌هاى فضل‌الله و صدر، پیدایى نخستین جنبش اسلامى شیعى در عراق با نام حزب‌ «الدعوه الاسلامیه» بود. فضل‌الله کتاب‌هاى «قضایانا على ضوء الاسلام» و «اسلوب الدعوة فى القرآن» را در چنین مرحله‌اى نگاشته است.
وى پس از بازگشت به لبنان در سال 1966 میلادی فعالیت‌هاى علمى، فرهنگى و اجتماعى گسترده‌اى را در لبنان به راه انداخت.
فضل الله در سال 1952میلادی در سن 17 سالگى براى نخستین بار به قصد دید و بازدید خانوادگى به لبنان رفت و در این سفر که هم زمان با اربعین درگذشت سید محسن امین عاملى بود، قصیده‌اى در رثاى او سرود و در آیین یادبود او قرائت کرد. وى در این قصیده بسیارى از مسایل سیاسى روز و از جمله مساله وحدت و بیدارى اسلامى و مهاجرت جوانان را مطرح و استعمار فرانسه را تقبیح کرد. روزنامه‌هاى آن روز لبنان این قصیده را تحریک‌کننده و احساس‌برانگیز توصیف کردند.
از سید محمد حسین فضل‌الله تاکنون بیش از 70 عنوان کتاب ‌که درمجموع به بیش از 100 جلد مى‌رسد، منتشر شده است.
http://ilna.ir/newsText.aspx?ID=133236
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد