ایلنا: نخستوزیر روسیه گفت که کشورش تحویل موشکهای S-300 به ایران را به حالت تعلیق درمیآورد.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، «ولادیمیر پوتین»، نخستوزیر روسیه در جریان دیدار با «نیکلا سارکوزی»، رئیسجمهوری فرانسه گفت که مسکو در راستای همراهی با قطعنامه تازه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران، تحویل سیستمهای دفاعی S-300 به این کشور را به حالت تعلیق درمیآورد.
پیش از این «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه گفته بود که فهرست انواع تسلیحاتی که فروش آنها به ایران ممنوع است، در حکمی توسط رئیسجمهوری روسیه مشخص خواهد شد.
لاوروف در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در تاشکند به خبرنگاران گفت که تدوین این حکم بلافاصله بعد از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران آغاز شده است.
این درحالی است که سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیش از این گفته بود که قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران، شامل قرارداد فروش موشکهای پیشرفته S-300 به این کشور نخواهد شد.
«آندره نسترنکو» با اشاره به قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد که بهرغم اثبات همکاری و حسننیت هستهای ایران صادر شد، تاکید کرد که این قطعنامه سیستم دفاع موشکی را در بر نمیگیرد.
در همین زمینه «میخائیل دیمتریف»، رئیس سرویس همکاری نظامی-تکنولوژیک که کار نظارت بر قراردادهای نظامی را برعهده دارد نیز گفت که چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت شامل صدور سیستمهای تدافعی مانند موشکهای ضدهوایی S-300 نمیشود.
دیمتریف تاکید کرد که قرارداد فروش این سیستمهای دفاعی به ایران در مسیر اجرا قرار دارد.
وی همچنین گفت که قطعنامه جدید، زمینههای همکاری در عرصه نظامی بین روسیه و ایران را محدود نکرده است.
قرارداد عرضه سیستمهای S-300 به ایران ماه دسامبر سال 2005 میلادی امضا شده بود اما بهطور رسمی از اجرایی شدن این قرارداد گزارشی منتشر نشده است.
مقامهای روس تاکید میکنند که عرضه سیستمهای رهگیری موشکی به ایران جنبهای کاملا دفاعی داشته و با هیچکدام از قوانین بینالمللی تناقضی ندارد.
سامانه دفاع هوایی S-300 ویژه دفاع از موسسات صنعتی، نهادهای دولتی، پایگاههای نظامی و مقرهای فرماندهی در برابر حملات هوایی و فضایی دشمن است.
این سیستم قادر به نابود کردن اهداف بالستیک بوده و از قابلیت وارد کردن ضربه به اهداف زمینی نیز برخوردار است. جدیدترین مدل سیستم S-300 میتواند هواپیماهای دشمن را در فاصله 150 کیلومتری و ارتفاع 27 کیلومتری نابود کند.
پیش از این روسیه مجموعههای ضدهوایی موشکی تور-ام1 را با برد شلیک 12 کیلومتر و ارتفاع پرواز موشک 6 کیلومتر به ایران عرضه کرده بود.