قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

امام خمینی (ره) پایه فکری ایجاد کردند که برخی گروه‌ها درک صحیحی

علی لاریجانی:
امام خمینی (ره) پایه فکری ایجاد کردند که برخی گروه‌ها درک صحیحی از آن نداشتند


مجلس پاسدار حقوق ملت است و تصور نشود با بعضی‌ سر وصداها از آن می‌گذرد زیرا ما در این زمینه قسم خورده‌ایم قانونی که مجلس تصریح می‌کند برای همه است و همه مسئولین موظف‌اند آن را اجرا کنند.


ایلنا: علی لاریجانی در مراسم گرامیداشت سالگرد آیت‌الله احسان‌بخش، با اشاره به پیشینه تاریخی استان گیلان و نقش آن در دوره‌های میانه، سلسله صفویه و مشروطه، اظهار داشت: ظرفیت نخبگی در این استان بسیار عمیق است و در زمان مشروطه نخبگانی از گیلان از این نهضت حمایت می‌کردند و در مبارزه با استبداد نیز افرادی مانند میرزاکوچک‌خان جنگلی نقش ایفا کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، وی افزود: در مقطع انقلاب اسلامی هم رجال بزرگی از ایران برخاستند که آیت‌الله احسان‌بخش یکی از آنها بود. که به‌عنوان فردی لایق برای اداره استان اختلافات را رفع و رجوع می‌کرد به خصوص آن‌که پس از انقلاب اتفاقاتی پیش آمد و ایشان تلاش کرد که استان را به درستی در جهت انقلاب حرکت دهد و پس از آن هم با وجود جانبازی پیگیر مسائل استان بودند و مشکلات مردم را لمس می‌کردند.
رئیس قوه مقننه در ادامه در مورد موقعیت استان گیلان تصریح کرد: این استان علاوه بر جایگاه نخبگی فرهنگی شرایط و ظرفیت‌های اقتصادی خوبی داشته است و همان‌گونه که مقام معظم رهبری درباره مازندران گفتند که در زیر این چتر سبز فقر دیده می‌شود، گیلان هم این‌گونه است و پس از انقلاب برخی تصور ناصحیح کردند که این استان به دلیل منابع طبیعی نیازی به سرمایه‌گذاری ندارد و به همین دلیل در دوره‌ای به صنعتی‌شدن آن بی‌توجهی شد و اگر امروز کشاوزری و دامداری به صنعت منحل نشود این استان نمی‌تواند جهش داشته باشد که این مسائل در برنامه پنجم هم باید مورد توجه قرار گیرد و در این راستا قرار است راه‌آهن گیلان تاسیس شود و در بخش آب و فاضلاب هم سرمایه‌گذاری شود تا محصول استراتژیک برنج دچار آفت نشود.
وی با اشاره به موضوع صنایع در طرح برنامه پنجم ادامه داد: در این لایحه به آمایش سرزمینی توجهی نشده است در حالی که باید در جریان تصیوب آن در مجلس مورد توجه قرار گیرد همچنین در مجلس موضوع برنج را مورد پیگیری قرار دادیم تا به کشاورزان لطمه وارد نشود.
لاریجانی در ادامه با اشاره به مناسبت رحلت امام تاکید کرد: رحلت ایشان پایان یک راه نبود بلکه آغاز یک راه بود و طوفانی در حرکت انقلاب اسلامی ایجاد کرد. امام خمینی (ره) پایه فکر نوینی را در حرکت‌های سیاسی ایجاد کردند که شاید برخی گروه‌های سیاسی درک صحیحی از ایشان نداشتند و همان‌ها یک جریان انحرافی ایجاد کردند که بهشتی و باهنر و مطهری را ترور کند.
وی افزود: فکر امام ضمن تاکید بر اصالت دینی، در حضور در صحنه تاکید می‌کرد و شعار نه شرقی نه غربی یعنی اینکه اصالت مکتبی را ادامه دهید لذا راه امام راه اصالت مکتبی است و ایشان در مقابل جریانات انحرافی آن زمان یک بصیریت و فکر نو ایجاد کرد.
رئیس مجلس با اشاره به تاثیر انقلاب اسلامی در کشورهای مختلف منطقه و بیان این نکته که حزب‌الله لبنان فرزندان انقلاب اسلامی هستند، گفت: جمهوری اسلامی در ده سال اخیر بهترین استراتژی را در منطقه دنبال کرده است و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همان حرکت امام را پیگیری کرد و اجازه نداد آمریکایی‌ها در منطقه احساس سلطه کنند.
وی با اشاره به رفتارهای مختلف آمریکا درمنطقه برای مقابله با انقلاب اسلامی هشدار داد: اگر آنها فکر می‌کنند با فشار آوردن به ایران در موضوع هسته‌ای مشکلشان حل می‌شود اشتباه می‌کنند بلکه مشکلاتشان مضاعف می‌شود و ما افتخار می‌کنیم که از حزب‌الله لبنان دفاع کنیم هر چند کشورهای منطقه به سمت دیگری تمایل داشته باشند لذا آمریکا با روش‌های مرموزانه‌ در عراق نمی‌تواند در مقابل اراده جمهوری اسلامی مقاومت کند.
رئیس مجلس با اشاره به حمله به کاروان آزادی غزه آن را افتضاحی بزرگ برای آمریکا خواند و آمریکا و انگلیس را مقصر اصلی در این فاجعه دانست و ادامه داد:‌ آنها جلوی صدور قطعنامه در شورای امنیت را گرفتند و بدانند که اگر این کاروان به مقصد نرسید، کاروان‌های دیگری در راه است و فکر نکنند با رفتارهای سبوعانه می‌تواند جلوی کمک‌رسانی را بگیرد در تروئیکای مجالس اسلامی هم تصمیم گرفته شد کمک‌ها به فلسطین ادامه یابد.
لاریجانی در ادامه با انتقاد از واکنش غرب به بیانیه تهران تصریح کرد:‌ جمهوری اسلامی در موضوع هسته‌ای با دقت عمل کرد و مردم مطمئن باشند در این موضوع مجلس با دقت مسائل را رصد می‌کند و اگر حقوق ملت تهدید شود در مقابل آن می‌ایستد.
وی افزود: مجلس پاسدار حقوق ملت است و تصور نشود با بعضی‌ سر وصداها از آن می‌گذرد زیرا ما در این زمینه قسم خورده‌ایم قانونی که مجلس تصریح می‌کند برای همه است و همه مسئولین موظف‌اند آن را اجرا کنند که تصویب قوانین برای آن است که کشور بر اساس یک منهج شکل گیرد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه قانون اساسی ضوابط قانون‌گذاری را روشن کرده است‌ یادآور شد: این مجلس یادگار مجلس مشروطه و امام است که فرمود مجلس در راس امور است و با توجه به خصوصیت اسلامی و ولایی مجلس همه باید به مصوبات آن تمکین کنند و تصور نکنند با بعضی حرف‌ها نمایندگان از حقوق ملت صرف‌نظر می‌کنند. همه در کشور باید مقید اجرای قانون باشند که در این صورت کشور توسعه می‌یابد.
لاریجانی اظهار داشت: دولت باید اشکالات برنامه چهارم را رفع کند و راه رسیدن به چشم‌انداز بیست ساله را نیز فراهم کند.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به نامگذاری امسال به همت و کار مضاعف باید در جهت توسعه کشور به طور مضاعف حرکت کرد، تصریح کرد: اگر امروز دشمنانی داریم که می‌خواهند به کشور تعدی کنند در صورت رسیدن به توسعه و وحدت می‌توان جلوی آنها را گرفت.
وی گفت: منهجی که مجلس پیگیری می‌کند درگیری‌های خرد نیست و ما به منازعات خرد توجه نمی‌کنیم و نگاه حکمت‌‌آمیز این است که با وجود نیازهای مردم همه این نزاع‌‌ها را کنار بگذاریم و اگر در برنامه پنجم توازن و توسعه کشور تامین شود مشکلی وجود ندارد اما اگر اشکالاتی در این خصوص ایجاد شود مجلس به آنها توجه نمی‌کند و هر کسی بحثی دارد این کشور پیشوای بزرگی مانند حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دارد و بن‌بستی در کار انقلاب وجود ندارد و بحث‌ها را از طریق ایشان حل کنند و مجلس تن به منازعات نمی‌دهد.
علی لاریجانی همچنین در جریان بازدید از پروژه در دست احداث حوزه علمیه رشت با اشاره به اختصاص بودجه به مدارس علمیه اظهار داشت: حوزه‌های علمیه همیشه مستقل از دولت بوده‌اند و اصولا نباید متکی به دولت باشند و بر اساس همکاری با مردم باید کار کنند و همین استقلال باعث شد تا آنها در وقت لازم نقدها و نصایح خود را بگویند ولی این امر دلیل نمی‌شود که ما وظیفه خود را انجام ندهیم.
وی با اشاره به حضور چهره‌های برجسته روحانی در شهرهای مختلف افزود: اکنون در حال فاصله گرفتن از این مسئله هستیم. در حالی که روحانیون باعث بیشتر شدن رفتار دینی مردم و تعمیق فکر دینی آنها می‌شدند.
رئیس مجلس گفت: به دلیل قدیمی شدن برخی حوزه‌ها و غفلت از این مسئله در سال‌های گذشته در بودجه امسال بودجه‌ خاصی را برای مدارس علمیه در نظر گرفته‌ایم.
لاریجانی در ادامه با اشاره به وجود جریانات انحرافی در مقابل جریان اخیر دینی تصریح کرد: اخیرا یکی از آقایان گفته بود از اینکه علما به نجف بروند استقبال می‌کنیم و این نگاه مرموزانه فایده‌ای ندارد زیرا رابطه قوم و حوزه بسیار نزدیک بوده و آنها این ارتباط عمیق را نمی‌فهمند.
وی در تبیین سنخ‌های مختلف حرکت‌هایی که در مقابل روحانیون وجود دارد، گفت: یک جریان کسانی هستند که رفتارهای دیکتاتور مآبانه را می‌خواهند، در حالی که روحانیت همیشه مخالف دیکتاتوری بوده است و کسانی که در منطقه می‌خواهند دیکتاتوری ایجاد کنند مخالف روحانیت هستند. به همین دلیل جهت رسانه‌های دشمنان به سمت ولایت‌فقیه است.
رئیس مجلس ادامه داد: جریان دیگر مخالف روحانیت به انحاء مختلف برای مخدوش کردن فکر اسلامی ورود کردند و گاهی با اصل روحانیت و گاهی هم با اصالت آن به مبارزه برمی‌خیزند در حالی که ما راه دیگری به جز روحانیت نداریم و کسانی که ما را به چاله انداختند یا روشن‌فکرانی بودند که قرائت‌های انحرافی از دین دارند یا از فیلسوفان غربی که دید تساهلی نسبت به انسان داشتند و حتی در وحیانی بودن قرآن هم شبهه ایجاد کردند که بسیار خطرناک است. وجه دیگر هم تفکر مارکسیستی است که قبلا وجود داشت.
لاریجانی با بیان اینکه در دوران اصلاحات عده‌ای قرائت‌های خاصی را از اسلام ترویج کرده‌اند، تصریح کرد: آن گروه تصور می‌کردند جمهوریت و اسلامیت متباین هستند در حالی که این دو اصل از تئوری عدالت برخاستند.
وی در ادامه اظهار داشت: علاوه بر گرایش‌های مذکور گرایش‌های تحجر‌آمیز هم وجود دارد که اسلام را با خواب و .... که جهله صوفیه است، آمیخته کرده است در حالی که حتی پیامبر (ص) در تمشیت امور عالم مانند بقیه افراد عمل می‌کرد و با مشاورانش گفت‌وگو کرده و هیچ‌گاه نمی‌گفت که من تفوق دارم و سخنان شما را نمی‌پذیرم لذا هم‌اکنون هم نباید از الهامات و خواب استفاده کنیم زیرا حجیت ندارد و راه آن چیزی است که حوزه‌های علمیه می‌گویند.
رئیس مجلس در پایان با بیان اینکه هر چقدر فکر اسلامی و منهج حوزه‌های علمیه عمیق‌تر شود صیانت دین بیشتر است، گفت: راه رسیدن به این هدف توسعه‌مداری دین است و اصرار داریم که حوزه‌ها در شهرها آباد شوند البته با استقلال حوزه‌ها صد درصد موافقم و بودجه‌های اختصاص یافته صرفا برای کمک عمرانی است و دولت نباید دخالتی در حوزه‌ها داشته باشد.
رئیس قوه مقننه در ادامه سفر خود به گیلان قرار است در جلسه شورای اداری استان و دیدار با بانوان شرکت کند. پیش از سخنان رئیس مجلس استاندار گیلان نیز سخنانی را ایراد کرد. علی لاریجانی در جریان سفر یک روزه خود همچنین به استان گیلان با خانواده آیت‌الله شیخ صادق احسان‌بخش نماینده فقید ولی‌فقیه در استان گیلان دیدار کرد و در جریان روند انتشار آثار وی قرار گرفت.
وی در این دیدار با تجلیل از این عالم فرهیخته آیت‌الله احسان‌بخش را فردی دارای روحیه تحقیق ذکر کرد.
http://ilna.ir/newsText.aspx?ID=127434

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد