قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

پـیــروان راسـتـیــن راه امـام (ره) چــه کــســانــی هـســتــنــ

 پـاسـخ 45 چـهـره سـیـاسـی بـه یـک پـرسـش؛
پـیــروان راسـتـیــن راه امـام (ره) چــه کــســانــی هـســتــنــد؟

پیروان راستین راه خمینی کبیر( ره) چه کسانی هستند؟ ؛ پرسشی که این روزها بسیار شنیده می‌شود و شاید ایامی بهتر از روزهای منتهی به بیست و یکمین سالروز عروج ملکوتی «روح‌االله» برای پاسخگویی به آن نباشد.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا،در جست‌وجوی پاسخ این پرسش مجموعه گفت‌وگوهایی را با 45 تن از شخصیتهای سیاسی انجام داده است که گزیده آنها درپی می‌آید:

علیرضا افشار، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کشور، به خبرنگار ایسنا گفت: صرف نزدیک بودن به حضرت امام در دوران حیات ایشان به هر دلیلی نمی‌تواند ملاکی برای رهرو ایشان بودن قلمداد شود.

 افشار خاطرنشان کرد: پیروی از حضرت امام این است که ما به شیوه ایشان مطابق توصیه‌ها و آموزه‌های‌شان عمل کنیم. توصیه‌های امام(ره) از اول نهضت انقلاب و قبل از آن توسط افراد مورد وثوق، هم‌چنین مجامع و محافل و نوارهای سخنرانی ایشان و بعد از شکل‌گیری انقلاب بیانات‌شان در مناسبت‌های مختلف موجود است و عمل به این توصیه‌ها صداقت پیروی راه حضرت امام را نشان می‌دهد.

وی تاکید کرد: نباید با فرمایشات حضرت امام گزینشی برخورد شود و تنها به بعضی از فرمایشات ایشان که فکر می‌کنیم مطابق میل ماست عمل کنیم؛ چراکه چنین نگاهی صداقت، راستی و راست بودن را در پیروی از حضرت امام نمی‌رساند.

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کشور گفت:یک نکته بسیار ظریف و حساس این است که کسانی که به امام(ره) نزدیک‌تر هستند، وقتی می‌توانند مدعی پیروی از راه امام باشند که به افکار و اندیشه‌ها و سیره ایشان پایبند بمانند و به آن عمل کنند وگرنه صرف نزدیک بودن به حضرت امام در دوران حیات ایشان به هر دلیلی نمی‌تواند ملاکی برای رهروی امام بودن قلمداد شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محتشمی‌پور، عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، نیز به ایسنا گفت: هرکس که راه امام را بشناسد، قبول داشته باشد و به آن عمل کند، پیرو راستین امام(ره) خواهد بود.

محتشمی‌پور تاکید کرد: مردم،‌ ویژگی‌های اصلی راه امام و پیروان راستین امام(ره) را می‌دانند و می‌شناسند.

وی با بیان این‌که " وقتی افراد به راه امام عمل کنند، پیروان واقعی این راه خواهند بود" درباره برخی از مهمترین ویژگی‌های راه امام گفت: یکی از مهمترین ویژگی‌های راه امام، صداقت، پرهیز از دروغ، افترا، تهمت و غیبت است.

سعید ابوطالب،نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، گفت: کسانی رهرو امام(ره) محسوب می‌شوند که به صفات امام(ره) زیبنده باشند. امام(ره) یک حقیقت کلی است و تعالیم و سنت ایشان یک روح کلی دارد. شخصیت امام(ره) به واسطه اخلاص ایشان و نیز مطالعات مختلفی که داشته، شکل گرفته است و اگر می‌خواهیم پیرو امام(ره) باشیم باید کل این شخصیت و سلوک را درک کنیم و همه آن را به عنوان یک روح کلی بپذیریم.

وی افزود: نگاه امام به جامعه، آزادی، شرع، فلسفه، عدالت، نسبت حاکمیت و ملت، حوزه نیروهای اجتماعی، عرفان و موضوع مهم اخلاق، همگی جزو شخصیت و سلوک امام(ره) است و باید همه را با هم بپذیریم. نمی‌توانیم عملکرد یا جمله‌ای از امام را جدا کنیم و آن را به جای امام(ره) نمایش دهیم و بگوییم ما پیرو امام هستیم چون به این حرف امام(ره) عمل می‌کنیم.

این نماینده سابق مجلس همچنین با تاکید بر این‌که "‌امام مظهر و سمبل وحدت و موجب شکل‌گیری یک اتحاد ملی و وحدت کلمه است" تصریح کرد: کسانی که واقعا در مسیر امام گام برمی‌دارند کسانی هستند که همیشه دعوت به وحدت و وفاق می‌کنند. اگر کسی دم از اختلاف و جدایی بزند، حتما پیرو راستین امام(ره) شناخته نخواهد شد.

وی تاکید کرد: یاران امروز امام کسانی هستند که دعوت به وحدت و تحمل منتقد و مخالف می‌کنند و تاکید دارند که به خاطر اسلام، انقلاب، کشور و مردم در کنار هم باشیم و برادری و اتحاد را حفظ کنیم.

ابوطالب با بیان این‌که " کسانی در عمل مسیر امام را طی می‌کنند که سلوک آن‌ها ایجاد وحدت و همدلی است" افزود: این همان چیزی است که امروز رهبر انقلاب تحت عنوان جذب حداکثری و دفع حداقلی از آن یاد می‌کنند.

علی شکوری‌راد نیز با بیان این‌که پیروان راستین امام (ره) آنهایی هستند که هرگز پیوندشان را با مردم از دست نمی‌دهند، گفت: پیروان راستین امام (ره) آنهایی هستند که در کنار پیوند همیشگی با خدا، پیوند با مردم را هم حفظ می‌کنند.

وی به خبرنگار ایسنا گفت: اگر کسی بخواهد پیرو واقعی حضرت امام (ره) باشد، باید میزان را رای مردم بداند، درغیر اینصورت، در حقیقت، پیرو راه حقیقی امام (ره) نیست.

شکوری‌راد با بیان این‌که اندیشه‌های حضرت امام (ره) کلیتی است که هویتی ایجاد می‌کند، افزود: برای شناخت پیروان راستین امام (ره) باید دید افراد تا چه حد به اندیشه‌های حضرت امام (ره) نزدیک هستند، و وقتی می‌گوییم خط و اندیشه امام (ره)،یک هویت را شامل می‌شود. 

شکوری‌راد همچنین پیروان راستین امام (ره) را آنهایی دانست که در جهت خدمت به مردم کار می‌کنند و گفت: افرادی که فقط مدعی راه امام (ره) هستند، در جهت خدمت به خود و جناح سیاسی خود کار می‌کنند و مردم به راحتی می‌توانند مدعیان و پیروان راستین امام (ره) را از روی عملکرد افراد بازشناسند.

حمید رضا ترقی، معاون بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی، گفت: پیروان راستین حضرت امام (ره) کسانی هستند که در راه ولایت فقیه حرکت می‌کنند.

ترقی نیز  در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که پیروان راستین حضرت امام کسانی هستند که تمامی مواضع ایشان را بدون کم و کاست قبول داشته باشند، اظهار کرد: طبیعتا شناخت این افراد بر اساس ارزیابی و محک زدن موضع‌گیری‌های فعلی آنان با خط ولایت و رهبری امکان‌پذیر است.

وی افزود: اگر ما مواضع و عملکرد افراد را با معیارها و شاخص‌هایی که رهبری تعیین می‌کنند محک بزنیم بر اساس چنین محک زدنی مشخص می‌شود که آیا این رفتارها منطبق بر آن معیارها هستند که بتوانیم بگوییم افراد مورد نظر ما پیرو راه امام(ره) هستند؟

این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه‌ اسلامی اظهار کرد: یقینا همانطور که حضرت امام (ره) در وصیت‌نامه خود تاکید کردند، ادعای طرفداری از ایشان تنها نمی‌تواند ملاک یا شاخصی برای طرفدار امام دانستن آنها باشد بلکه عمل است که باید اثبات کننده درستی این ادعا قرار بگیرد.

ابولقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین، درباره ویژگی‌های پیروان راستین امام(ره) گفت: کسانی که داعیه‌ رهروی راه امام (ره) را دارند باید پاسخ دهند که به فرمایشات و منویات امام(ره) چقدر عمل شده است.

رئوفیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کسانی که خودشان را رهرو راه امام (ره) می‌دانند و مدعی خط امام (ره) بوده و هستند باید با توجه به شاخصه‌های مهم امام(ره) که شاخصه‌های یک رهبر دینی بود در همان راستا عمل کنند و در تقویت آن ویژگی‌ها در خودشان بکوشند، نمی‌شود حرف از در خط امام بودن زد، داعیه‌ رهروی راه راستین امام(ره) را داشت اما به دور از آن شاخص‌ها و ویژگی‌ها عمل کرد.

وی حفظ حریم خصوصی افراد،  استکبارستیزی منطبق بر مبانی و اصول دینی، سیاسی و الهی را از دیگر ویژگی‌های نگاه امام(ره) که باید مورد توجه پیروان ایشان باشد، دانست..

دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین همچنین تاکید  امام(ره) بر لزوم رعایت حقوق مردم و توجه به صلاح دین و دنیای مردم را از دیگر شاخص‌های مورد توجه دانست و اظهار کرد: امام(ره) در پاسداشت اخلاق مردم، فرهنگ جامعه و این‌که فقر مادی و فرهنگی از جامعه زدوده شود و غنای فرهگی نهادینه شود و طبقاتی شدن جامعه جای خود را به برقراری عدالت اجتماعی در بعد اقتصادی بدهد هم تاکید داشتند؛ بنابراین کسانی که داعیه رهروی راه امام(ره) را دارند باید این ویژگی‌ها را عملی کنند.

رضا طلایی‌نیک، نماینده مجلس هفتم، نیز با بیان این‌که کلیدواژه‌های امام در گفتار و رفتار پیروان راستینش تجلی دارد، گفت: پیروان راستین امام (ره) باید در عمل به الگوهای رفتاری و فکری امام (ره) پیشگام باشند.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: اتکا به اندیشه‌ها و الگوهای اخلاقی، سیاسی و مدیریتی امام (ره) شاخص پیروی از رهبر کبیر انقلاب است.

وی افزود: امام (ره) با توجه به تنوع شرایط و مقتضیات گوناگون در قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی الگوهای فکری، سیاسی و اخلاقی بر مبنای اسلام ناب را داشته است، لذا تنوع و جامعیت رویکردهای اقتصادی و عملگرایی امام در مقاطع گوناگون معیار پیروی از امام است.

این کارشناس مسایل راهبردی بیان کرد: کلیدواژه‌هایی مانند اسلام ناب، مردم، قانون اساسی، نظام، استقلال، آزادی، ولایت فقیه، اخلاق، مرجعیت، روحانیت، دانشگاهیان، دشمن‌شناسی، برادری، وحدت، محرومین، عدالت، ظلم‌ستیزی، استکبارستیزی، آخرت‌گرایی، ایمان، استقامت، علم و مواردی از این قبیل فرهنگ جامع پیروی از امام را تشکیل می‌دهد که باید فارغ از شعارگرایی و فراتر از نمادگرایی، آموخته‌های نظری و عملی امام در نهاد شخصیتی یارانش تجلی یابد.

وی با تاکید بر این‌که پدیده تلخ استفاده ابزاری از امام (ره) و یا فاصله گرفتن از برخی الگوهای فکری و عملی امام (ره) باید آسیب‌شناسی و مراقبت شود، افزود: ادعای پیروی از امام (ره) در گفتار و رفتار و فارغ از استفاده ابزاری باید عینیت یابد.

این نماینده سابق مجلس گفت: اعتقاد و التزام عملی به مجموعه مبانی و اصول اسلام و نظام، شاخص‌های واقعی برای پیروی از امام (ره) است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سالک، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، اظهار کرد: کسانی که طرفدار واقعی امام (ره) هستند ویژگی‌هایی دارند از جمله این‌که این افراد دارای ایمان قوی و راسخ به خداوند متعال توام با معرفت، یقین و باور هستند.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد این ویژگی‌ها توضیح داد: این افراد صاحب اندیشه و تفکر بر اساس جهان‌بینی اسلامی و معتقد به قدرت حکومت اسلامی هستند و بر مدار حق و عدل حرکت می‌کنند.

وی با بیان این‌که آنها پایبند به اخلاق و ارزش‌های الهی و انسانی از قبیل اخلاص، صدق، راستگویی، محبت و خدمتگزاری به مردم هستند و خود را خادم مردم می‌دانند، ‌گفت: ویژگی بعدی آنها دشمن‌شناسی، مقابله با ترفندها و توطئه‌های شیطان بزرگ و دشمنان اسلام و جریانات انحرافی است..

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: این افراد معتقد به عدم تفکیک دین از سیاست هستند و وقتی صحبت از جمهوری اسلامی می‌شود بین جمهوریت و اسلامیت جدایی نمی‌اندازند..

وی گفت: آنها کسانی هستند که به حکومت عدل الهی به رهبری امام زمان (عج) اعتقاد دارند و در زمره منتظران حضرت مهدی (عج) هستند. آنها برای گسترش فرهنگ اهل بیت در عرصه جهانی تلاش می‌کنند و از هیچ قدرتی جز قدرت خداوند نمی‌ترسند و در مقابل قدرت‌های شرق و غرب از جمله آمریکا و اسرائیل سر فرود نمی‌آورند. آنها کسانی هستند که پشت سر مقام ولایت حرکت می‌کنند نه یک قدم جلوتر و نه یک قدم عقب‌تر. این افراد طرفدار قانون و قانون‌گرا هستند و تلاش می‌کنند که قوانین الهی در جامعه پیاده شود.

محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، نیز به ایسنا گفت« باید در عمل مجری مواضع و بیانات حضرت امام(ره) بود» و ادامه داد: کسانی که سعی می‌کنند خواست‌ها و دستورات امام(ره) را بدون تفسیر به رای خود و فارغ از علاقه‌های شخصی و گروهی اجرا کنند، پیروان راستین راه ایشان هستند.

وی افزود: آن‌چه که از مجموعه بیانات امام(ره) استنباط می‌شود، این است که ایشان هیچ زمانی توقعی جز اجرای احکام اسلامی نداشتند؛ بنابراین مسلمانی که وظایف اسلامی‌اش را به نحو جامع و با اعتقاد راسخ اجرا می‌کند، به یک تعبیر دیگر پیرو راستین حضرت امام محسوب می‌شود.

وی همچنین درباره وجه تمایز مدعیان پیروی از امام(ره) با پیروان راستین ایشان اظهار کرد: می‌توان عمل این مدعیان را با مواضع و بیانات امام(ره) سنجید و دانست صرف ادعای پیروی از امام(ره) کافی نیست. مواضع حضرت امام در بیانات و نوشته‌های ایشان کاملا مشخص است؛ بنابراین کسانی که در عمل مجری این مواضع و بیانات باشند، منحصرا پیرو راستین امام(ره) هستند، در غیر این صورت این افراد مدعیانی هستند که پیروی از راه و خط امام را هم وسیله و ابزاری در نظر گرفته‌اند تا نیات خود را عملی کنند.

وی همچنین با بیان این‌که " یک میراث مهم امام(ره) موضوع ولایت فقیه است و این میراث باید به عنوان یک میراث اسلامی قلمداد شود" تاکید کرد: احیاگر این میراث اسلامی در قرن ما حضرت امام بودند و کسانی که به هر دلیلی پایبند به این میراث نباشد، ادعای‌شان در پیروی از خط و راه امام (ره) یک ادعای کذب و دروغ به حساب می‌آید.

محمد سلامتی، عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیز گفت: امام خمینی(ره) نظامی را پایه‌گذاری کرد که ویژگی‌هایی داشته است و بر این اساس هرکس این نظام را بپذیرد، می‌توان گفت که پیرو خط امام است.

وی با بیان اینکه « آزادی هم یکی از ویژگی‌های خط امام و هم از جمله مطالبات مردم است» آزادی قلم و بیان را نیز از جمله آزادی‌های مصرح قانون اساسی و عقاید پیروان راستین امام(ره) برشمرد.

وی تصریح کرد: وقتی عده‌ای نسبت به این مسایل حساس هستند و مثلا وقتی می‌بینند آزادی‌ها رعایت نمی‌شود، انتقاد می‌کنند، این‌ها خط امامی هستند. وقتی عده‌ای نسبت به حذف ارزش‌ها و اخلاق اسلامی در جامعه و یا بخش‌هایی که در اختیار مسوولان است، انتقاد می‌کنند، پیروان راستین امام(ره) هستند؛ چراکه نسبت به این‌که دیدگاه‌های امام(ره) باید پیاده شود، حساس هستند و نقد آن‌ها درست و در واقع دفاع از نظام علیه حرکت‌هایی است که ممکن است ضد نظام تلقی شود.

 عماد افروغ، پژوهشگر مسایل سیاسی - اجتماعی و نماینده پیشین مجلس نیز در گفت‌وگو با ایسنا ویژگی‌های پیروان واقعی امام (ره) و نیز راه‌های تشخیص وفاداران واقعی از مدعیان را تشریح کرد.

این پژوهشگر مسایل اجتماعی به خبرنگار ایسنا گفت:« یکی از ملاک‌های جدایی طرفداران واقعی و طرفداران غیر واقعی امام می‌تواند همین مساله باشد که طرفداران واقعی امام در تلاش مستمر برای فهم اندیشه‌های امام هستند و می‌کوشند تا با نظارت و نقادی خود، فاصله‌گیری‌ها از اندیشه‌ها و سیره حضرت امام را فریاد بزنند و جلوی آن را بگیرند.»

این نماینده پیشین مجلس اظهار کرد:« برای تمیز دادن وفادار واقعی و صادق راه امام (ره) از وفادار کاذب این راه باید به میزان درک و عمل آنها به اندیشه‌های امام (ره) نگاه و استناد کرد.»

افروغ با بیان این‌که نسبتی بین پیروان و طرفداران واقعی امام(ره) با اندیشه‌های ایشان وجود دارد، تصریح کرد:« به میزانی که اندیشه‌های امام خوب فهم و عمل شود، می‌توان وفادار واقعی را از وفادار غیر واقعی تمیز داد.اندیشه‌های امام از یک عمق، جامعیت و انبساطی برخوردار است که می‌توان آن را ملاک داوری بسیاری از سیاست‌ها و رفتارها قرار داد و منحصر به تمیز و تشخیص وفادار واقعی از غیر واقعی نیست. فهم اندیشه‌های امام کار ساده‌ای نیست و توقع نداریم که همگان این اندیشه را بشناسند و به جامعیت آن پایبند باشند، بلکه متناسب با اقشار و مخاطبان مختلف، می‌توان گفت که توقع این است که کدام قشر با کدام سطح و لایه از اندیشه‌های امام (ره) آشنا باشد.»

افروغ با تاکید بر این‌که اندیشه‌های امام در جامعیت خود می‌تواند یک وجه تمایز باشد، تصریح کرد: « علاوه بر اندیشه‌ها، بحث سیره‌ عملی امام یعنی نحوه‌ سلوک و مواجهه ایشان با پدیده‌ها و موضوعات مختلف نیز می‌تواند ملاک داوری دیگری باشد، یعنی سیره نظری مربوط به اندیشه‌های امام، یک تجلی نیز در سیره‌ عملی ایشان دارد که باید به هر دوی این‌ها توجه و عنایت شود.»

وی در ادامه به چگونگی تشخیص و شناخت عامه مردم نسبت به اندیشه‌ها و پیروان راستین امام اشاره کرد و افزود:« آن‌ها وظیفه دارند که متناسب با وقت و سطح سواد و معرفت خود به برخی از آثار امام رجوع کنند. مردم عادی وظیفه دارند که فرصتی یا در روز یا هفته به این اختصاص بدهند که با آثار امام به صورت مستقیم آشنا شوند و آب را از سرچشمه بنوشند؛ چراکه وقتی این اندیشه‌ها فیلتر می‌خورد و با واسطه‌هایی روبرو می‌شود، خواه‌ناخواه بهره‌برداری سیاسی، گروهی و جناحی و به اصطلاح رنگ تعلق به خود می‌گیرد و این رنگ‌های تعلق موجب می‌شود که پیام آن‌طور که باید و شاید منتقل نشود.»

وی همچنین همراهان امام در زمان حیات ایشان و کسانی که مستقیما از امام شناخت دارند، را منبع دیگری برای شناخت اندیشه‌ و پیروان راستین امام عنوان کرد.

این پژوهشگر مسایل اجتماعی، قانون اساسی را یکی دیگر از منابع شناخت در این زمینه برشمرد و ادامه داد:«  فراموش نکنیم که قانون اساسی، مورد تایید امام بود و اگر ایشان این قانون را تایید نمی‌کرد، جنبه قانونی به خود نمی‌گرفت، بنابراین خود قانون اساسی نیز می‌تواند در یک سطح، معرف اندیشه امام باشد.»

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم روانبخش، سخنگوی ستاد نخبگان حوزه و دانشگاه، به خبرنگار ایسنا گفت: یاران امام کسانی هستند که ویژگی‌های حضرت امام را در خود داشته باشند یا حداقل در درجات پایین‌تر از این ویژگی‌ها برخوردار باشند و تلاش کنند که این ویژگی‌ها را در خود قوی‌تر کنند.

وی ادامه داد: یاران راستین امام دارای ایمان هستند، به هویت اسلامی توجه ویژه دارند، از بصیرت و دشمن شناسی لازم برخوردار بوده و ولایت‌پذیر هستند و در راستای خط ولایت و قانون حرکت می‌کنند و برای گسترش عدالت تلاش دارند.

وی افزود: این افراد پاک دست هستند، با مفاسد مبارزه می‌کنند و از اشرافی‌گری و خوی کاخ نشینی پرهیز می‌کنند و در راستای گسترش تحقق فرهنگ ساده زیستی تلاش می‌کنند.

روان‌بخش با بیان این‌که طرفداران راستین امام در جهت خدمت به مردم و پیشرفت و تعالی همه جانبه مردم تلاش می‌کنند، گفت: آنها در واقع خدمت به مردم را عبادت می‌دانند، این افراد در راستای نهادینه کردن آزادی به معنای واقعی کلمه در چارچوب اسلام تلاش می‌کنند.

این عضو هیات علمی پژوهشکده امام خمینی(ره)، شجاعت و ایستادگی در برابر مستکبران و زیاده خواهان و پرهیز از رفاقت بازی در کارها را از دیگر ویژگی‌های طرفداران راستین امام عنوان کرد.

فرزند چهارمین شهید محراب حجت‌الاسلام والمسلمین اشرفی اصفهانی،نیز با انتقاد از کمرنگ شدن معرفی چهره‌ امام خمینی(ره) در جامعه، ایثارگری و فداکاری را از جمله ویژگی‌های پیروان راستین ایشان عنوان کرد.

اشرفی اصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: پیروان راستین امام، ایشان را به عنوان ولی فقیه و جانشین بر حق امام عصر(عج) می‌شناختند و اطاعت از ایشان را بر همگان واجب می‌دانستند.

وی با اشاره به خاطره‌ای از پدر شهید خود گفت: آیت‌الله اشرفی اصفهانی بارها و بارها می‌گفتند که اطاعت از امام و ولی فقیه بر همگان، حتی بر فقها و مجتهدین دیگر واجب است.

وی هم‌چنین با اشاره به این‌که " بزرگانی بودند که در عمل نشان دادند که باید مطیع ولی فقیه باشند و حتی به قیمت خون خود نیز این مطلب را به اثبات رساندند" یادآور شد: شهدای محراب، شهدای هفتم تیر، شهید بهشتی، شهید مفتح، شهید مطهری و شهدای دیگر فدایی امام بودند و برای تحکیم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی از جان خود نیز مایه گذاشتند؛ بنابراین بهترین معرف برای شناخت یاران امام(ره)، ایثارگری، فداکاری و جانبازی است که هم شخصیت‌های بزرگ و هم توده عظیمی از مردم در طول دفاع مقدس و توطئه‌های اوایل انقلاب این مساله را نشان دادند و این عظمت و جایگاه امام(ره) را نشان می‌دهد.

 سید کماالدین سجادی، دبیرکل جامعه‌ اسلامی کارمندان، نیز به ایسنا گفت: پیروان راستین حضرت امام کسانی هستند که آرمان‌ها و افکار ایشان را به طور کامل باور دارند و به آن "عامل" هستند.

سجادی اظهار کرد: پیروان راستین حضرت امام در هر مقطع زمانی در جهت حفظ و تعالی نظام و حمایت از محکمات آن همچون قانون اساسی، اصل مترقی ولایت فقیه و جنبه‌های جمهوریت و اسلامیت نظام به طور توامان فداکارانه ایستاده‌اند.

وی افزود: با توجه به این‌که پس از ارتحال حضرت امام، جانشین برحق ایشان یعنی مقام معظم رهبری بهترین شارع افکار و راه حضرت امام هستند، تبعیت از مقام معظم رهبری به معنی پیمودن دقیق راه و خط امام محسوب می‌شود. در این زمان که ما در آن هستیم، کسانی که به ندای رهبری توجه کامل دارند و در مسیر ایشان حرکت می‌کنند، همچنین کسانی که در حال حاضر گفتمان پیشرفت و عدالت و برنامه‌هایی چون سند چشم‌انداز را مورد توجه قرار داده‌اند، ادامه دهندگان راه حضرت امام(ره) قلمداد می‌شوند.

دبیرکل جامعه‌ اسلامی کارمندان همچنین با بیان این‌که " مدعیان راه حضرت امام کسانی هستند که در شعارها و بیانیه‌های‌شان فقط از خط و راه امام دم می‌زنند، ولی نسبت به سفارشات و توصیه‌های حضرت امام بی‌اعتنا هستند" ادامه داد: رفتار این افراد به اندازه کافی به میراث حضرت امام که نظام مقدس جمهوری اسلامی است صدمه زده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین  ابراهیمی ،عضو ارشد جامعه‌ روحانیت مبارز، نیز به ایسنا گفت: معتقدان به اسلام، نظام و رهبری پیرو راستین حضرت امام (ره) هستند.

 ابراهیمی گفت: پیروان راستین حضرت امام (ره) کسانی هستند که اسلام را قبول داشته باشند، انقلاب و نظام اسلامی را قبول داشته باشند، به امام (ره) به عنوان رهبری مقتدر معتقد باشند و مقام معظم رهبری را هم قبول داشته باشند. ما معتقدیم کسانی که از امام (ره)، مقام معظم رهبری، اسلام و انقلاب تبعیت کرده‌اند و بر این اصول پایدار بوده‌اند پیرو حضرت امام (ره) و یا به عبارتی خودی هستند.

نماینده‌ مردم بیرجند در خانه ملت، در خصوص چگونگی تشخیص پیروان راستین حضرت امام (ره) از مدعیان این راه، گفت: این افراد را می‌توان در عمل از یکدیگر تشخیص داد. خیلی‌ها ادعا کردند اما در عمل مانده‌اند؛ اما کسانی که پیرو واقعی باشند افرادی هستند که رفتارشان بتواند گفتارشان را تایید کند.

علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر، گفت: اسلام امام(ره) یک اسلام ایجابی و اسلام وحدت بود و امروز پیروان راستین حضرت امام(ره) نیز باید در همین راه حرکت کنند؛ به این معنا که اسلام پیروان راستین حضرت امام(ره) نیز نباید سلبی باشد.

محجوب در گفت‌وگو با ایسنا،‌گفت: شعار معروف حضرت امام «همه باهم» بود و این همان شعاری است که همچنان بر سر در جهاد سازندگی نیز حک شده است؛ لذا اگر بخواهیم مسلک بنیانگذار انقلاب را در یک جمله توصیف کنیم همین مسلک همه با هم است.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد که باور به ولایت فقیه نیز یکی از اصول مهم راه امام است..

محجوب همچنین گفت: ‌در آن دوران برخی، کج رفتاری‌هایی داشتند اما ایشان حتی هیچ گاه کج رفتارها را متهم به غیر نمی‌کردند. سراسر صحبت‌ها و فرمایشات ایشان حتی نهیب‌ها و فریادهایشان جنبه تربیتی داشت و باعث رشد می‌شد. امروز نیز هر کس در راه رشد و تربیت اسلامی قدم بردارد، در مسیر خط امام حرکت کرده است.

این عضو فراکسیون اقلیت مجلس گفت:‌ خط امام(ره) خط همه کسانی است که به ولایت فقیه باور دارند؛ چرا که معتقدند هر ولی فقیه به غیر از حضرت امام(ره) همان ارج و قرب ایشان را دارند و نمی‌توان ولایت فقیه را مختص یک شخص کرد.

سید شهاب‌الدین صدر، نایب رییس دوم مجلس و عضو ارشد فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز تصریح کرد: افرادی که پیرو راستین حضرت امام(ره) هستند باید همان آرمان‌هایی که ایشان به آن معتقد بوده و آنها را دنبال می‌کردند را به طور کامل و جامع دنبال کنند و یکی از آن مسائل، حفظ نظام و جمهوری اسلامی است.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که همه‌ پیروان امام(ره) باید حفظ نظام اسلامی را به عنوان اصل اولی دنبال کنند، گفت: همه باید تلاش کنیم تا این نظام از گزند تهدیدات، اعم از توطئه‌های داخلی و عوامل خارجی، محفوظ بماند.

دبیرکل انجمن اسلامی پزشکان ایران معتقد است که خط امام(ره) در داخل و خارج خط شفافی است که پیروان آن، باید آن را دنبال کنند.

وی افزود: یادگار ارزشمندی که امام برای انقلاب و ما گذاشتند موضوع ولایت فقیه و قانون اساسی است. اگر راه امام(ره) را ادامه می‌دهیم باید با وحدت کلمه، همدلی و هماهنگی، بدون تفرقه و شکاف بین اقشار مختلف مردم، پیرو رهنمودهای امام و رهبری حرکت کنیم تا از تهدیدات به سلامت عبور کرده و مشکلات را حل کنیم.

محمد رضا تابش،دبیرکل فراکسیون خط امام(ره) مجلس، به ایسنا گفت: پیروان راستین حضرت امام کسانی هستند که در فرآیند عمل به منویات ایشان یا در مسئولیت‌ها و کارهای مرتبط، ثبات قدم دارند و به خاطر این‌که در قدرت هستند یا نیستند، تردیدی در آنها از این بابت حاصل نشده است.

تابش اظهار کرد:‌ کسانی که در عمل منویات و نظرات حضرت امام را ملاک عمل و چراغ راه خود قرار داده‌اند و در همه شرایط و فراز و نشیب‌ها به خط و راه امام پایبند بوده‌اند و توانستند این پایبندی را در عمل به منصه ظهور برسانند را می‌توان پیرو راستین امام(ره) نامید. این افراد کسانی هستند که حوادث روزگار، از قدرت خارج شدن و یا قدرت گرفتن، آنها را از پیروی از راه و خطی که برگزیده بودند منصرف نکرده و البته تعداد این‌ها خیلی زیاد هم نیست، چرا که متاسفانه در روزگار ما بیشتر افراد خود را با قدرت تنظیم می‌کنند و همراه با قدرت تغییر مشی، منش و روش می‌دهند.

اسدالله بادامچیان، عضو باسابقه حزب موتلفه اسلامی و نایب رییس کمیسیون سیاست داخلی و امور شوراهای مجلس، نیز  وحدت‌گرایی و همگرایی، ایمان عملی به انقلاب و ارزش‌های امام(ره)، التزام به قانون اساسی و خط اصیل ولایت فقیه را از جمله ویژگی‌های پیروان راستین حضرت امام خمینی(ره) در شرایط فعلی کشور برشمرد.

بادامچیان در گفت‌وگو با ایسنا، التزام عملی به خط امام(ره) و رهبری را از مهم‌ترین ویژگی رهروان خالص و صادق امام عنوان کرد و گفت: کسی نمی‌تواند مدعی باشد که در خط امام حرکت می‌کند؛ اما ولی فقیه زمان را قبول نداشته باشد. به این معنا که تاکید بر اعتقاد به ولی فقیه در کنار اعتقاد به امام ضروری است.

بادامچیان با تاکید بر این‌که در شرایط فعلی آنها که به رهنمودهای ولایت فقیه عمل می‌کنند،‌ می‌دانند که اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی، اصل ولایت فقیه عادل و خط امام، مبنای اصولگرایی است، ادامه داد: پیروان راستین امام به جای منازعات و دعواهای جناحی و گروهی، خط اصیل امام و رهبری را دنبال می‌کنند.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس اخلاص، تزکیه و تقوا، مقابله با استکبار جهانی و آمریکا و اسلام آمریکایی و اسلام متحجر را از دیگر ویژگی‌های رهروان راستین بنیان‌گذار انقلاب برشمرد.

پرویز سروری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز با اشاره به برخورد حضرت امام(ره) با نوه خود اظهار کرد: برخورد قاطع با مفاسد اجتماعی و اقتصادی، که با ارزش‌های جامعه در تضاد هستند، از ویژگی‌های راه امام (ره) است.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان این‌که توسعه‌ اسلام به عنوان خط تعیین‌کننده اندیشه‌های امام(ره) است،به ایسنا گفت: از دیگر ویژگی‌های امام(ره) آن است که در مسائل سیاست خارجی، قاطعیت در برابر کفار و رحمانیت در برابر مردم داشتند، لذا مدعیان خط امام(ره) باید به آن التزام داشته باشند.

وی با اشاره به کسانی که ولایت فقیه را مختص به امام خمینی(ره) می‌دانند، گفت: حضرت امام(ره) مهم‌ترین ویژگی حرکت خود را در موضوع ولایت فقیه عنوان کردند و به همین دلیل بحث ولایت‌مداری از ویژگی‌های پیروان راستین راه و خط امام (ره) است.

علی عباسپور، نماینده مردم تهران در مجلس،نیز  با بیان این‌که تاکید حضرت امام (ره) بر حرکت در چارچوب قانون اساسی و اهداف جمهوری اسلامی ایران بود، گفت: یکی از مشخصه‌های پیروان راه و خط امام(ره) قانون‌گرایی و تبعیت از قانون است.

عباسپور تهرانی‌فرد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پیروان راستین خط امام(ره) نباید با حرف‌های تفرقه‌انگیز و تهمت‌های ناروا جامعه را گروه گروه کنند، بلکه باید به دنبال وحدت و یکپارچگی باشند.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ثمره عمر حضرت امام (ره) را تشکیل حکومت اسلامی دانست و گفت: اعتقاد به حکومت جمهوری اسلامی ایران، عدم جدایی دین از سیاست، تبعیت از ولایت مطلقه فقیه از ویژگی‌های پیروان خط امام (ره) است.

نماینده مردم تهران،« تضاد در عمل و گفتار»، «عدم پایبندی به قوانین مجلس» ،« تضعیف اقتدار قوای سه‌گانه» و« تشکیک در اصول حضرت امام (ره)» را از ویژگی‌های مدعیان دروغین خط امام (ره) دانست.

علی محمد حاضری،دبیر کل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها،نیز اظهار کرد: پیروان راستین امام (ره) کسانی هستند که با اندیشه‌های امام برخورد گزینشی نمی‌کنند.

حاضری در گفت‌وگو با ایسنا، تاکید کرد: یکی از شاخص‌های برجسته اندیشه امام این است که امام مردم‌گرا بودند و از ابتدا علیه استبداد شاه قیام کردند.

وی  گفت: اصل تقدم اخلاق و معنویت و دیانت بر سیاست از جمله ویژگی‌های اندیشه امام خمینی محسوب می‌شود. بر اساس اندیشه امام، برای تحقق و حفظ قدرت، انجام هر کاری مجاز نیست و این مساله نیز از نکات مهمی است که در اندیشه ایشان وجود دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز، نیز به ایسنا گفت: هرکس گفتار و پندار امام(ره) را در خود جلوه دهد، از پیروان امام (ره) محسوب می‌شود.

 اکرمی در ارزیابی از ویژگی‌های پیروان راستین خط، اندیشه و راه امام (ره) افزود: ارادتمندان و پیروان حضرت امام (ره) کسانی هستند که اولا امام را از راه رفتار، گفتار و اعتماد و پندار و باور‌های ایشان بشناسند. هم‌چنین این افراد بعد از شناخت باید به رفتار، کردار و پندار‌های امام (ره) باور داشته و آنها را بپذیرند و قبول کنند و نکته سوم این‌که بکوشند به اندازه‌ای که برایشان میسور است، همان گفتار و پندار را در خودشان جلوه داده و در خود عملی کنند، لذا این افراد پیروان امام (ره) محسوب می‌شوند.

اکرمی ادامه داد:مساله احترام، حرمت و کرامت انسانی برای امام (ره) بسیار ارزشمند بود و می‌کوشید در گفتار و رفتار خود، حرمت و کرامت افراد را نشان دهد. هم‌چنین در کارهای خود قاطع و جدی بود. اگر به مطلب و باوری می‌رسید، دیگر زمان و مکان برای ایشان مطرح نبود. از هر فرصتی استفاده می‌کرد تا آن حرف را بزند و تصمیمی را عملی کند و آن موضوع اجرایی شود. لذا پیروان ایشان نیز باید چنین ویژگی‌هایی داشته باشند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: اگر هرکسی در هر جایگاهی که هست حداقل خود را با وصیتنامه حضرت امام (ره تطبیق کند، می‌فهمیم که او واقعا مرید امام(ره) و امام(ره) مراد اوست یا خیر.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید رسایی،نماینده‌ اصولگرای تهران در مجلس، نیز تصریح کرد: کسی‌که امروز دشمنان برای او کف و سوت بزنند، جزء مدعیان است، نه پیروان راستین امام (ره).

رسایی به ایسنا گفت:پیروان راستین حضرت امام (ره) کسانی هستند که دقیقا در مسیر و خطی که ایشان تعریف کرده بودند، حرکت کنند. مهم‌ترین ویژگی‌هایی که از نظر امام(ره) به عنوان یک شاخص و معیار برای ما می‌تواند به حساب آید، این است ‌که با دشمنان امام، دشمن و با دوستان ایشان، دوست باشیم. به همین دلیل امام(ره) بارها و بارها به ما در این مورد تاکید کرده و ملاک‌هایی را هم یاد‌آور شده‌اند.

وی همچنین تصریح کرد: یک ویژگی و شاخصه مهم دیگر حضرت امام (ره)، مردم‌داری و توجه به محرومان و مستضعفان بود، تا جایی که ایشان می‌فرمودند تا کسی نداند فقر و گرسنگی چیست نمی‌تواند به فکر فقرا و مستمندان باشد. امام(ره) جنگ بین فقر و غنا و جنگ بین راحت‌طلبی و رفاه و مبارزه را همیشگی می‌دانست، لذا این‌ها از جمله ویژگی‌های بارز و مهم حضرت امام (ره) به حساب می‌آمد.

رسایی در ارزیابی از چگونگی تشخیص مدعیان از پیروان راستین حضرت امام (ره) نیز گفت: کسی که عملش با گفتارش دوتا باشد، به عنوان مدعیان به حساب می‌آید. اگر کسی مدعی پیروی از خط امام (ره) باشد، ولی امروز دشمنان امام (ره) برای او کف و سوت بزند، او جزء مدعیان است. کسی که در زندگی خود به دنبال رفاه‌طلبی است، اما ادعای مبارزه می‌کند، نیز جزء مدعیان خط امام (ره) به حساب می‌آید.

فاطمه آلیا،عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی،نیز به ایسنا گفت: پیروان راستین امام (ره) کسانی هستند که علاوه بر احترام به شخصیت ایشان، همیشه مقید به عمل در چارچوب اندیشه‌های امام (ره) هستند.

آلیا تبلور اندیشه‌های امام (ره) را در نظریه «ولایت فقیه» دانست و گفت: پیروان راستین امام (ره) پیرو ولی فقیه هستند، زیرا حضرت امام (ره) در تبیین تاثیر ولایت فقیه در تحولات، جایگاه ویژه‌ای دارند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با تاکید بر "دشمن‌شناسی" امام خمینی (ره)، گفت: حمایت از آرمان‌های مردم فلسطین، مبارزه با رژیم اشغالگر صهیونیستی و شک کردن به تعریف و تمجید دشمنان از موارد مورد تاکید حضرت امام (ره) بوده است. بهترین محک برای تشخیص پیروان راستین امام (ره) و مدعیان دروغین ایشان تطبیق عملکرد افراد با اندیشه‌ها و فرازهای وصیت‌نامه‌ی حضرت امام (ره) است.

لاله افتخاری، عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: با شناخت شاخص‌ها و ویژگی‌های رفتاری حضرت امام(ره) می‌توان گفت کسانی که براساس این شاخص‌ها، ‌عملکردشان کاملا منطبق بر ویژگی‌های امام است، آنها نزدیک‌ترین افراد به امام(ره) هستند و در مقابل کسانی که از این شاخص‌ها فاصله بگیرند، به میزان بعد آنها از این شاخص‌ها، ‌دوری آنها از حضرت امام(ره) بیشتر می‌شود.

افتخاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد:‌ حضرت امام(ره) ویژگی‌هایی داشتند و بر شاخص‌هایی تاکید داشتند مثل وحدت، اطاعت از ولی فقیه، ‌تاییداتی که ایشان نسبت به شخص مقام معظم رهبری داشتند، و همچنین دشمن‌شناسی، ‌حرکت در مسیر خلاف دشمن، خنثی‌سازی نقشه‌های دشمن، توجه به ارزش‌های اسلامی و پیاده کردن اینها یا بسیاری ویژگی‌هایی که ایشان مطرح می‌کنند مثل تلاش در جهت مشخص کردن خط بین دشمنان نظام و دوستان و پرهیز از این‌که صحبتی شود که دشمنان نظام افراد را تایید کنند. در واقع هر وقت آنها از ما راضی شدند، باید بدانیم همانجاست که ما دچار لغزش و آسیب شده‌ایم. همه این ها ویژگی‌هایی است که حضرت امام(ره) در فرمایشاتشان بر آن تاکید دارند، بنابراین کسانی که نسبت به این فرمایشات امام(ره) بیش از همه پایبند باشند و ولایت‌پذیری آنها از همه قوی‌تر باشد و در راه ولایت بیش از همه حرکت کنند، پشتیبان و گوش به فرمان ولایت باشند و توجه به عدم وابستگی به شرق و غرب مدنظر آنها باشد ،بیش از هر کسی به امام نزدیک هستند؛ هرچند که از نظر نسبت با امام هیچ رابطه‌ای نداشته باشند و شاید اصلا امام را ندیده باشند.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: در غیر این صورت هر قدر افراد از این دیدگاه‌ها چه در عمل و چه در گفتار فاصله بگیرند، به همان نسبت از حضرت امام (ره) دورند؛ هرچند که نزدیک‌ترین افراد به ایشان باشند.

 مسعود پزشکیان ، عضو دولت اصلاحات و عضو فعلی فراکسیون اقلیت مجلس، نیز به ایسنا گفت: آنها که ادعای همخوانی با راه و فکر امام خمینی(ره) را دارند، باید در عمل‌ این ادعا را ثابت کنند، نه در گفتار و کلام‌شان. پیروان راستین حضرت امام باید بر اساس شاخص‌ها شناسایی شوند،این شاخص‌ها در مباحثی همچون عدالت، راستگویی و ... قابل تشخیص است.

نماینده تبریز در مجلس با اشاره به برخی ویژگی‌های شخصیتی بنیانگذار انقلاب خاطرنشان کرد: حضرت امام(ره) به دنیا وابستگی نداشتند و پست و مقام برایشان مهم نبود. ایشان شانتاژ نمی‌کردند، دروغ نمی‌گفتند و با آبروی هیچ کس بازی نمی‌کردند.

پزشکیان با بیان این‌که گذشته افراد یکی از ملاک‌های تشخیص ادعای اشخاص در پیروی از خط امام است، در عین حال با اظهار ناخشنودی از برخی عملکردها در محدود کردن دایره پیروان خط امام(ره) عنوان کرد: حضرت امام وقتی یک پیام می‌دادند آن پیام قادر بود که یک بسیج عمومی ایجاد کند که در این بسیج عمومی انواع و اقسام اشخاص با افکار متفاوت وجود داشت و امام همه را به عنوان ملت ایران قبول داشتند.

پزشکیان با اشاره به نامه هشت ماده‌ای حضرت امام(ره) ، عنوان کرد که بنیانگذار انقلاب تجسس در زندگی افراد و بردن آبروی مردم و فاش کردن اسرار زندگی آنها را به هیچ عنوان برنمی‌تابید.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینیان،رییس کمیسیون سیاست داخلی و امور شوراهای مجلس، نیز به ایسنا گفت: مسوولان و بانیان احیای خط امام(ره) باید مبانی فکری ایشان را برای مردم همواره یادآوری کرده و اینان وظیفه دارند که به مردم تفهیم کنند که امام(ره) چه می خواست ، چه آرزویی داشت و برای رسیدن به آرمان های خود چه اقداماتی انجام داد.

حسینیان در گفت‌وگو با ایسنا،خاطرنشان کرد: امروز افرادی که لباس وارونه پوشیده و به نام حضرت امام(ره) می‌خواهند، اسلام آمریکایی را در کشور حاکم کنند، باید به مردم معرفی شوند تا پیروان راستین حضرت امام (ره) از اهل نفاق متمایز گردند.

وی با تاکید به این‌که پیروان راستین بنیانگذار انقلاب کسانی هستند که خط امام و آرمان‌های امام (ره) را دنبال می کنند، افزود: اگر بخواهیم در یک کلمه آرمان و خط امام(ره) را توصیف کنیم، باید گفت که آرمان حضرت امام (ره) حاکمیت اسلام ناب محمدی (ص) در سر تا سر جهان بود.ما باید تلاش کنیم که پرچم اسلام به اهتزاز در آید و این آرمان حضرت امام(ره) بود و امروز هر کس یار واقعی ایشان است، باید حرکتش در این مسیر باشد.

به گفته حسینیان، در شرایط امروز کشور هر کس که به اسلام اصیل پایبند است و برای حاکمیت اسلام تلاش می کند، امروز و فردا و آینده در خط امام (ره) معرفی می‌شوند.

این نماینده اصولگرای مجلس همچنین بر لزوم تمایز قائل شدن بین اهل نفاق و پیروان راستین امام راحل تاکید کرد.

مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب مردم‌سالاری،نیز به ایسنا گفت: پیروان راستین حضرت امام(ره) گاهی مصداق آن داستان معروفند که مادری حاضر نیست فرزند واقعی خود را از دست بدهد، ولو آن‌که آن فرزند برای مدتی در دست نامادری افتاده باشد.

کواکبیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با برشمردن ویژگی‌های پیروان راستین بنیان‌گذار انقلاب، عنوان کرد: یاران واقعی امام خمینی نه در شعار، بلکه در عمل باید تابع اندیشه‌های تابناک آن حضرت باشند و این اندیشه‌ها را به صورت یکپارچه و منسجم باور کنند.نباید این‌گونه باشد که بخشی از اندیشه‌های امام(ره)، مثلا مربوط به « اسلامیت نظام» مورد توجه برخی قرار گرفته و « جمهوریت» را نادیده بگیرند و یا ابعاد مربوط به نقش و رای مردم را قبول کنند، اما ارزش‌های دینی و اسلامی را فراموش کنند.

وی با تاکید به این‌که جامعیت اندیشه‌های حضرت امام(ره) را باید با تمام وجود پذیرفت و پیروان راستین آن حضرت به همه زوایای مکتب سیاسی ایشان پایبند باشند، ادامه داد: یاران دلسوز امام خمینی(ره) کسانی هستند که از دستاوردهای مهم آن بزرگوار با تمام وجود دفاع کنند. یعنی برای تقویت هرچه بیشتر نظام جمهوری اسلامی بکوشند.

وی با بیان این‌که ممکن است برخی از اشکالات و نابسامانی‌ها هم وجود داشته باشد، افزود: یاران امام باید درصدد رفع این نابسامانی‌ها و اشکالات برآیند و نه این‌که در جهت تخریب چهره‌ی جمهوری اسلامی بخواهند کوچک‌ترین اقدامی انجام دهند.

نماینده‌ مردم سمنان در مجلس با یادآوری این جمله از حضرت امام(ره) که « حفظ نظام از اوجب واجبات است»، گفت: گاهی برای حفظ نظام باید از مسائل شخصی و جناحی و گروهی هم گذشت. به عبارت دیگر به خاطر یک دستمال نباید قیصریه را به آتش کشید. هرکس برای نظام بیشتر دلسوزی داشته باشد، قطعا بیشتر راهکارهایی ارایه خواهد داد که این نظام با بالندگی بیشتر تداوم یابد و در این راستا حمایت از رهبری نیز باید همواره مدنظر باشد.

این عضو فراکسیون اقلیت مجلس با برشمردن یکی دیگر از ویژگی‌های پیروان راستین حضرت امام(ره) گفت: یاران واقعی امام (ره) باید از بیت شریف بنیان‌گذار جمهوری اسلامی حمایت و جانبداری کنند و اجازه ندهند که این بیت مورد تعرض و اهانت عناصر تازه به دوران رسیده قرار گیرد. شکی نیست که حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج سیدحسن خمینی، متولی اصلی در این زمینه باید مورد حمایت و تقویت قرار گیرد و برخی از مطبوعات و سایت‌ها که با اندک بهانه‌ای به ایشان تعرض می‌کنند، نباید اجازه‌ی چنین اقدامی پیدا کنند. ما بر این اعتقادیم که کسانی که با امام خمینی(ره) مخالف باشند، قطعا این مخالفت را از بیت ایشان شروع می‌کنند.

حسن غفوری‌فرد، نماینده اصولگرای تهران، نیز با بیان این‌که پیروان هر فرد، معتقدان و ملتزمان به خط‌مشی و سیاست‌های آن فرد هستند، گفت: کسانی که خطوط اصلی حرکت امام را درک کرده و تایید می‌کنند و در عمل پیرو آنها هستند، پیروان راستین ایشان به شمار می‌آیند.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که روحیه مبارزه با سلطه اعم از مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی از جمله ویژگی‌های حضرت امام(ره) بود، گفت: بعضا دیده می‌شود که برخی‌ها با استبداد داخلی مبارزه می‌کنند و در آغوش استعمار خارجی می‌افتند و یا بالعکس، این در حالی‌است که امام(ره) از تئوری نه شرقی، نه غربی خود دست برنداشتند و حتی در سخت‌ترین شرایط استقلال فکری را در عمل نشان دادند.

وی عدالت‌طلبی، توجه به مردم و مستضعفان را از شاخصه‌های اصلی حکومت حضرت امام دانست و گفت: اگر کسانی اعتقاد به یکی از این شاخص‌ها را از دست بدهند، نمی‌توانند مدعی پیروی از حضرت امام باشند.

به گفته این عضو جامعه اسلامی مهندسین، اگر کسانی جمهوریت یا اسلامیت نظام را قبول نکنند، از خط امام(ره) به دور هستند. همچنین اگر کسانی در این شرایط فکرشان توجه استکبار جهانی باشد یا از قدرت‌های سلطه ترسی به دل داشته باشند، نمی‌توانند مدعی پیروی خط امام باشند.

غفوری‌فرد همچنین تصریح کرد: درصورتی که افراد به رای مردم تمکین نکنند، یا به قانون مصوب مجلس التزام نداشته باشند، نمی‌توانند پیرو راستین خط امام(ره) باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، نیز در تشریح دیدگاه خود درباره این پرسش که «پیروان راستین راه امام(ره) چه کسانی هستند؟»، با تاکید براینکه پیروان راستین مجموعه میراث امام(ره) را با جامعیت دنبال می‌کنند؛ پیروی از ولایت فقیه، ساده‌زیستی، سازش‌ناپذیری با استکبارجهانی و مردم محوری را از جمله ملاک‌های شناسایی پیروان راستین امام(ره)، خواند.

مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که مقام معظم رهبری اصول و مبانی راه و اندیشه امام (ره) را طی 21 سال گذشته به درستی رعایت کرده‌اند، ‌گفت:« مرحوم حاج احمد آقاخمینی نیز در وصیت نامه‌اش خطاب به فرزندانشان تاکید داشتند، مبادا از رهبری فاصله بگیرید.»

وی خطاب به مدعیان راه و اندیشه امام (ره) گفت:« پیروان راستین راه و اندیشه‌های امام خمینی (ره) کسانی هستند که مجموعه میراث امام را با جامعیت آن دنبال کند. طبیعتا اگر برخی از نظرات و اندیشه‌های امام از سوی برخی پذیرفته شود و برخی دیگر به کنار گذاشته شود، به جرات می‌توان گفت که این افراد پیروان راستین راه و اندیشه‌های امام نیستند.»

وی اظهار داشت:« اندیشه و راه امام(ره) در آغاز شروع نهضت در سال 1342 تا لحظه رحلت ایشان، یک روند را طی کرد و هیچ تغییری نکرد. حضرت امام(ره) در تمام عمر در فکر پیاده‌سازی اراده و احکام الهی بر روی زمین بودند.»

وی اخلاص را بزرگترین ویژگی شخصیتی حضرت امام (ره) دانست و خاطرنشان کرد:«‌ امام برای شخصیت خودش هیچ شانی قائل نبود. اگر افراد، گروه‌ها، احزاب و جمعیت‌ها این مشی را داشته باشند، همه چیز درست می‌شود و دچار اختلافات مختلف نمی‌شوند. اگرچه امام از اختلاف سلایق استقبال می‌کرد، ولی همواره معتقد بود این اختلاف به معنای اختلاف در اصول نیست.»

مصباحی‌مقدم پیروی از اصول شریعت را جزو جداناپذیر زندگی امام خمینی(ره) عنوان کرد و افزود:« امام(ره) در اوج عرفان به عرفانی که شریعت را برنمی‌تابید و دست کم می‌گرفت، انتقاد می‌کرد. حفظ شریعت، التزام به شریعت و لوازم شریعت از اصول رفتار امام (ره) بود. اگر کسی مدعی حرکت در راه امام (ره) است، ولی به شریعت التزام نداشته باشد، به قطعیت می‌توان گفت ادعای بدون پشتوانه‌ای دارد.»

وی تئوری ولایت فقیه امام خمینی(ره) را مورد اشاره قرار داد و افزود:« امام(ره) می‌فرمودند نگهبان ولایت فقیه باشید، تا به کشورتان آسیبی نرسد. امام محور جامعه را ولی فقیه می‌دانستند. لذا اگر کسی ادعای پیروی راه امام(ره) را دارد، ولی این اصل را در شعار و عمل کنار گذارد، ادعای غیرواقعی کرده است.» 

وی همچنین ساده‌زیستی را شرط لازم برای در مسیر ماندن مدعیان پیروی از راه و اندیشه‌های امام خمینی برشمرد و اظهار کرد:« امام تاکید داشتند مدیران و رهبران نظام اسلامی ایران باید زندگی خود را با زندگی طبقات متوسط به پایین کشور تطبیق دهند. آنان نباید با کاخ‌نشینان همنشین شوند، تا مبادا خوی کاخ‌نشینی در آنان اثر گذارد و موجب شود که از توده‌های مردم فاصله بگیرند.»

نماینده مردم تهران سازش‌ناپذیری با استکبار جهانی را از دیگر مولفه‌های یاران واقعی امام(ره) برشمرد و تصریح کرد: «حضرت امام با نقش بر آب کردن نقشه‌های استکبار، نشان دادند قدرت اسلام بر قدرت جهنمی استکبار غلبه دارد.سازش ناپذیری امام با صهیونیزم اصل جدایی‌ناپذیر مشی ایشان بود، لذا باید گفت هر کس اندک تعلل و تسامحی در مقابله با استکبار و صهیونیزم کند، دروغ آشکاری گفته است.»

جواد آرین منش، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، نیز در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا، گفت: هدف حضرت امام(ره) چیزی جز حاکمیت اسلام نبود، لذا پیروان راستین امام(ره)، پیروان اسلام هستند.

آرین‌منش اظهار کرد: رصد کردن دیدگاه‌های امام(ره)، مطالعه‌ی مکرر وصیت‌نامه‌ی ایشان، پیروی از رهنمودهای رهبری و مبارزه علیه استکبار جهانی از وظایف پیروان راستین راه امام (ره) است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص تفاوت مجلس امروز با مجلس مورد انتظار امام(ره) نیز خاطر نشان کرد: امام(ره) انتظار داشت مجلس شورای اسلامی در جهت محرومیت‌زدایی، مقابله با فقر، فساد و تبعیض و تصویب قوانین راهگشا بوده و گام‌های بلندتری بردارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین درایتی نیز در رابطه با ویژگی پیروان راستین امام (ره) گفت: پیروان راستین امام (ره) کسانی هستند که به امام (ره) وفادار هستند و حرف و راه امام (ره) برایشان حجت است و از این موضوع استفاده ابزاری نمی‌کنند.

مشاور رییس‌جمهور در دولت هشتم در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: آنها که به راه امام (ره) معتقدند باید بدانند امام فقط با اتکا به مردم و رضایت مردم توانست آنچه را که باید در مملکت اتفاق بیفتد رقم زند.

درایتی با بیان این‌که شناخت پیروان راستین امام (ره) از مدعیان سخت نیست، گفت: با گذشت 30 سال از انقلاب با توجه به برجسته شدن مبارزات امام (ره) از سال 42، با سابقه تاریخی مشخصی روبرو هستیم، پس امکان تشخیص افرادی که همراهی‌شان با امام (ره) جدی، روشن و مشخص بوده است وجود دارد.

وی تصریح کرد: اینکه بعضا افرادی که هیچ همراهی با امام (ره) نداشته‌اند امروز ادعایشان بیشتر است، کار را برای تشخیص مدعیان از پیروان راستین امام برای عوام کمی مشکل می‌کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، رییس مجمع نمایندگان روحانی مجلس، نیزتاکید کرد: پیرو حضرت امام (ره) کسی است که به گفتار و رفتار امام(ره) اقتدا کند و تنها شعار ندهد، بلکه به رهنمودهای امام (ره) عمل کند.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: سخنان امام(ره) در مورد مقابله با استکبار جهانی، امور داخلی، ساده زیستی، به فکر محرومان بودن، پرهیز از تجمل و مصرف زدگی، یاری پابرهنگان و مستضعفان موجود است و پیروان راستین امام کسانی هستند که به این سخنان عملا پایبند باشند.

رییس مجمع نمایندگان روحانی مجلس، با بیان این که کسی پیرو امام است که در عمل به ایشان و رهنمودهایشان پایبند باشد، تصریح کرد: امروز راه امام همان راه رهبری است، اگر کسانی با ولایت فقیه درگیری دارند یا به قانون تسلیم نمی‌شوند دیکتاتورند؛ چون تسلیم قانون و اراده‌ی ملت نمی‌شوند. چنین افرادی اگر از امام(ره) سخن بگویند می‌گوییم دروغ می‌گویند. چرا که اگر راست می‌گویند باید در عمل به سخنان امام(ره) پایبند باشند.
به گفته وی، راستی‌آزمایی این اظهارات آن است که ببینیم افراد در عمل چه می‌کنند، و الا شعار دادن و حرف زدن، کافی نیست.

بیژن نوباوه ،عضو اصولگرای کمیسیون فرهنگی مجلس، نیز پیروان راستین امام (ره) را کسانی که سیره‌ی ایشان را درک کرده باشند، دانست و با یادآوری این‌که این سیره‌ محدود به جغرافیای خاصی نبود ،تصریح کرد: امام (ره) نیز این مساله را ثابت کردند، لذا همه‌ی دنیای اسلام ایشان را به عنوان یک رهبر آزاداندیش می شناسد که این بزرگ‌ترین خصلت حضرت امام است.

نوباوه در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، افزود: در قرن حاضر روشن‌ترین خط، سیره حضرت امام (ره) است. یعنی اگر بین شخصیت‌های تاریخ معاصر تعداد معدودی را بخواهیم انتخاب کنیم که دارای خط و سلوک و سیره کاملا آشکار و مشخص باشند، امام(ره) در راس آنها قرار می‌گیرد.

عضو کمیته رسانه‌ و هنر مجلس تصریح کرد: امروز پیروان راستین حضرت امام(ره) کسانی هستند که سیره‌ی سیاسی و معنوی ایشان را خوب درک کرده و افق‌های دیدشان وسیع‌تر از آن چیزی است که در گذشته فکر می‌کردند، یعنی امام(ره)، شعار آزادی انسان‌ها را از زیر یوغ استعمار و استکبار سر دادند و امروز رشد اسلام‌گرایی به خصوص در بین جوامع فقیر و زیر ظلم مانند سیاهپوستان آمریکا و مردم تحت ستم آفریقا و حتی مردم تحت سلطه آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین همه بر گرفته از سیره آزادی‌خواهانه حضرت امام(ره) است و هیچکس نمی‌تواند این مساله را نفی کند.

نوباوه همچنین تاکید کرد:کسانی که امروز این سیره را نادیده می‌گیرند و شعارهایی می‌دهند، در واقع خودشان محدود فکر کرده و خودشان افراد محدودی هستند؛ چرا که امام(ره) یک انسان بسیار بسیط و باز در امور سیاسی ، مذهبی و بین‌المللی بود. ایشان با سیره‌ای که ارائه کرد، بسیار در تقریب مذاهب اسلامی و از بین بردن اختلافات میان فرقه‌های مختلف اسلامی موثر عمل کرد و امروز بعد از گذشت 30 سال از انقلاب، حتی موردی از خطای سیره حضرت امام عنوان نشده است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ارزیابی از چگونگی شناخت مدعیان از پیروان راستین امام(ره) نیز، خاطر نشان کرد: زمانیکه کسی در برابر سیره‌ی حضرت امام(ره) که سیره‌ی جهانی دارد و مساله‌ی اسلام را جهانی نگاه می‌کند، خود را محدود می‌کند. این امر نشان می‌دهد که او نه خط امام(ره) را فهمیده و نه این‌که اصلا ایشان را قبول دارد.

وی گفت: مدعیانی که امروز خط امام(ره) و مساله‌ی فلسطین را زیر سوال می‌برند، کسانی هستند که در ناآگاهی مطلق بسر می‌برند.

ستار هدایتخواه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس،نیز تصریح کرد: معنویت‌گرایی و پایبندی به آموزه‌های اخلاقی و معنوی اسلام، از ویژگی‌های پیروان راستین حضرت امام (ره) است.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی از پیروان راستین خط، اندیشه و راه امام گفت: امام و حرکت ایشان تجلی عینی اسلام ناب محمدی (ص) بود، بنابراین پیروان راستین امام(ره) کسانی هستند که در همه عرصه‌های زندگی پایبندی به اسلام و آموزه‌های اسلام را از خود ظهوروبروز دهند و در واقع در همه عرصه‌های زندگی پایبند به این آموزه‌ها باشند.

وی افزود: پیروی از خط امام(ره) یکسری مشخصات عینی دارد که از مهم‌ترین و بارزترین آن تبعیت محض از ولایت فقیه است؛ چرا که اساسی‌ترین اندیشه‌ی امام در روزگار ما و منشاء حرکت ایشان برای تشکیل حکومت اسلامی اندیشه ولایت فقیه بوده است، بنابراین پایبندی به این اندیشه و تلاش برای ترویج این تفکر یکی از ویژگی‌های بارز پیروی از راه و اندیشه‌ حضرت امام (ره) است.

وی باورمندی به کارآمدی اسلام برای اداره‌ی جامعه در همه عرصه‌های زندگی و تلاش برای تحقق عینی و عملی اسلام در عرصه‌های مختلف زندگی را از دیگر ویژگی‌های پیروان امام (ره) دانست.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: استکبار‌ستیزی و مبارزه با ستم و استکبار در همه نقاط عالم، حمایت از مستضعفان و محرومان جهان و عدالت‌خواهی، معنویت‌گرایی و پایبندی به آموزه‌های معنوی و اخلاقی اسلام هم از مهم‌ترین ویژگی‌های پیروان راستین حضرت امام(ره) است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین اسلامی، نماینده‌ اصولگرای مجلس، گفت: کسانی که عدل و انصاف دارند و به مردم خدمت صادقانه می‌کنند اینها پیروان راستین امام (ره) و کسانی‌اند که در مسیر امام گام برمی‌دارند، و در مقابل کسانی که از عدل و انصاف خارج شوند و از خدمت به مردم سر باز بزنند ولو این‌که فرزندان امام(ره) هم باشند اعتباری در اندیشه‌ امام (ره) ندارند.

حسین اسلامی با تاکید بر این‌که نزدیک‌ترین افراد به امام (ره) اگر از مسیر خدمت به مردم و عدل و انصاف خارج شوند هیچ‌گونه اعتباری ندارند، گفت: من معتقدم امام (ره) متعلق به تمام ملت ایران و یک شخصیت آرمانی و الهی بشمار می‌رود. در نتیجه نمی‌توان ایشان را به یک جماعت خاص اختصاص داد بلکه ایشان ذخیره‌ای الهی برای عصر حاضر بودند.

این نماینده اصولگرای مجلس، یادآور شد: کسانی که به عنوان راست‌قامتان در راستای فرمایشات امام (ره) و در مسیر اندیشه‌ی ایشان حرکت می‌کنند مسیر بسیار پرسنگلاخ و سختی پیش‌رو دارند. در واقع نه کسانی که با امام (ره) بودند می‌توانند بگویند که ما پیرو راستین امامیم و نه می‌توان گفت کسانی که با امام (ره) نبودند پیرو راستین امام (ره) نیستند. بلکه در این زمینه ریزش و رویشی اتفاق افتاده است.

اسلامی تصریح کرد:کسانی که در مسیر عدل، انصاف و خدمت خالصانه به مردم هستند پیروان واقعی حضرت امامند و این افراد می‌توانند هر کسی، در هر لباسی، هر سمتی و هر سنی باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهی ، نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، نیز به ایسنا گفت: طرفداران راستین امام(ره) کسانی هستند که براساس شاخص‌ها، اصول و فروعی که امام(ره) داشته‌اند حرکت کرده و آنها را مدنظر قرار داده‌اند.

عبداللهی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که این اصول و شاخص‌ها تدوین، نوشته و جمع‌آوری شده است، گفت: امام(ره) بر تداوم انقلاب و حرکت در این راستا و بر اصل ولایت فقیه تاکید فراوان داشتند و در این راستا می‌گفتند پیرو ولایت فقیه باشید تا به مملکتتان آسیبی نرسد، درواقع ایشان ولایت فقیه را عامل نجات جامعه عنوان می‌کردند، امام بر مساله استکبارستیزی و مقابله با استکبار نیز تاکید ویژه‌ای داشتند.

این عضو جامعه مدرسین و حوزه علمیه قم ادامه داد: کسانی پیرو راستین امام هستند که به شاخص‌ها و تاکیدات امام(ره) توجه داشته باشند، اگر کسی ولایت فقیه را قبول نداشته باشد و در برابر ولایت فقیه بایستد و موضع‌گیری‌هایش مبتنی بر اسلام و استکبارستیزی نباشد نمی‌توان از این فرد به عنوان پیرو راستین امام(ره) نام برد.

علی اسلامی‌پناه، عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس، به ایسنا گفت: نگاه یکسان و یکنواخت به همه ملت از جمله ویژگی‌های اندیشه و افکار امام خمینی (ره) است و کسانی که سیره عملی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی را قبول دارند، رهبروان واقعی راه، فکر و اندیشه‌ی حضرت امام (ره) به شمار می‌آیند.

وی افزود: امام خمینی (ره) به عنوان شخصیتی که حاصل تمام خوبی‌های یک ملت است، با ورود به عرصه‌ی جامعه انقلابی را راهبری کرد که در طول تاریخ کشور و حتی در تاریخ سایر کشورها بی‌نظیر بود؛ اکنون که این انقلاب به راه و کارش ادامه می‌دهد، ما باید به عنوان پیروان این شخصیت بزرگ حافظ دستاوردهایی باشیم که با کمک بنیان‌گذار انقلاب اسلامی و نثار خون شهیدان به بار نشست.

اسلامی پناه با تاکید بر این‌که پیروان حضرت امام (ره) باید به ارزش‌هایی همچون دین اسلام تکیه کنند، اظهار کرد: به دلیل وجود این ویژگی، قلب ما بایستی همواره برای خدمت به مردم آنچنان بتپد که همیشه خدمت را پیشه خود ساخته و به قدرت و اقتدار غیر محبت‌آمیز رو نیاوریم.از سوی دیگر بایستی نگاه یکسانی به همه‌ی انسان‌ها داشت و شهروندان را به درجه یک و دو تقسیم نکرد.

وی  اظهار کرد:پیروان راستین حضرت امام خمینی (ره) نباید خود را نزدیک به خدا، انقلاب و دلسوزتر و والاتر و فهمیده‌تر از همه‌ی ملت بدانند؛ چرا که همه‌ی ملت و یاران راستین حضرت امام دلسوز این نظام جمهوری اسلامی و ارزش‌ها هستند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: کسانی که سیره عملی حضرت امام (ره) را قبول دارند، رهبروان واقعی ایشان هستند و کسانی که تنها تمایل دارند که فقط نامی از ایشان بماند و به سیره‌ی عملی امام (ره) توجهی ندارند،‌مدعیان پیروی از راه امام(ره)‌هستند.

فاطمه راکعی ، دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش، نیز به ایسنا گفت:وصیت‌نامه و فرمان هشت ماده‌ای امام (ره) مبنای عمل و رفتار پیروان واقعی امام در عرصه‌های مختلف است و هرکس با هر داعیه‌ای غیر از این رفتار کند، پیرو راستین حضرت امام نیست.

وی اظهار کرد: در رابطه با نوع زیست، زندگی، نوع رفتار با دیگران، نحوه‌ زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی، نوع رفتار با اعضای خانواده و ... از سال‌های اول پیروزی انقلاب بسیار شنیده‌ایم که همگی نمونه رفتار و فرهنگ اسلامی در شخصیت امام (ره) است.

این فعال سیاسی تصریح کرد: پیروان راستین امام (ره) کسانی هستند که هم به لحاظ دیدگاه‌ها و عملکردهای اجتماعی و هم به لحاظ رفتارها و خصلت‌ها و سیره عملی، فردی، خانوادگی و اجتماعی شبیه امام (ره) و ادامه دهنده راه آن بزرگوار باشند.

راکعی، ساده‌زیستی، برخورد مناسب با زنان، برخورد مسوولانه و متعهدانه نسبت به مسائل مردم، متواضع بودن در مقابل مردم، مردم را اصل دانستن، احترام قائل بودن برای مردم، معتقد بودن به حفظ کرامت و عزت انسان‌ها و برخورد قیم‌مآبانه نداشتن با مردم را از دیگر خصلت‌های پیروان راستین امام دانست.

دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش افزود: کسی که این موارد را رعایت کند پیرو راستین امام (ره) است، حتی اگر به زبان نیاورد و آنها که خلاف این باشند، حتی اگر صدایشان گوش عالم را کر کند که پیرو امام هستند، همه تشخیص می‌دهند که پیرو راستین امام (ره) نیستند

جهانبخش محبی‌نیا، عضو هیات رییسه مجلس، نیز تصریح کرد: پیروان راستین خط امام (ره)، امام را مصادره نمی‌کنند و ایشان را ابزاری برای نیات سیاسی خود قرار نمی‌دهند.

محبی‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا،با بیان این‌که پیروان راستین امام (ره)، فرد را به امت می‌رسانند، نه امت را به فرد، خاطر نشان کرد: تحجر، افراط، خودبینی و شخصیت‌سازی کاذب از راه امام (ره) فاصله بسیاری دارد.

به اعتقاد وی، «دین»، «آزادی»، «توسعه» و «وحدت» معیارهایی برای تشخیص پیروان راستین خط امام (ره) از مدعیان دروغین آن هستند.

نماینده‌ی مردم میاندوآب با تاکید بر این‌که رهروان راه امام (ره) پاسخگوی نیازهای واقعی مردم هستند و از مردم جدا نمی‌شوند، گفت: آنها جامعه‌ای می‌سازند که در مقابل تمام مدعیان تفکرات زمینی قابل دفاع باشد، در حالی که مدعیان دروغین پیروی از راه امام (ره)، رادیکالیسم کوری را بر جامعه حاکم می‌کنند.

محبی‌نیا با بیان این‌که راه امام (ره) برآمده از اسلام است، گفت: اسلام دین سیرت و صورت است و به همین دلیل باید سیرت و صورت راه امام (ره) را در کنار هم پاس بداریم.

بهروز جعفری، نماینده مردم سمیرم، نیز تصریح کرد: امروزه مشخص است که بسیاری از اندیشه‌های امام (ره)در ارتباط با آمریکا، رژیم صهیونیستی و سایر مسائل مورد هجمه کسانی قرار می‌گیرد که داعیه خط امام(ره) را دارند، ولی در واقع این موارد را قبول ندارند.

بهروز جعفری در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی از ویژگی‌های پیروان راستین خط، راه و اندیشه امام راحل گفت: پیروان راستین خط امام(ره) کسانی هستند که به افکار و اندیشه‌های حضرت امام « نه در نظر، بلکه در عمل» و «نه در زمان حیات،‌بلکه بعد از رحلت» آن بزرگوار پایبند هستند.

وی افزود: این پیروان به مبانی عقیدتی امام(ره) پایبندند. عمده مبانی عقیدتی حضرت امام(ره) نیز ولایت‌فقیه است، لذا اگر کسی معتقد به پیروی از امام(ره) است، امروز قطعا باید به آن اندیشه محکم پایبند باشد.

به نظر این نماینده مجلس، هم‌چنین کسی که ادعای پیروی از خط و اندیشه‌ی امام(ره) را دارد، نباید آن را به‌صورت گزینشی و مقطعی داشته باشد، یعنی جایی که مورد نظرش باشد ،بگوید پیرو خط حضرت امام است و جایی که مدنظر وی نیست، به آن عمل نکند.

وی همچنین به بحث دشمنی با آمریکا، صدور انقلاب، تکیه بر ریشه‌ها و اصول انقلاب به عنوان نظرات خاص امام در این موارد اشاره کرد و گفت: کسی که مدعی خط و اندیشه‌ی امام(ره) است، باید همان دید‌گاه‌ها را هم‌اکنون نیز داشته باشد.

جعفری تصریح کرد: در واقع حضرت امام، « جمهوری اسلامی و قانون اساسی » را به یادگار گذاشتند، لذا پیرو امام باید اصول آن را به صورت کل قبول داشته باشد، نه به صورت مقطعی، گزینشی و سلیقه‌ای.

وی ادامه داد: « جمهوری اسلامی» و « نظام قانون اساسی» هرکدام یک مجموعه واحد هستند و همه اصول آن باید در کنار یکدیگر دیده شود، نه این‌که بخشی دیده شود و بخش دیگر نادیده گرفته شود. اگر افراد به این مساله توجه داشتند، می‌توان گفت پیرو راستین امام(ره) هستند.

نماینده مردم سمیرم در ارزیابی از چگونگی شناخت مداعیان از پیروان راستین امام(ره) نیز گفت: امروز هرکس که به همه اصول قانون اساسی پایبند باشد، جزء پیروان است.  اگر امروز اطاعت از مقام معظم رهبری را اطاعت از امام(ره) قلمداد کنیم، می‌توان ادعا کرد پیرو امام هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد خرسند، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، نیز گفت: پیروی از یک شخص یا یک مکتب و تفکر در التزام عملی به آن فکر و اندیشه حاصل می‌شود.

خرسنددر گفت‌وگو باایسنا اظهار کرد: از آن‌جا که حضرت امام(ره) موسس یک نظام مقدس بودند، ادعای پیروی از ایشان وقتی قابل قبول است که ما در همان خط و مسیری که بنیانگذار جمهوری اسلامی ترسیم کرده‌اند به صورت عملی گام برداریم.

این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان این‌که " نترسیدن امام از هیمنه ظاهری قدرت‌های استکباری و منفعل نشدن ایشان در برابر این قدرت‌ها عاملی در خور توجه است" افزود: امروز کسانی که از خط و راه امام دم می‌زنند ولی با قدرت‌های جهانی هم نوا می‌شوند و نقطه منافع‌شان با این قدرت‌ها گره می‌خورد یا این‌که این قدرت‌ها حامی این افراد شده‌اند، بدانند که نمی‌توانند ادعا کنند که پیرو راه امام(ره) هستیم.

وی با بیان این‌که " محوریت قرار گرفتن ولایت فقیه نیز یکی از شاخص‌های راه حضرت امام است" اظهار کرد: امام این اصل را به منصه ظهور و مرحله عمل رساندند و طی آن نظام جدیدی را در دنیا تعریف کردند، ‌نظامی که هم می‌تواند سعادت دنیای بشر و هم سعادت آخرت بشر را تامین کند.

وی افزود: بنا به فرموده امام خمینی(ره) ولایت فقیه استمرار حرکت انبیاء است؛ بنابراین احیای نظام در گرو استمرا ولایت فقیه می‌دانستند و می‌فرمودند بهترین اصل قانون اساسی ولایت فقیه است و پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به این مملکت آسیبی نرسد. اما شاهد بودیم که پس از انتخابات سال گذشته افرادی در مقابل ولایت فقیه ایستادند، حال می‌توان پذیرفت که این اشخاص در مسیر راه حضرت امام حرکت می‌کنند؟

خرسند افزود: مثلا افرادی که دم از خط امام می‌زنند ولی در مقابل ولایت فقیه می‌ایستند همچون کسانی هستند که دم از تابعیت از سنت پیامبر می‌زدند اما در زمان حیات پیامبر و بعد از رحلت ایشان در مقابل رسول اکرم(ص) ایستادند.

این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی افزود: امروز کسانی از دموکراسی و رای مردم دم می‌زنندن که رای مردم را قبول ندارند و ارزشی برای رای مردم قایل نیستند و می‌خواهند با قداره‌کشی و اخلال‌گری مقابل رای مردم کودتا کنند.با وجود چنین مشخصه‌هایی خود مردم باید قضاوت کند و ببنید چه کسانی به راه و روش حضرت امام التزام عملی دارند.

مرتضی طلایی، عضو شورای شهر تهران توجه ویژه به مردم و خدمت به آنها، نشان دادن کارایی حکومت دینی و اهمیت دادن به وحدت و یکپارچگی در جامعه را از برجسته‌ترین ویژگی‌های امام خمینی (ره) عنوان کرد.

مرتضی طلایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های حضرت امام، ارزش و جایگاهی بود که ایشان برای مردم قائل بودند و امام به مردم و خدمت به آنها توجه ویژه‌ای داشتند و یکی از ویژگی‌های مریدان، پیروان و رهروان امام باید این باشد که روحیه خدمتگزاری بدون منت به مردم را داشته باشند.

این عضو شورای شهر تهران افزود: یکی دیگر از ویژگی‌های امام این بود که در شرایطی که همه می‌گفتند حکومت دینی مفهوم ندارد و شکل نمی‌گیرد، حکومت دینی را شکل دادند بنابراین یکی از ویژگی‌های پیروان حضرت امام این است که کارآمدی نظام دینی را برای دنیا به نمایش بگذارند و نشان دهند که دین می‌تواند در تامین سعادت دنیا و آخریت جامعه اثرگذار باشد.

طلایی تاکید کرد: می‌توانیم بگوییم کسانی که جامعه را به وحدت، همدلی، صفا و صمیمیت دعوت کنند و برای حفظ این انقلاب، کشور و خدمت به این مردم دل بسوزانند و صادقانه، بدون ادعا و بدون منت به مردم خدمت کنند، نشانه‌هایی از امام و سیره ایشان دارند.

نجفقلی حبیبی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها نیز به ایسنا گفت: پیرو راستین امام(ره) باید اندیشه‌ها و دیدگاه‌های ایشان را بشناسد و در عمل هم متناسب با زمان خود آن‌ها را پیاده کند.

حبیبی با بیان اینکه گفتن اینکه من پیرو هستم، کافی نیست، با اشاره به این‌که " از این منظر، پیروان واقعی و حقیقی امام عده کمی می‌شوند" گفت: عده‌ای دیدگاه‌های خود را بر آراء امام تحمیل می‌کنند و امام را درست نشناخته‌اند و در واقع حرف خود را به جای امام می‌زنند و متاسفانه این روزها هم بسیار متداول شده است که هرکس به هر شکلی که می‌خواهد حرف‌های امام(ره) را مطابق سلیقه خود نه مطابق واقعیت تفسیر ‌کند، این‌ها پیرو واقعی نیستند. عده‌ای هم ممکن است اندیشه‌ها و دیدگاه‌های امام را خوب شناخته باشند، ولی آن‌جایی که مصالح و منافع شخصی، گروهی و دنیای آن‌ها مطرح می‌شود، نتوانند به درستی به آن دیدگاه‌ها عمل کنند.

این عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها گفت: باید دید فردی که ادعای پیروی از امام را دارد چقدر حاضر است برای حفظ مصالح اسلام از منافع شخصی خود عبور کند؟

وی، عدالت‌طلبی را نیز از دیگر ویژگی‌های پیروان راستین امام برشمرد و اظهار کرد: مدعیان پیروی از امام (ره) زیاد هستند ولی کسانی که توانسته‌اند ایستادگی، پایداری و وفاداری کنند فراوان نیستند. 

http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1546796&Lang=P

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد