روایت ناطق نوری از شکست در دوم خرداد
ویژه نامه سیاسی روزنامه ایران خاطراتی از حجتالاسلام ناطق نوری نقل کرده که وی در آن به بررسی علل شکستش در رقابت انتخاباتی در سال 76 پرداخته است.
ناطق با اشاره به ارتباط خود با هاشمی رفسنجانی، نوشته است: دوستان ما به آقای هاشمی انتقاد زیادی می کردند و به ایشان هم می گفتند. البته من از آقای هاشمی و دولت ایشان در مجلس، چه برای لوایح و چه برای کابینه و همچنین از خود شخص آقای هاشمی هم -چون مورد حمله و هجمه بود- مفصل دفاع می کردم.
وی در همین رابطه حمایت های خود عامل پدید آمدن این نکته دانست که با آمدن او هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد. وی سخنان و اقدامات فائزه هاشمی، دختر آقای هاشمی را نیز در این ماجرا تاثیرگذار دانسته و اعلام کرده است: یک عده مذهبی که از آقای هاشمی دلخور بودند هم حرف داشتند، زیرا کارگزاران را وابسته به آقای هاشمی میدیدند.
کمی اباحه گری و غیره در آن موقع وجود داشت که مذهبیها اعتقاد داشتند دولت آقای هاشمی عامل عمده آن است بهویژه زمانی که دختر ایشان -فائزه- به میدان آمد زمینه آزادی های این چنینی فراهم شد. کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سال 76 در ادامه میافزاید: مسئله دیگر این بود که وقتی من از سیاستهای اقتصادی دولت و شخص ایشان دفاع کردم، می گفتند: پس ناطق که شق القمری نمی کند و تحولی در کشور ایجاد نمیشود؛ او هم راه رفسنجانی را ادامه میدهد.
طبیعتاً این جریان اثر خود را روی آرا میگذاشت. ناطقنوری به همین میزان هم بسنده نمیکند؛ او ادامه می دهد: یکی دیگر از عوامل عدم موفقیت من در پیروزی انتخابات موضع گیری آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری بود. به نظر من ایشان مقهور آن جوسازیهایی شد که میگفتند تقلب میشود. ایشان میخواست بهعنوان رئیس قوه مجریه که وزارت کشور هم زیر نظر ایشان است، ژستی بگیرد که نخیر من هستم و نمی گذارم تقلب شود. لحن صحبت ایشان که چرا می خواهید تقلب کنید، به معنی تایید آن همه جوسازی بود.
وی در پایان تصریح کرده است: خطبه ایشان در نمازجمعه واقعا اثر بسیار سوئی در جامعه داشت و هیچ توجیهی هم ندارد.