قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

درخواست موسوی و کروبی برای راهپیمایی سالگرد انتخابات

درخواست موسوی و کروبی برای راهپیمایی سالگرد انتخابات

  

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالفان دولت در ایران از همه گروه ها و احزاب اصلاح طلب این کشور خواسته اند که برای راهپیمایی در روز ۲۲ خرداد درخواست مجوز کنند.

به گزارش سایت سحام نیوز (پایگاه خبری حزب اعتماد ملی)، آقای موسوی و آقای کروبی صبح روز دوشنبه ۶ اردیبهشت (۲۶ آوریل) با یکدیگر دیدار کردند و در این دیدار، راهپیمایی در سالگرد برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی ایران و آئین نامه اجرایی قانون احزاب حق مخالفان دانسته اند.

آقای کروبی که خود دبیرکل حزب اعتماد ملی است، روز شنبه اعلام کرده بود که برای این تظاهرات تقاضای مجوز کرده است.

کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در ایران اخیرا فعالیت دو حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی را که از احزاب اصلی جناح اصلاح طلب هستند، توقیف کرده و تقاضای انحلال آنها را به دستگاه قضایی فرستاده بود.

دفتر حزب اعتماد ملی هم سال گذشته مهر و موم شد اما فعالیت این حزب هنوز رسما ممنوع نشده است.

۱۸ حزب و تشکل مختلف در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در ایران که برای هماهنگی در فعالیت های انتخاباتی تشکیل شده بود، عضویت داشتند.

گروهی از هواداران دولت و برخی از نهادهای نزدیک به حکومت ایران تشکل های اصلاح طلبان را به مشارکت در "انقلاب مخملی" و تلاش برای براندازی جمهوری اسلامی متهم می کنند.

توهم توطئه

آقای موسوی در دیدار روز دوشنبه خود با آقای کروبی در این مورد گفت: "شرایط حکومت طوری شده است که همه را توطئه گر تصور می کند و دچار نوعی توهم توطئه شده است".

او افزود که مشکل سیستم ایدئولوژیک این است که "توهم" خود ساخته را چنان بازگو می کند که خود هم آن را باور می کند و در نتیجه از درک "واقعیت" باز می ماند.

آقای کروبی هم گفت: "هر چه می خواهند می گویند، هر تهمت و ناروایی را که می خواهند به افراد نسبت می دهند، هر آماری که تصور می کنند منتشر می کنند و فکر می کنند که صدای طرف مقابلشان به جایی نمی رسد".

اما به گفته آقای کروبی: "مردم می شنوند و شرایط اقتصادی و سیاسی را می بینند که چه چشم انداز سیاهی در انتظارشان است".

آقای موسوی هم با اشاره به برخوردهای صورت گرفته با محمد خاتمی و مهدی کروبی، از کنار گذاشته شدن مسئولان سابق و نادیده گرفته شدن تجربه آنها انتقاد کرد و گفت: "چشم انداز روشنی در راستای بهتر شدن مسائل اقتصادی کشور نمی بینم، زیرا بسترها خراب شده است، ابزارها از بین رفته است، دستگاه های بیم دهنده برچیده شده است و برای کارشناسان جامعه هم دیگر جایگاهی قائل نیستند".

به گفته او در حال حاضر حتی اگر چهره های اصولگرا انتقادی را مطرح کنند، "منافق" خوانده می شوند.

آقای کروبی هم با انتقاد شدید از وضعیت نامناسب کارگران و بازار کار ایران گفت که به عنوان نمونه، تعداد شاغلان در عسلویه (مجتمع ساحلی میدان گازی پارس جنوبی) در چهار سال گذشته از ۶۰ هزار نفر به ۸ هزار نفر کاهش یافته است.

او این وضعیت را ناشی از تحریم های اقتصادی اعمال شده علیه ایران دانست و گفت که دولت پس از آنکه برای ادامه کار در عسلویه با شرکت هایی از چین و مالزی و ونزوئلا قرارداد بست، نهایتا آن را به نیروهای نظامی واگذار کرد.

سرتیپ یدالله جوانی، رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اخیرا گفته بود که سپاه در عسلویه جایگزین شرکت های توتال و شل خواهد شد.

فساد

آقای کروبی در بخش دیگری از سخنان خود به ماجرای بدرفتاری مأموران انتظامی با بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات در بازداشتگاه کهریزک اشاره کرد و گفت: "با آن همه هیاهو خودشان گزارشی ارائه کردند که چه وقایعی در کهریزک رخ داده است، ۳ نفر بخت برگشته را که ۲ نفرشان از نیروهای انتظامی و یکی دیگر از آنها به قول خودشان از اراذل و اوباش بوده را محکوم کردند و پرونده را مسکوت نمودند؛ حتی به گزارش مجلس هم توجهی نشد".

او همچنین در مورد گزارش های سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر از وضعیت زندان های ایران گفت: "چطور در زمان شاه سازمان های حقوق بشر که بر اساس مصالح و منافع خودشان به زندان های ایران فشار وارد می کردند خوب بودند و حالا که همین سازمان ها پیگیر وضعیت زندانیان سیاسی و خانواده آنان و وضعیت اسفبار زندان های ما هستند، محکوم و مجرم و بدخواه هستند؟"

آقای موسوی هم گفت که مردم اعمال و کارهای حکومت را فراموش نمی کنند و به عنوان نمونه، پس از انقلاب شخصی را که در زمان رضاشاه دستور تیراندازی در مسجد گوهرشاد را داده بود، دستگیر کردند.

او گفت: "مثلا در همان مسئله فساد اقتصادی که چند هفته پیش مطرح شد، چه سیری پیش آمد؟ چند نفر خرده پا دستگیر شدند و اسم یک نفر را هم بردند، اما به یکباره همه چیز مسکوت ماند. یا مسئله کوی دانشگاه و فیلمی که منتشر شد. متأسفانه فکر می کنند که مردم به مرور زمان یادشان می رود".  

http://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100427_l10_mousavi_karubi_election_anniversary.shtml

نظرات 2 + ارسال نظر
ماندانا چهارشنبه 8 اردیبهشت‌ماه سال 1389 ساعت 20:08 http://aria20.blogsky.com

درودهای فراوان به مدیر مسئول محترم:
همکاران عزیز شما را به وبلاگ جامعه ایران و جامعه شناسی آریائی با مقاله جدید به روز گردیده دعوت می کنم از نقدهای خوبتان دریغ نورزید و در ضمن در نظر سنجی وبلاگ شرکت نمائید با تشکر همکار شما ماندانا http://aria20.blogsky.com

سارا چهارشنبه 22 اردیبهشت‌ماه سال 1389 ساعت 21:02

توروبه خدابیاین همه باهم توراهپیمایی شرکت کنیم وشعار(استقلال آزادی جمهوری ایرانی)سربدیم.دیگه ازاین مملکت کوفتی خسته شدم..................

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد