قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

مسئولان به بهانه فقدان آیین‌نامه، حقوق کارگران ساختمانی را .....

علیرضا محجوب در مرقد حضرت امام(ره)و در آیین بزرگداشت هفته کارگر؛
مسئولان به بهانه فقدان آیین‌نامه، حقوق کارگران ساختمانی را نادیده گرفته‌اند


امام خمینی در پیام تاریخی به مناسبت روز جهانی کارگر مقام کارگران را تا مرتبه خدایی ارتقا داد/ با پیگیری کارگران و تا پایان هفته کارگر، دستگاه‌های ذیربط باید نسبت به اجرای بیمه اجباری کارگران ساختمانی اقدام کنند.


 

ایلنا: در نخستین روز هفته کارگر سال 89 بیش از هزار کارگر تهران با حضور در محوطه حرم مطهر امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و ادای احترام به ایشان به استقبال آیین‌های گرامیداشت هفته کارگر رفتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این مراسم که برخلاف سال‌های گذشته به دلیل تعمیرات ساختمانی در محوطه بیرونی حرم و در فضای آزاد برگزار شد، شرکت‌کنندگان در حمایت از اجرای قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی شعر بنی آدم اعضای یکدیگرند را به طور یک‌صدا خواندند.

در ادامه مراسم علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر در رابطه با علت حضور کارگران در صحن مرقد امام خمینی گفت: ما کارگران امروز برای ادای احترام به مزار کسی آمده‌ایم که هم حق طلب بود و هم با نوع تفکرش به مستضعفان و کارگران احترام بخشید.

وی با یادآوری این‌که در 11 اردیبهشت سال 58 امام خمینی در پیام تاریخی به مناسبت روز جهانی کارگر مقام کارگران را تا مرتبه خدایی ارتقا داد افزود: امروز و در آغازین روز از هفته کارگر ضمن تجدید میثاق دوباره با آرمان‌های امام راحل با مقام معظم رهبری و اصل ولایت نیز تجدید میثاق خواهیم کرد.

محجوب گفت: امام خمینی نظریه پرداز اصلی اندیشه ولایت فقیه بود که در آن نگاه ویژه‌ای به طبقه مستضعف و کارگر شده است.

دبیر کل خانه کارگر با بیان اینکه در مراسم هفته کارگر سال 89 موضوع پیگیری اجرای بیمه اجباری کارگران ساختمانی در اولویت اصلی قرار دارد گفت: کارگران ایرانی از همه اقشار و گروه‌های صنفی امسال این خواسته صنفی را به طور یک‌پارچه پیگیری می‌کنند.

وی یادآور شد: موضوع کارگران بیمه ساختمانی از بیش از یک سده پیش مطالبات صنفی این گروه از کارگران است.

به گفته محجوب با وجود آنکه در اعلامیه‌های انقلاب مشروطه به موضوع بیمه اجباری کارگران ساختمانی اشاره شده است و حتی نخستین صندوق بیمه اجتماعی در ایران به منظور حمایت از این گروه از کارگران در 80 سال پیش تاسیس شد اما هنوز مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل نشده است.

وی افزود: در طول این سال‌ها به غیر از کارگران ساختمانی، کارگران و کارمندان زیادی به کمک مزایای تامین اجتماعی به بازنشستگی رسیده است.

وی یادآور شد: امروز در حالی کارگران شاغل از قراردادهای موقت و پیمانی ابراز نارضایتی می‌کنند و از سوی دیگر بازنشستگان خواهان افزایش مستمری‌های خود هستند که همگی آنها حداقل از مزایای خدمات درمانی و بیمه‌‌های تامین اجتماعی بهره‌مند هستند.

وی افزود: برخلاف این گروه کارگران ساختمانی هیچ شانسی برای استفاده از مزایای اجتماعی ندارند مگر آن‌که به صورت خویش فرما بیمه خود را به صورت آزاد پرداخت کنند.

نماینده کارگران در مجلس با یادآوری تصویب قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی در سال 86 گفت: انتظار داشتیم با اجرای قانون موضوع مشکل بیمه کارگران ساختمانی برطرف شود اما با اعمال فشار کارفرمایان معترض اجرای این قانون در دو سال گذشته متوقف شده است.

وی با بیان این‌که به دنبال اصلاحیه مجلس باید قانون بیمه کارگران ساختمانی از فروردین سال 88 اجرا می‌شد گفت: مسوولان مربوطه به بهانه آماده نبودن آیین‌نامه تاکنون از اجرای قانون جلوگیری کردند.

وی با یادآوری این‌که تاکنون موضوع عدم اجرای بیمه کارگران ساختمانی چند بار به صورت تذکر به مسوولین مربوطه از جمله رییس جمهور در مجلس مطرح شده است افزود: در صورتی که این موضوع همچنان مسکوت بماند در مجلس از وزرای مربوطه طرح سوال خواهم کرد.

وی افزود: صرف نظر از این موضوع مسائلی چون عدم افزایش مستمری بازنشستگان و رعایت نشدن حداقل ساعت کار روزانه در صنوف جزو دستور کار است که در فرصت مناسب پیگیری خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد: با پیگیری کارگران حداقل تا پایان هفته کارگر دستگاه‌های ذیربط به ویژه سازمان تامین اجتماعی نسبت به اجرای بیمه اجباری کارگران ساختمانی اقدام کنند.  
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد