متکی در نماز جمعه تهران:
منادیان مبارزه با تروریسم برای منافعشان با تروریستها معامله میکنند

رئیسجمهور آمریکا میگوید ما دست دوستی خود را برای رابطه با ایران به سوی این کشور دراز کردهایم ،اعلام دوستی با دستکش مخملی و دست چدنی معنای خوبی ندارد/تئوریهای جنگ نرم آمریکاییها برای مردم جهان رنگ باخته است.
ایلنا: وزیر امور خارجه گفت: حامیان اصلی تروریسم کسانی هستند که شعار مبارزه با تروریسم سر میدهند اما زمانی که منافعشان ایجاب کند با تروریسمها معامله و مذاکره میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، منوچهر متکی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران که با عنوان «خلع سلاح از ادعا تا عمل» صورت گرفت،با بیان این مطلب که آمریکاییها در حال بازی خوردن از نقشههایی هستند که هشت سال پیش بوش آن را طراحی کرده بود اظهار داشت: سرنوشت زمامداران فعلی آمریکا بهتر از رئیسجمهور این کشور نخواهد بود.
وی با بیان اینکه آمریکاییها از برگزاری نشست واشنگتن به دنبال تاثیرگذاری بر نشستی بودند که قرار است نیمه اردیبهشتماه در مقر سازمان ملل برگزار شود متذکر شد: 40 سال پس از تصویب انپیتی جهانیان به این نتیجه رسیدهاند که گرد هم آیند و در این معاهده بازنگری کنندتا بخشهای مغفول مانده آن مشخص شود.
وزیر امور خارجه با اشاره به معاهده 6 انپیتی که بر ضرورت خلع سلاح دارندگان سلاحهای هستهای تاکید می کند گفت: آمریکا میخواهد با فضاسازی شرکتکنندگان اجلاس نیویورک را از بازنگری در معاهده انپیتی برحذر دارد و اجازه ندهد این موضوع در دستور کار سازمان ملل قرار گیرد.
وی تاکید کرد: این حرکت یک پروسه است که امروز با تصمیم دقیق و حساب شده تهران برای برگزاری نشست خلع سلاح هستهای آغاز میشود و جهانیان شاهد خواهند بود که ایران در این راستا پیشقدم است.
متکی ادامه داد: نشست تهران در ابتدا قرار بود با حضور کارشناسان جهانی برگزار شود اما با استقبال 35 کشور جهان و هیاتهای رسمی آنها از موضوع این کنفرانس در سطح وزرا و هیاتهای عالیرتبه در این نشست شرکت کردند تا جلوه خاصی به آن داده شود.
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که کشورهای غربی برای برنامههای هستهای ما به وجود آوردهاند خاطرنشان کرد: ایران کشوری است که تمامی برنامههای آن تحت کنترل پادمان آژانس قرار دارد اما کشورهای دارنده سلاحهای هستهای با شانه خالی کردن از مسوولیتشان برای کشورهای مستقلی چون ما بهانهتراشی کردند.
وزیر امور خارجه با بیان این مطلب که با بررسی های خود در مییابیم که نشستهای تهران و واشنگتن با اهدافی متفاوت رویاروی هم قرار گرفتهاند،گفت: افکار عمومی با بررسی اهداف این نشستها قادر خواهد بود تا قضاوت درستی از حق و باطل داشته باشد.
وی تصریح کرد: اقدامات و اظهارات آمریکاییها اثبات میکند که مسوولین این کشور هیچ توجهی به صلح و ثبات جهانی ندارند و بودجه میلیاردی که برای زرادخانههای هستهای این کشور تصویب شد گواه این موضوع است.
متکی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی براینکه آمریکاییها در سالهای اخیر تلاش زیادی کردند تا بگویند ایران در امر هستهای غیرقابل اعتماد است گفت: مشخص است که غیرقابل اعتماد کسانی هستند که دیگران را محکوم میکنند.
وی با بیان این مطلب که رئیسجمهور آمریکا میگوید ما دست دوستی خود را برای رابطه با ایران به سوی این کشور دراز کردهایم، اظهار داشت: اعلام دوستی با دستکش مخملی و دست چدنی معنای خوبی ندارد؛ به کارگیری ادبیات غیرمتعهدانه و تهدیدآمیز علیه یک عضو سازمان ملل برای ما خوشایند نیست.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: دستگاه دیپلماسی کشور براساس خواست ملت نسبت به اظهارات جنگطلبانه مقامات آمریکایی به سازمان ملل شکایت میکند هرچند امروز متشاکی خود قاضی این سازمان است؛آسیایی ها هیچگاه گمان نمیکردند که دبیرکل منطقه آنها تا به این اندازه بیتاثیر باشد.
وی با بیان اینکه امروز تئوریهای جنگ نرم آمریکاییها برای مردم جهان رنگ باخته است گفت: ملتهای امروز جهان به صورتی کاملا صریح اهداف شما را درک میکنند و نیرنگهای شما را درمییابند.
متکی گفت: 65 سال پیش و زمانی که بخش اعظمی از اروپا در آتش جنگ خانمانسوز برآمده از زیادهخواهی، هژمونی و توسعهطلبی برخی از سران نازیست اروپا علیه بعضی از کشورهای دیگر میسوخت هرگز هریترومن رئیسجمهور وقت آمریکا گمان نمیکرد دستور صریح وی به خلبان هواپیماهای جنگی و بمبافکنهای آمریکایی برای فرود آوردن 29 بمب 9 هزار پندی بر فراز شهر هیروشیما حادثه جدی تلقی شود.
وی افزود: سه روز بعد نیز ما شاهد حادثه مشابه دیگری در ناکازاکی بودیم که در مجموع به کشته شدن 220 هزار نفر از شهروندان این شهرها منجر شد و دهها هزار نفر دیگر نیز تا پایان سال 1324 (1945) به واسطه جراحات به جا مانده کشته شدند.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: سالها بعد آیزنهاور رئیسجمهور آمریکاییان بیان داشت که ما باید جهان را عاری از سلاحهای هستهای سازیم و در سال 1970 معاهدهای را برای تشکیل سازمان ملل به کشورهایی که بعدها عضوی از انپیتی شدند به تصویب رساندند.
وی گفت: سال جاری چهلمینسال تصویب این معاهده در سازمان ملل است که بر سه محور خلع سلاح هستهای، عدم اشاعه و عدم استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای تعریف و تعبیه شد.
متکی با بیان این مطلب که استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای را فاتحان جنگ جهانی دوم تلاش کردند تا منحصر و محدود به خود کنند اظهار داشت: تا سالیان متمادی این حق برای کشورهای مذکور محفوظ بود؛ فاتحان جنگ جهانی دوم در حالی که از وجود نفت و گاز فراوان برخوردار بودند تلاش میکردند تا بخش مهمی از میزان انرژی مورد نیازشان را از نیروگاههای هستهای تامین کنند.
وی افزود: در موضوع عدم اشاعه نیز در طول 40 سال گذشته هیچ پرونده موفقی از عملکرد این کشورها به چشم نخورده است.
این عضو هیاتدولت متذکر شد: کشورهای حوزه خاورمیانه، شبهه قاره هند، شبهه جزیره کره، شرق دور و برخی دیگر از مناطق جهخان که بر حسب ظاهر ناپیدا معرفی شدهاند زمینههای هستهای شدنشان را خود به وجود آوردهاند و توانستهاند به دانش هستهای دست بیابند.
وی گفت: متاسفانه مجهز شدن کشورهای دارنده سلاحهای هستهای که اعضای دائم شورای امنیت نیز تلقی میشوند موجب نشد که این کشورها در زمینه عدم اشاعه و پذیرش خلع سلاح عملکرد موفقی از خود به جای بگذارند و در کل به این معاهده عمل نکردند؛ با بررسی میتوان دریافت چه کسانی مراکز هستهای اسرائیل را تامین کردند. این کشور اروپایی یکی از اعضای دائم شورای امنیت بود.
متکی با بیان این مطلب که عملکرد آمریکاییها حاکی از گردش 180 درجهای در اظهارات آیزنهاور بود، اظهار داشت: جامعه جهانی کلام جدیدی را از آمریکاییها شنید اما در عمل شاهد حرکت جدیدی با عنوان بازنگری در دکترین اتمی آمریکا بود.
وی با بیان اینکه هفته گذشته، هفته آینده و دو هفته آینده ما شاهد برگزاری چهار نشست، کنفرانس، اجلاس ملی و منطقهای و بینالمللی با موضوع واحد هستهای بوده و خواهیم بود،اظهار داشت:در بیستم و فروردین سال جاری ملت ایران شعار صریح خود را در برخورداری از انرژی صلحآمیز هستهای بر اساس فصل اول معاهده انپیتی به نمایش گذاشت؛ ملت ایران این حق را برای خود و برای تمامی کشورهای جهان فریاد میزند.
وی متذکر شد: بیستم فروردین مرزهای به شدت محصور شده علم و فناوری را درنوردید.
متکی با اشاره به برگزاری اجلاس امنیت هستهای واشنگتن طی روزهای اخیر گفت: این اجلاس که با حضور سران بیش از 40 کشور جهان برگزار شد نشان از اهداف پشت پرده آمریکاییها دارد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکاییها با اهداف پشت پرده خود نمایشنامهای را با اقتباس از نمایشنامه هشت ساله پیش بوش طراحی کردند اما نتوانستند هدف غائی آن را پنهان کنند. هشت سال پیش در پی حادثه مشکوک هواپیماهای آمریکایی در واشنگتن و نیویورک برجهای سازمان تجارت جهانی و پنتاگون مورد هدف قرار گرفت که از لابهلای مطالب روزنامهها میتوان ردیابی کرد آمریکاییها چگونه برای رسیدن به اهداف دیگری القا کردند که به آنها حمله شده است.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: برخی روزنامههای آمریکایی که چهرههای برجسته دوره ریاستجمهوری ریگان از جمله آفریدگان مطالب آنها تلقی میشوند رمزگشایی کردند که چگونه تحت لقای عملیات کاذب کاخ سفید کارتلها و زالوصفتانی در دنیا به چپاول مشغول شدند و طراحیهای خودشان را انجام دادند.
وی خاطرنشان کرد: آمریکاییها در نشست واشنگتن مانند دوره بوش که به بهانه هدف قرار گرفتن ساختمانهای واشنگتن و نیویورک و تحت لقای مبارزه با تروریسم به منطقه لشگرکشی کرد در صدد القای اهداف خود به جهانیان هستند.