قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

میلانی: با «تسویه‌حساب» به جامعه هشدار جدی دادم

گزارش فارس از نشست «تسویه‌حساب» در فرهنگسرای انقلاب؛
میلانی: با «تسویه‌حساب» به جامعه هشدار جدی دادم

خبرگزاری فارس: «تهمینه میلانی» کارگردان «تسویه‌حساب» با بیان اینکه این فیلم یک طنز تلخ اجتماعی است، گفت: با ساخت این فیلم با مردم دیالوگ برقرار کردم و یک هشدار جدی اجتماعی به تمام اقشار جامعه دادم.

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، شامگاه سه‌شنبه نشست نقد و بررسی فیلم «تسویه‌حساب» با حضور «تهمینه میلانی» (کارگردان)، «مهناز افشار» (بازیگر)، «لادن مستوفی» (بازیگر)، «اسحاق خان‌زادی» (صدابردار)، «علیرضا پورصباغ» (مجری و منتقد) و «مجید شجاعی» (منتقد)، در فرهنگسرای انقلاب برگزار شد.
بنابراین گزارش، در این نشست، «علیرضا پورصباغ» از «تهمینه میلانی» در مورد چگونگی شکل‌گیری فیلمنامه «تسویه‌حساب» سوال کرد که وی در پاسخ، اظهار داشت: من وقتی «نیمه پنهان» را ساختم به مدت 8 روز زندانی شدم، در زندان با سرگروه دختران بزه کار هم‌بند شدم که شخصیت این زن من را خیلی تحت تاثیر قرار داد چرا که او شخصیتی متنفر از جامعه بود.
وی در ادامه افزود: آن زن مدام از کلمه «تسویه‌حساب» استفاده می‌کرد، بعد از آزادی، مطالعه میدانی خود را نسبت به زن‌های بزه کار آغاز کردم و به این نتیجه رسیدم که در حق آنها خیلی ظلم شده است و با ساخت این فیلم ادای دینی به این افراد داشتم.
به گزارش فارس، در ادامه «علیرضا پورصباغ» از «مهناز افشار» در مورد نقش خود در این فیلم سوال کرد که وی در پاسخ، اظهار داشت: «تسویه‌حساب» کار سختی بود. سرگذشت دختران بزه کار و هدایت‌های «تهمینه میلانی» به من خیلی کمک کرد، امیدوارم رو سفید باشم و شما که فیلم را دید راضی باشید.
بنابراین گزارش، در ادامه «علیرضا پورصباغ» از «اسحاق‌خان‌زادی» در مورد نحوه صدابرداری این کار سوال کرد که وی در پاسخ، گفت:«تهمینه‌میلانی» تنها کارگردانی است که به کارکردن با او افتخار می‌کنم و مثل ببر برایش کار می‌کنم. هر وقت من را دعوت به کار کرد با تمام وجود در خدمت ایشان هستم.
به گزارش فارس، در ادامه «علیرضا پورصباغ» از «مهدی‌شجاعی» در مورد این فیلم سوال کرد که وی در پاسخ، اظهار داشت: من خیلی خوشحالم که امسال چند فیلم رفع توقیف شدند و در «تسویه‌حساب» از شخصیت‌پردازی کار خیلی لذت بردم. فیلم برای نوجوانان آموزنده است گاهی فیلم ما را می‌خنداند و گاهی هم اشک از گوشه چشمانمان سرازیر می‌شود.
همچنین میلانی در پاسخ به این سوال که چرا چهار شخصیت؟ اظهار داشت: چهار شخصیت خیلی برایم مهم نبود مجبور به انتخاب شدم. وقتی تحقیق میدانی انجام دادم به تعداد زیادی آسیب‌های اجتماعی رسیدم و می‌توانم بگویم که متاسفانه ما گم شدیم و سلیقه در کارها حکم فرما شده است. من فکر می‌کنم افراد زیر 13 سال هم باید این فیلم را ببینند چرا که متاسفانه مساله تجاوز در خانواده‌ها وجود دارد چه بخواهیم یا نه.
کارگردان «واکنش پنجم» در ادامه افزود: اگر با این گروه همدردی کنیم شاید آگاه‌تر شوند و مسائل خود را مطرح کنند، به نظر من نمی‌شود صورت مسئله را پاک کرد. در جمع‌بندی تحقیقات، اول 10 شخصیت طراحی کردم و در ادامه شخصیت‌ها را کمتر کردم تا به چهار کاراکتر اصلی رسیدم که در فیلم دیدم که اینها به ته خط رسیده‌اند.
کارگردان «بچه‌های طلاق» در ادامه افزود: «تسویه‌حساب» یک طنز تلخ اجتماعی است، درست است در طول تماشای کار ما می‌خندیم اما در آینده مطمئنم درباره آن در خانواده‌ها صحبت می‌کنیم که این فرق سینما و تلویزیون است.
به گزارش فارس، در ادامه «علیرضا پورصباغ» از «مهناز افشار» در مورد ارتباط با این افراد سوال کرد که وی در پاسخ، اظهار داشت: با این افراد ارتباط نداشتم اما صفحه حوادث روزنامه‌ها را می‌خواندم و چند روز حالم بد بود و یکبار هم با «تهمینه‌میلانی» به زندان اوین رفتیم و من این نوع آدم‌ها را از نزدیک دیدم و لمس‌شان کردم و متاسف شدم از اینکه این نوع آدم‌ها نمی‌توانند مثل آدم‌های عادی جامعه باشند و در نهایت راهنمایی‌های «تهمینه‌میلانی» در طول کار به من خیلی کمک کرد امیدوارم توانسته باشم نقش را در بیاورم.
بنابراین گزارش، در ادامه «تهمینه میلانی»، گفت: انگیزه ساختن این فیلم این بود که با مردم دیالوگ برقرار کنم. هر زنی به هر دلیلی به زندان رفت و متنبه شد آیا حمایت می‌شود؟ کسی به او کار می‌دهد؟ نه چرا سابقه‌دار است؟ من با ساخت این فیلم یک هشدار اجتماعی به تمام اقشار جامعه دادم.
کارگردان «افسانه آه» در ادامه افزود: من مردم ایران را دوست دارم پس ارزان فروشی نمی‌کنم و بهترین هنرپیشه‌ها، لوکیشن‌ها و دکورها را در فیلم‌هایم استفاده می‌کنم که قیمت آنها به اندازه بیست فیلم سینمایی است، چرا که دوست دارم با مردم دیالوگ برقرار کنم و میلیون‌ها نفر این فیلم را ببینند و با هم بحث کنند.
در ادامه «علیرضا پورصباغ» از «لادن مستوفی» در مورد نقش در این فیلم پرسید که وی در پاسخ، گفت: این فیلم کی از بهترین نقش‌های من در طول سال‌های فعالیتم است و امیدوارم پیام فیلم به شما انتقال داده شده باشد. خیلی تلفن به من زده شد و در برخورد با مردم خیلی استقبال از فیلم رضایت بخش بوده. خوشحالم بعد از سه سال رفع توقیف حرفی برای گفتن برای تمام اقشار جامعه دارد.
وی در ادامه افزود: ما یک تیم بودیم و کار را با بحث و گفت‌وگو جلو بردیم و نهایتا فیلمی که شما دیدید با همفکری تنگاتنگ گروه شکل گرفت.
به گزارش فارس، در ادامه «مجید شجاعی» از «تهمینه‌میلانی» در مورد پایان‌بندی کار سوال کرد که وی در پاسخ، گفت: به هر حال در پایان «سارا» (مهناز افشار) کافی شاپ خریده و دوست خود «السا فیروز آذر» را دعوت می‌کنند تا دست از بزه‌کاری بردارد و درس بخواند که امید به آینده داشته باشند اما نجات این افراد خیلی سخت است. سکانس آخر در زندان می‌گذرد و دختر تازه به دنیا آمده آغاز زندگی خود را در زندان می‌بیند و این چرخه بسته می‌شود و این نگاه جامعه‌شناسانه است.
در ادامه یکی از حضار از «تهمینه میلانی» در مورد ارائه راه کار سوال کرد که وی در پاسخ، گفت: وظیفه هنرمند طرح موضوع است و مسئولین باید با همفکری این مسئله و معضل را حل کند.
همچنین یکی از حضار از «تهمینه‌میلانی» در مورد عدم کار با فیلمنامه دیگران پرسید که وی در پاسخ،خاطر نشان کرد: من تا به حال فیلمنامه کسی را کار نکردم، یکبار حوزه هنری پیشنهاد کرد کتاب «دا» را به فیلم تبدیل کنم این کتاب من را تکان داد اما نتوانستم.
کارگردان «دوزن» در ادامه افزود: هر فیلمی که می‌سازم باید عاشق آن موضوع باشم و روی آن ساعت‌ها فکر کنم.
به گزارش خبرنگار فارس، استقبال بی‌نظیری از این فیلم صورت گرفت به طوری تمام صندلی‌ها پر و عده‌ای سرپا به تماشای فیلم نشستند.مراسم با اهدا لوح تقدیر به مدعوین به پایان رسید.
از نکات قابل توجه در این مراسم، قطع نمایش فیلم به دلیل پاره شدن نسخه به نمایش درآمده بود که به مدت 30 دقیقه حاضران را معطل کرد.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8901250322

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد