قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

گفتمان جهان بر اساس اظهارات احمدی‌نژاد تغییر پیدا کرده است

ثمره هاشمی در دانشگاه علامه طباطبایی:
گفتمان جهان بر اساس اظهارات احمدی‌نژاد تغییر پیدا کرده است


براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته نیروگاه بوشهر اوایل تابستان وارد مدار خواهد شد/برای خلع سلاح هسته‌ای جهان راهی جز راه‌اندازی جنبش بین‌المللی علیه این سلاح‌ها نداریم.


ایلنا:دستیار ارشد رئیس‌جمهور معتقد است گفتمان جهان بر اساس اظهارات احمدی‌نژاد تغییر پیدا کرده است و و دنیای امروز دنیای فرهنگ، علم و معنویت است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مجتبی ثمره هاشمی در نشستی که به عنوان بررسی روند هسته‌ای شدن ایران در دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شده بود با گرامی‌داشت روز 20 فروردین به عنوان روز جشن هسته‌ای گفت: در ابتدای سخنان خود می‌خواهم به اهداف هسته‌ای آمریکا بپردازم و پس از آن اوضاع هسته‌ای ایران را مورد ارزیابی قرار دهم.
وی افزود: بحث ورود ایالات متحده آمریکا به مسائل هسته‌ای به جهت غلبه در جنگ بود. مسئولین این کشور به قصد تولید سلاح‌های هسته‌ای در جنگ جهانی دوم به مسائل هسته‌ای روی آوردند و پس از جنگ نیز یعنی در دوران جنگ سرد تکثیر سلاح‌ها را در دستور کار خود قرار دادند.
دستیار ارشد رئیس‌جمهور متذکر شد در مقطع زمانی پس از جنگ جهانی دوم تا زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بحث تولید سلاح‌های هسته‌ای در دستور کار قدرت‌های بزرگ قرار گرفت به‌طوری که بر اساس ادعاهای برخی کارشناسان در حال حاضر ایالات متحده آمریکا و روسیه هر کدام با 10 هزار کلاهک هسته‌ای، فرانسه با 300 کلاهک هسته‌ای و دولت غاصب صهیونیستی نیز با 200 کلاهک هسته‌ای از این سلاح‌ها برخوردار هستند.
وی تصریح کرد: بر همین اساس در حال حاضر بیش از 20 هزار کلاهک هسته‌ای در کشورهای مختلف جهان وجود دارد که تمامی آنها در اختیار قدرت‌های سلطه‌گر است.
ثمره هاشمی با اشاره به نخستین استفاده ایران از انرژی هسته‌ای در دوران پیش از پیروزی انقلاب گفت: در آن دوران استفاده از انرژی هسته‌ای به منظور تولید سوخت هسته‌ای در داخل کشور نبود. قراردادی میان ایران و یک شرکت آلمانی برای راه‌اندازی نیروگاه منعقد شده بود و پس از آن نیز قراردادهایی با کشورهای فرانسه و آمریکا به امضاء رسید.
وی ادامه داد: اما متاسفانه پس از پیروزی انقلاب این کشورها تعهدات خود را زیرپا گذاشتند و اعلام کردند که ما به شما سوخت هسته‌ای نمی‌دهیم. طبیعی بود که در این مقطع ما باید به اتکاء نیروهای خودمان اقدام به تولید زنجیره‌ای برای تولید سوخت هسته‌ای کنیم.
دستیار ارشد رئیس‌جمهور اعلام کرد: ایران مرحله‌ای را تا زمان سوخت هسته‌ای طی کرد و زمانی‌که این کشورها متوجه امکان دسترسی ایران به سوخت هسته‌ای شدند به کشورمان آمدند و گفتند که ما نباید سوخت هسته‌ای داشته باشیم چراکه امکان انحراف برنامه‌های هسته‌ای ما برای تولید سلاح وجود دارد.
وی افزود: تبلیغات دروغینی را نیز راه انداختند که گویا ایران در حال حاضر به سلاح هسته‌ای دسترسی پیدا کرده است. کار را به شورای امنیت کشیدند و چندین قطعنامه صادر کردند.
ثمره هاشمی گفت: البته در دولت هشتم چند وزیر به ایران آمده بودند و برای جلب اعتماد آنها با درخواستشان برای تعطیلی تاسیسات هسته‌ای موافقت شد. و پس از آن ما از آنها خواستیم با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی این دولت تعطیلی را لغو کنند که نپذیرفتند و پس از استقرار دولت احمدی‌نژاد نامه‌ای به آژانس نوشته شد که ما می‌خواهیم در حضور بازرسان آژانس فعالیت خود را از سر گیریم.
دستیار ارشد رئیس‌جمهور تصریح کرد: در این مقطع زمانی بود که جریان را به شورای حکام کشاندند و مجلس نیز تهدید کرد که در صورت اصرار بر مواضع این کشورها ما پروتکل را اجرا نمی‌کنیم که با فضاسازی‌های بعدی کشورهای غربی اوضاع به این شکل در آمد.
وی ادامه داد: در حال حاضر برنامه هسته‌ای به یک طرح ملی تبدیل شده و در سفرهای استانی رئیس‌جمهور مردم تمام شهرهای ایران یک‌صدا خواهان استمرار ما به انرژی هسته‌ای بودند.
ثمره هاشمی تاکید کرد: انرژی هسته‌ای یک موضع جناحی و حزبی نیست و همه ملت ایران خواستار دسترسی به این انرژی هستند.
وی با اشاره به اظهارات احمدی‌نژاد در دوم فروردین‌ماه 85 که موضوع دسترسی ایران به سوخت هسته‌ای را مطرح کرده بود گفت: طرح این موضوع در زمان مذکور نیز جنجال‌ساز شد و با اعلام این مطلب که ما از تحقیقات هسته‌ای گذشته و به صنعتی‌شدن رسیده‌ایم جار و جنجال‌های دیگری به راه افتاد.
ثمره هاشمی تاکید کرد: اعلام این مطلب که ایران به حلقه مفقوده تولید سوخت هسته‌ای دسترسی پیدا کرده است در سال 87 جنجال‌هایی را پیرامون برنامه‌ هسته‌ای کشورمان ایجاد کرد.
وی با اشاره به اظهارات وزارت دفاع آمریکا مبنی بر اینکه این کشور 2 استراتژی را برای تولید سلاح‌های هسته‌ای در دستور کار خود قرار داده است گفت‌: مسئولین این کشور در رابطه با کشورهای فاقد سلاح‌های هسته‌ای که پایبند به تعهدات عدم اشاعه نیستند چند طرح احتمالی محدود را بیان کردند مبنی بر اینکه این کشورها ممکن است با حملات شیمیایی علیه آمریکا و متحدانش وارد عمل شود.
دستیار ارشد رئیس‌جمهور تصریح کرد: بر اساس تفکر مقامات کاخ سفید هر کشوری که دارنده سلاح‌های هسته‌ای باشد از قدرت برتری برخوردار است و این موضوع به معنای دامن زدن به رقابت‌های هسته‌ای است.
وی اظهار داشت: مطلب بعدی در مورد کشورهایی است که از سلاح هسته‌ای برخوردار نیستند و به گمان مسئولین این کشور شاید به دنبال اشاعه آن باشند. آمریکایی‌ها به کشورهایی که از سلاح‌های هسته‌ای برخوردار نیستند این‌طور نشان دادند که می‌توان با تولید در پی فرصت‌آفرینی باشیم بنابراین باید گفت سیاست آمریکا‌یی‌ها نه تنها به دنبال امهاء سلاح هسته‌ای جهان نیست بلکه رقابت علیه تولید این سلاح‌ها را تشدید می‌کند.
دستیار ارشد رئیس‌جمهور هم‌چنین با اشاره به قرارداد جدیدی میان آمریکا و روسیه برای کاهش کلاهک‌های هسته‌ای جهان به امضاء رسیده است اظهار داشت: این طرح که بر اساس آن قرار است کلاهک‌های هسته‌ای جهان به یک سوم کاهش پیدا کند طرحی غیرواقعی است چراکه تنها سلاح‌هایی که تاریخ مصرف آنها سپری شده است از رده خارج می‌شود.
وی هم‌چنین با اشاره به برگزاری کنفرانس امنیت هسته‌ای که قرار است در واشنگتن برگزار شود گفت‌: این کنفرانس با حضور کشورهای برخوردار از سلاح هسته‌ای برگزار می‌شود و می‌خواهد راه‌های جلوگیری از تکثر سلاح‌های هسته‌ای را مورد ارزیابی قرار دهد و ما به آنها در کنفرانس تهران نشان خواهیم داد که چگونه می‌توان به این مهم دست یافت.
ثمره هاشمی گفت: افرادی محبوب هستند که پرچم عدالت‌خواهی را برافراشته باشند و ما راهی نداریم جز آنکه با ایمان و اراده ملی خود به دنبال تداوم دیدگاه‌های استقلال‌طلبانمان باشیم.
در ادامه این نشست در پاسخ به سئوالی که در رابطه با امکان عملیاتی شدن تهدیدات آمریکا و اسرائیل طرح شده بود گفت: به گمان بنده گفتمان جهان بر اساس اظهارات رئیس‌جمهور تغییر پیدا کرده است و دنیای امروز دنیای فرهنگ، علم و معنویت است.کشورهایی که خواهان تحمیل اراده‌شان به ما هستند باید بدانند که ما در مقابل تهدیدهایشان مقاومت خواهیم کرد.
وی در رابطه با زمان راه‌اندازی نیروگاه بوشهر نیز گفت: نخستین تست نیروگاه آب گرم بوشهر در 20 فروردین‌ماه انجام گرفت و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این نیروگاه اوایل تابستان وارد مدار خواهد شد. سوخت زیادی تولید شده است که به مرور زمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دستیار ارشد رئیس‌جمهور در رابطه با نحوه بهره‌برداری از سوخت هسته‌ای در نیروگاه‌های تولید برق گفت: بر اساس مصوبه مجلس ما نیازمند تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای هستیم که این سوخت در نیروگاه‌هایی که به این منظور ساخته می‌شوند تولید خواهد شد.
وی هم‌چنین در رابطه با برنامه‌های آینده هسته‌ای کشور با توجه به تهدیدهای کشورهای غربی گفت: ایران راه خود را انتخاب کرده و در پیش گرفته است چراکه دنیای امروز به این موضوع نیاز دارد و تا 20 سال آینده نیز به آن دست پیدا خواهد کرد. این آینده‌نگری ما را اثبات می‌کند که ضرورت‌های دنیای خود را به خوبی شناخته‌ایم.  
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد