آیتالله هاشمی رفسنجانی:
اگر همت حاج احمد آقا و سیدحسن خمینی نبود آثار امام مورد طمع مغرضین قرار میگرفت

ما اگر بتوانیم میراث امام خمینی، به خصوص ولایت فقیه را درست و صحیح به دنیا معرفی کنیم و عملمان نیز متضاد با افکار امام نباشد، حق آن امام عزیز را تا حدودی به جا آوردهایم/امروز اندیشههای امام در سرتاسر جهان نشر یافته و ایشان به شخصیتی جهانی تبدیل شدهاند.
ایلنا: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بتوانیم میراث امام خمینی، به خصوص ولایت فقیه را صحیح به دنیا معرفی کنیم و عملمان نیز متضاد با افکار ایشان نباشد، حق آن امام عزیز را تا حدودی به جا آوردهایم.
به گزارش ایلنا، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار با مسوولان و مدیران دفتر نمایندگی موسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی(ره) در قم حفظ و نشر آثار گرانبهای حضرت امام(ره) را به صورت کامل و صحیح ذخیره ارزشمندی برای نسل کنونی و نسلهای آینده و حتی بشریت دانست و گفت: بخش مهمی از این کار توسط موسسه نشر و تنظیم آثار حضرت امام(ره) به انجام رسیده است و به یاری خدا مابقی آن نیز با همت بلند مسوولان این موسسه و دلسوزان نظام انجام خواهد شد.
وی امام خمینی(ره) را شخصیت جامعالاطرافی خواند که از نبوغ و استعداد خدادادی بیمانندی در جهت شناخت دین، جامعه و مردم بهره میبرد و افزود: همین استعداد و توانایی امام(ره) بود که انقلاب اسلامی را با یاری خداوند و مردم به پیروزی رساند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه به نظر نمیرسد شخصیت دیگری غیر حضرت امام میتوانست این تحول عظیم را به وجود آورد، تصریح کرد: امروز اندیشههای امام در سرتاسر جهان نشر یافته و ایشان به شخصیتی جهانی تبدیل شدهاند.
هاشمی رفسنجانی احیای حکومت اسلامی و تاسیس ولایت فقیه را از ابتکارات ارزشمند حضرت امام(ره) خواند و گفت: ما اگر بتوانیم میراث امام خمینی، به خصوص ولایت فقیه را درست و صحیح به دنیا معرفی کنیم و عملمان نیز متضاد با افکار امام نباشد، حق آن امام عزیز را تا حدودی به جا آوردهایم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام امام خمینی را شخصیتی مکتبی، مستقل و مستحکم دانست و گفت: همین بزرگی امام بود که باعث میشد ایشان پای اعتقادات خود بدون ترس و واهمه از قدرتها در مقابل آنان بایستد.
وی با تقدیر و تشکر از مسوولان موسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی(ره)، به خصوص مرحوم حاج سیداحمد آقا و حجتالاسلام سیدحسن خمینی افزود: اگر همت این بزرگواران در جمعآوری و حفظ و نشر صحیح آثار امام(ره) نبود، قطعا اندیشهها و آثار امام مورد طمع مغرضین قرار میگرفت.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام والمسلمین سیدحبیب موسوی و چند تن دیگر از مسوولان موسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی گزارشی از فعالیتها و عملکرد این موسسه در قم ارائه، محدودیتها و موانع نشر آثار امام(ره) را برشمرده و خواستار مساعدتهای فکری آیتالله هاشمیرفسنجانی در نشر و تنظیم بهتر آثار امام خمینی(ره) شدند.
آیا تاجیکستان حاضر است دست رد به سینه روسیه زد؟
در سال 2009 گزارش گروه بحرانی بین المللی تحت عنوان "تاجیکستان : در راه تباهی" منتشر شد. در خطوط اول گزارش حکم خشن نوشته شده است: تاجیکستان - دولت ضعیف با اداره بی کفایت.
در تاجیکستان شماره جمعیت سن کار هر سال 120 هزار نفر افزایش میابد در حالی که بیکاری واقعی حدود نیمی از شماره کل انها تشکیل میدهد.
وضعیت اجتماعی و اقتصادی سنگین ، استاندارد زندگی بد و مشکلات مالی قابل توجه مربوط به اثرات بحران اقتصادی جهانی علت انتقاد معقول مقامات از سوی جامعه شد.
فساد اداری ، افزایش قاچاق مواد مخدر از طریق مرز تاجیکستان و افغانستان و نارضایتی از سیاست های دولت جو خوب را برای تجدید فعالیت سازمانهای ضد دولتی و مخالفتی ایجاد کرد.
در این شرایط امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان و رهبری سیاسی کشور کوشش میکنند توصیه بدهند که وضعیت سنگین جمهوری علت آن است که روسیه گفته تعهدات همکاری خود انجام نمیدهد و مانع اجرای پروژه های حیاتی برای تاجیکستان است. با وجود انکه اقتصاد کشور عمدتا از طریق انتقال وجه کارگران تاجیکستان از روسیه زنده میماند رئیس جمهور امام علی رحمان تصمیم گرفت اذیت زبان روسی را شروع کند ، سفر به روسیه را رد کند و فقط بعد از فکر طولانی اجلاس مجمع اقتصادی اوراسیا و سازمان پیمان امنیت جمعی در مسکو پشتیبانی کند.
نگرش های منفی مقامات به روسیه از طریق رسانه های گروهی به جامعه منتقل میشود. حالا انتقاد اصلی علیه حضور نظامی روسیه در تاجیکستان هدف است. مقامات دولتی خواستار افزایش ارزش اجاره پایگاه نظامی روسیه در قلمرو جمهوری یا اخراج سربازان روسیه از کشور هستند.
پایگاه نظامی روسیه شماره 201 روز 16 اکتبر سال 2004 تشکیل شده بود ، وقتی که روسای جمهور ولادیمیر پوتین و امام علی رحمان توافق بر سر وضعیت و شرایط اقامت آن در قلمرو تاجیکستان امضا کردند. علت امضا کردن این توافق از سوی تاجیکستان ان بود که دوشنبه امکانات اقتصادی و نظامی کافی را برای مقابله به تهدیدات خارجی ندارد. حضور نظامی روسیه عامل مهم بازداشت هر گونه تحدید شد.
آن که روسیه موافق به افزایش ارزش اجاره استقرار نظامی خود در تاجیکستان نخواهد شد اکنون بدیهی است. هر نوع دوستی دارای مرز میباشد. رهبری تاجیکستان باید درک کند که دوشنبه نیاز به پایگاه نظامی روسیه در خاک خود دارد.
در مورد اخراج پایگاه نظامی روسیه و وخیم شدن روابط با مسکو در حالی که سیاست روسیه تاحدی ثبات در کشور و منطق فراهم میکند تضادها میان همراهان رئیس جمهور رحمان برای مطمئن تشدید می یابد ، مبارزه قدرت و کنترل جریان های مالی و قاچاق مواد مخدر از افغانستان به روسیه شروع میشود.
در این شرایط مسکو مجبور به معرفی رژیم ویزا با دوشنبه میشود (هر سال از تاجیکستان به روسیه حدود 1.5 میلیون نفر به کار می روند-- دو سوم از آنها به طور غیرقانونی). بازگشت عظیم کارگران مهاجر و مازاد جمعیت بیکار حتما علت افزایش تظاهرات ضد دولتی خواهد شد. برخی از نیروهای سیاسی در شرایط اعتبار کم رئیس جمهور، مبارزه قدرت و وجود در کشور مخالفت سازمان یافته و سازمانهای ضد دولتی که علاقه مند به حذف امام علی رحمان از قدرت هستند(حزب رنسانس اسلامی تاجیکستان، هواداران سابق مخالفت متحده تاجیکستان، گروه های جنایتکار که کنترل قاچاق مواد مخدر و غیره) حتما سر تظاهرات اعتراض را میشوند.
بحران اجتمایی برای اقتصاد ضعیف و ناموثر تاجیکستان می تواند پیامدهای خیلی منفی را داشته باشد. شرکتهای خارجی که به طور اصلی در صنایع استخراجی کار می کنند شروع به اخراج سرمایه از کشور خواهد شد و این علت افزایش بیشتر در بیکاری خواهد شد. کمک های اعتباری و سرمایه گذاری از طرف موسسات مالی بین المللی توفق خواهد یافت. با در نظر داشتن ضعف بودجه کشور چنین اقدامات بائث تضعیف حکومت و در نتیجه بائث از دست دادن کنترل بر چند مناطق کشور – اولا ولایت خودمختار کوهستان بدخشان ، منطقه رشت و طویلدره . هواداران سابق مخالفت متحده تاجیکستان و رادیکالهای اسلامی که از افغانستان آمدند در این مناطق قویترین موقعیت را دارند.
ازبکستان احتمالا در کنار نمیماند . با توجه به تضاد جدی بین کشورها یعنی مشکل آب و انرژی و اختلافات ارضی حل نشده (ادعای ازبکستان به قسمت استان سغد تاجیکستان) تاشکند ممکن است از وضعیت استفاده کند و فشار را بر دوشنبه افزایش کند.
ازبکستان می تواند با متهم کردن دولت تاجیکستان در عدم توانایی انجام فعالیت های اقتصادی و استفاده از ساختمانهای قوه محرکه مولد برق که در سالهای اتحاد جماهیر شوروی در منافع هر دو جمهوری ساخته سده بودند، سربازان را ارسال کند و این ساختماننها را اشغال کند. بدین ترتیب ازبکستان رواناب از رودخانه های مرزی در ظرفیت مورد نیاز و در زمان مناسب برای خود تامین خواهد کرد.
علاوه بر آن ازبکستان می تواند با توجه به مزیت نظامی و اقتصادی و انسانی خود به بهانه نیاز به حفاظت از ازبکهای قومی که نزدیک مرز زندگی میکنند سربازان را به استان سغد و ستان ختلان ارسال کند و این استانها را اشغال کند.
اگر موقعیت اینطور ادامه بکند یک سال بعد قاچاق مواد مخدر از افغانستان به تاجیکستان بارها بیشتر میشود. این وضعیت میتواند بائث آن شود که تقریبا ٪100 جمعیت مناطق مرزی تاجیکستان و در آینده نزدیک بسیاری از جمعیت کشور در صنعت مواد مخدر کار کنند. با صنعت مواد مخدر احتمالا پدیدههایی مانند بردگی و قاچاق انسانی که در افغانستان وجود است به تاجیکستان میایند.
دوشنبه در این شرایت نمی تواند انتظار کمک غرب باشد. کشورهای غربی آموخته با تجربه تلخ افغانستان اقتصاد تاجیکستانرا ایجاد نخواهند کرد.
رابرت بلیک دستیار وزیر امور خارجه آمریکا روز 2 آوریل گفت که ایالات متحده آمریکا طرح های ساخت پایگاه های نظامی جدید را ندارد. بنا بر این دوشنبه شاید درک کند که آمریکا جایگزین روسیه نخواهد شد.
رویدادهایی که حالا در بیشکک صورت میکیرند باید نوع «بل» برای امام علی رحمان بشود. عدم قطعیت سیاست باقی اف رئیس جمهور قرقیزستان عدم تمایل برقراری روابط عادی با روسیه و بازی دوگانه با مراکز قدرت جهانی دیگر نشان داد که تعادل ظریف و اعتراض مسالمت آمیز میتواند بزودی به درگیری مسلحانه و هرج و مرج سیاسی تبدیل شود