قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

موسوی: اگر حاکمان به قانون اساسی باز نگردند، می‌ایستیم

موسوی: اگر حاکمان به قانون اساسی باز نگردند، می‌ایستیم  

یرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالفان دولت در ایران ابراز امیدواری کرده است که جریان حاکم بر کشور فضای سیاسی را باز کند و به اجرای کامل قانون اساسی باز گردد، اما می گوید که در غیر این صورت معترضان مجبور به ایستادگی هستند.

آقای موسوی روز پنجشنبه ۱۹ فروردین (۸ آوریل) در دیدار با گروهی از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، مشکلات نظام سیاسی در ایران را بسیار عمیق تر از اعتراضات خیابانی دانست و گفت که با توجه به همین مشکلات "اجرای بدون تنازل قانون اساسی" را به عنوان خواسته اصلی جنبش اعتراضی ایران (موسوم به "جنبش سبز") مطرح کرده است.

او در توضیح مشکلات یاد شده گفت که همه پایه های مشروعیت و اعتبار نظام سیاسی ایران در حال از بین رفتن است و به همین دلیل، حاکمان مجبور شده اند که برای حفظ خود به نیروهای سخت افزاری (نیروهای نظامی و انتظامی) متوسل شوند.

آقای موسوی افزود: "یکی از مشکلات همین است که حاکمیت فکر می کند با جمع کردن تظاهرات خیابانی مسئله معترضان حل شده است".

به گفته او، "دروغ" در همه سطوح حاکمیت و تبلیغات حکومتی گسترش یافته و مردم را نسبت به اساس نظام "مسئله دار" کرده و اعتماد آنها را از بین برده است.

آقای موسوی ناکارآمدی حکومت را باعث بروز اخلال در روند سرمایه گذاری و در نتیجه گسترش فقر و بیکاری دانست و گفت که حتی در موضوع هدفمند کردن یارانه ها هم، هدف اصلی دولت گرفتن اجازه هزینه کردن میلیاردها تومان پول و "خرید رأی" از این طریق است.

او گفت: "اگر حاکمیت می توانست یک کارآمدی نسبی در اداره امور داشته باشد، با وجود هر تخلف انتخاباتی تمکین می کردم و مسائل و مشکلات کشور به سمت حل شدن می رفت، اما ما این را هم نداریم."

آقای موسوی گفت که بنابراین "جنبش سبز" ایران باید پایداری و صبر داشته باشد و بر اجرای کامل تمام اصول قانون اساسی پافشاری کند، چون پیگیری این هدف می تواند در بین معترضان اجماع به وجود آورد.

او تأکید کرد که این جنبش باید در پی یافتن راه هایی برای عمل سازمان یافته تر باشد و حاکمیت را متقاعد کند که کم هزینه ترین راه اداره کشور، آزاد گذاشتن فعالیت تشکل های سیاسی و صنفی و رسانه ها است.

به گفته آقای موسوی، هواداران جنبش سبز در ایران باید با اقشار مختلف اجتماعی متصل شوند و مطالبات آنها را پیگیری کنند.

او از کارگران، کارفرمایان و معلمان به عنوان نمونه هایی از اقشاری که معترضان باید با آنها ارتباط برقرار کنند نام برد.

آقای موسوی همچنین گفت: "ظرفیت تشکل های سیاسی که در کشور فعال هستند بیشتر از این هاست و باید بیشتر فعال شوند و تحلیل و بیانیه بدهند و با مردم ارتباط دائمی داشته باشند".  

http://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100408_l10_mousavi_mojahedin_enghelab.shtml

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد