ایلنا: در حالی که در حوادث بعد از انتخابات شائبه دخالت برخی ضابطان دستگاه قضا در کار قضایی مطرح شد، مشاور رئیس قوه قضاییه معتقد است ضابط، حق دخالت در امور قضایی را نداشته و فقط باید گزارش خود را ارایه دهد که پذیرش یا رد آن بستگی به نظر قاضی دارد.
حجتالاسلام علی یونسی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این پرسش که چه پیشنهادی برای مسوولان دستگاه قضایی برای سال جدید دارد، گفت: اگر قوه قضاییه به عدالت و قانون در رابطه با مجرمین اجتماعی برخورد کرده و در مورد متهمان سیاسی نیز رافت اسلامی را به اجرا بگذارد، قطعاً بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی در خصوص لایحه قانون مجازات اسلامی که اخیرا به تصویب مجلس رسیده و در اختیار شورای نگهبان گذاشته شده است، اظهارداشت: این قانون نسبت به قانون گذشته از جهاتی بهتر است اما نقدهایی هم در رابطه با آن مطرح است.
یونسی با تاکید بر اینکه خود نیز نسبت به این قانون نقد دارد، بزرگترین ایراد این قانون را وجود ابهاماتی در موضوع جرم سیاسی دانست.
وزیر اطلاعات دولت اصلاحات همچنین در خصوص دخالت ضابط قضایی در کار قضا، گفت: ضابط یعنی مجری دستورات قوه قضاییه، بنابراین ضابط، حق دخالت در امور قضایی را نداشته و فقط باید گزارش خود را ارایه دهد که پذیرش یا رد آن بستگی به نظر قاضی دارد.
یونسی با تاکید بر اینکه قوه قضاییه به دلیل استقلال خود نباید اجازه اعمال نفوذ به سیستمهای ضابط اعم از انتظامی و امنیتی در پروندهها را بدهد، خاطرنشان کرد: زمانی که در وزارت اطلاعات بودم به شدت این موضوع را کنترل کرده و به هیچ وجه اجازه نمیدادم که ماموران امنیتی در کار قاضی دخالت کنند و در این رابطه دستورالعملهایی نیز صادر کرده و شخصاً این موضوع را نظارت میکردم.
وی ادامه داد: مکرر به مسوولان قضایی وقت اعلام میکردم که اگر ماموران امنیتی بخواهند در یک پرونده اعمال نظر کنند سریعاً به من اطلاع دهند و زمانی که گزارشی داده میشد که یک مامور امنیتی بهدنبال پرونده از این شعبه به آن شعبه میرود، با آن مامور برخورد کرده و به او اخطار میشد چون پرونده تحویل مقامات قضایی شده دیگر به شما ربطی ندارد که قاضی چه حکمی صادر خواهد کرد.
وزیر دولت اصلاحات در پایان با تاکید بر اینکه قاضی در تمام مراتب مستقل بوده و از کسی جز قانون و وجدان خود دستور نمیگیرد، گفت: قاضی در مقام قضا رئیس مافوق ندارد.
http://ilna.ir/newsText.aspx?ID=114848