قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

احمدی نژاد زیر بار نرفت: پل باید ساخته شود

با احداث پل خلیج فارس که خط ریلی بندر شهید رجایی را به اسکله لافت در قشم وصل خواهد کرد، امکان جابجایی بیشتر مسافر، ورود و خروج کالا و همچنین بهره برداری از پل برای عبور دادن فیبر نوری، لوله های برداشت گاز، لوله های نفتی و موارد دیگر فراهم می شود.
 ”پل خلیج فارس” با پیگیری ویژه شخص رئیس جمهور ساخته خواهد شد ‎و این در حالی است که طی سال های گذشته ‏‌همواره برخی جریان های خاص سیاسی - اقتصادی مانع از اجرای این پروژه ملی می شدند.

به گزارش عصرایران ‏‌، در حالی که احداث این پل -که جزیره قشم را به سرزمین اصلی متصل می کند- از سال  1354 مطرح است اما به دلایل گوناگون در مقاطع مختلف ساخت آن با تاخیر خسارت باری مواجه شده است.
 
 بنادر ایران قابلیت پذیرش کشتی های بالای 100 هزار تن را ندارند ‏‌و کشتی های فوق سنگین که بار به مقصد ایران حمل می کنند ‏‌مجبورند در امارات پهلو بگیرند و سپس بار آنها با کشتی های کوچک تر به ایران حمل شود.

در این میان سواحل قشم تنها مکان استاندارد برای ساخت اسکله پهلوگیری کشتی های بالای 100 هزار تن به شمار می روند.

با این حال برای اقتصادی شدن احداث اسکله در قشم ‏‌لازم است پلی بین قشم و سواحل جنوبی کشور احداث شود تا بارها بعد از تخلیه در جزیره به سرعت و سهولت از طریق جاده و ریل به داخل کشور هدایت شوند و بالعکس.

با این حال برخی جریان های مافیایی تا کنون با توجیهات و مانع تراشی های گوناگون مانع اجرای این پروژه شده اند تا منافع مشترک آنها با طرف های اماراتی لطمه نبیند.(توضیحات بیشتر در اخبار مرتبط ؛ زیر همین صفحه)

پیگیری های خبرنگار عصرایران در این باره نشان می دهد که پس از شکست جریان مخالف احداث پل در مجادلات علمی و اقتصادی راجع به پروژه ‏‌تا مدت ها با پیش کشیدن مباحثی مانند در معرض حمله بودن این پل توانسته اند اجرای آن را به تاخیر اندازند بدین شکل که سعی می کردند مسوولان را با این توجیه عجیب و غریب از احداث پل منصرف کنند:‌ این پل چون در خلیج فارس است و به راحتی می تواند مورد حمله قرار گیرد بهتر است آن را نسازیم چون هر آن ممکن است با حمله و انفجار دشمنان مواجه شود و بدین ترتیب تمام هزینه ها به هدر رود!

البته قائلان این نظریه فوق تخصصی هرگز اشاره ای به این موضوع نداشته اند که اقتصاد ملی از رهگذر تاخیر در اجرای این پل ‏‌چندین برابر یک حمله نظامی به آن لطمه می بیند.

وانگهی اگر این قبیل سخنان بی پایه مورد استناد قرار گیرد آنگاه باید گفت که هیچ پروژه ای در کشور و منطقه خلیج فارس از جمله تاسیسات نفتی احداث نشود چون ممکن است در جنگ یا حملات تروریستی آسیب ببینند.

اما اتفاق خوبی که اخیرا رخ داده این است که رئیس جمهور شخصا به ماجرا ورود پیدا کرده و برغم برخی مخالفت ها و توجیهات دستور اکید برای اجرای این پروژه فوق العاده حیاتی را صادر کرده است.

گفته می شود بعد از آن که احمدی نژاد بر احداث پل اصرار کرده برخی پیشنهاد داده اند به جای پل ‎‌یک تونل زیر دریایی ساخته شود تا از خطرات احتمالی مصون باشد ولی رئیس جمهور که می دانست احداث تونل زیر دریا یعنی پروژه ای است که شاید بیست - سی سال طول بکشد با ان مخالفت کرده و با تاکید بر ضرورت فوری این پل برای اقتصاد ایران دستور داده همان طرح مطالعه شده پل اجرا شود .بدین ترتیب مقرر شده است از سال  1389 کار احداث پل ملی خلیج فارس آغاز شود و ظرف چهار سال به پایان برسد .

در همین زمان نیز بندر مدرن قشم برای پذیرش کشتی های فوق سنگین آماده می شود و بدین ترتیب علاوه بر این که سالانه میلیاردها دلار از پول ایرانی ها به جیب اماراتی ها نمی رود ‏‌دستکم 3 میلیارد دلار نیز از رهگذر ارائه سوخت و خدمات به کشتی های عبوری نصیب ایران می شود.

رئیس جمهور قول داده است

در این باره محمود رضا حسینی معاون برنامه ریزی مناطق آزاد نیز به خبرنگار عصرایران گفت: قبلا قرار بود پروژه پل خلیج فارس به تونل زیر دریایی تبدیل شود اما در سفر اخیر رئیس جمهور این ایده رد و مقرر شد پل به همان شیوه مرسوم احداث شود.
 
بر اساس این خبر رئیس جمهور در سفر اخیر خود به استان هرمزگان با رد بهانه ها و موانع تراشیده شده در توجیه نداشتن ساخت پل خلیج فارس قول ساخت آن را به اهالی این استان داده است.
 
احداث پل خلیج فارس با 2 هدف احداث خط ریلی و جاده ای با بودجه ای بالغ بر 600 میلیون یورو از سال آینده آغاز می شود.

این پل با هدف اتصال خط آهن بندر شهید رجایی به اسکله های مسافری و تجاری قشم، 2 هزار و 200 متر پل توسط پیمانکاران داخلی، فایناس و مشاوره خارجی ایجاد خواهد شد.

 با احداث پل خلیج فارس که خط ریلی بندر شهید رجایی را به اسکله لافت در قشم وصل خواهد کرد، امکان جابجایی بیشتر مسافر، ورود و خروج کالا و همچنین بهره برداری از پل برای عبور دادن فیبر نوری، لوله های برداشت گاز، لوله های نفتی و موارد دیگر  فراهم می شود. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد