اگر تخلفی از سوی دولت در اجرا بودجه وجود داشته باشد قوه قضاییه رسیدگی خواهد کرد
برنامهای برای انتخابات ریاست جمهوری آینده ندارم/بسیاری از مسائل با کاهش روابط با کشورها حل نمیشود/سخنگویی ندارم و هر وقت بخواهم میدانم که چه اقدامی انجام دهم/زندگی عدهای در ایجاد تضاد و اختلافافکنی است/دفاع از مرکز پژوهشهای مجلس.

ایلنا:رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:اگر تخلفی از سوی دولت در اجرا بودجه وجود داشته باشد قوه قضاییه رسیدگی خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی لاریجانی که در روزهای پایانی سال در یک نشست خبری با حضور اصحاب رسانه شرکت کرده بود با اشاره به بودجه سال 89 گفت: با توجه به شرایط صحنه بینالمللی و نوع بازیگریهایی که قدرتهای بزرگ از خود نشان میدهند فرصت خوبی برای ایرانیان وجود دارد که جهشی بزرگ داشته باشند و بودجهای که امسال در مجلس مورد تصویب قرار گرفت بستر آن را فراهم میکند و بیشک سال آینده میتواند سال بهتری برای مشارکت اقتصادی با وجود این بودجه باشد.
رئیس قوه مقننه با اشاره به انتخابات پارلمانی عراق ادامه داد: بسیاری از دسایس در پشت پرده انتخابات پارلمانی عراق وجود داشت و برخی به دنبال آن بودند که نگذارند مردم عراق پس از سالها دیکتاتوری برای تشکیل پارلمان اقدام کنند. اما این مردم در انتخابات شرکت کردند و نشان دادند که ملت رشیدی هستند و سرمایههای خود را به درستی میشناسند.
وی تصریح کرد: ملت ایران همواره در کنار ملت عراق بوده است و خوشحال است که پارلمان عراق در حال شکل گرفتن است.
لاریجانی با اشاره به قانون هدفمند کردن یارانهها که امسال در مجلس مورد تصویب قرار گرفت خاطرنشان کرد این قانون با حضور متخصصان قوی به وجود آمد و مورد تصویب قرار گرفت و پایهای برای بودجه و برنامه شد.
رئیس مجلس با اشاره به بودجه 89 با اعلام این خبر که دقایقی پیش نظر نهایی شورای نگهبان در رابطه با بودجه 89 ارائه شده است گفت: نمایندگان مجلس در بررسی بودجه وقت کافی گذاشتند و پس از اظهار نظر شورای نگهبان در مجلس تصویب شد و بودجه سال آینده از مجلس و شورای نگهبان عبور کرده است.
وی با بیان اینکه پایه بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق است، گفت: سیاستهای کلی کشور از جمله سیاستهای برنامه پنجم و تمام اسناد بالادستی با دقت کافی در بودجه محقق شد.
لاریجانی با بیان اینکه ما با سلایق مختلف دولت کاری نداشتیم افزود: دولت ممکن است علایق متفاوتی داشته باشد ولی ما با حرکتی قاعدهمند بودجه 89 را تصویب کردیم.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: دولت در رابطه با هدفمند کردن یارانهها بر این عقیده بود که در سال اول 40 هزار میلیارد تومان را مبنا قرار دهیم و این به معنای جهشی بسیار بلند در قیمت بنزین و ... بود و منطق دولت این بود که جهش بلند موجب میشود نوع رفتار در مصرف کاملا تغییر پیدا کند.
وی یادآور شد متخصصانی که در مجلس حضور داشتند معتقد بودند که این نقطه تعادل نیست و سال اول باید با همان مبلغی که در قانون آمده است پایه کار قرار گیرد.
لاریجانی همچنین تنظیم رابطه مالی دولت و شرکت نفت را از دیگر اقدامات مجلس دانست و گفت: ما روابط مالی دولت و شرکت نفت را شفاف کردیم چراکه در لایحه دولت از همه منابع حاصل از فروش نفت 30 درصد برای شرکت نفت در نظر گرفته شده است اما مبلغ قابل توجهی از آن برای سود و مالیات کسر میشد که مجلس آنرا به 14 درصد سود خالص تبدیل کرد.
رئیس مجلس همچنین در نظر گرفتن حجم قابل توجه 50 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای سرمایهگذاری را از دیگر اقدامات مجلس اعلام کرد و گفت: تحقق سیاستهای کلی برنامه پنجم در مورد صندوق توسعه ملی نیز مورد توجه قرار گرفت.
وی از نمایندگان مجلس، کمیسیونهای تخصصی، دیوان محاسبات و مرکز پژوهشها که مستقلا عمل کردهاند تقدیر و تشکر کرد.
رئیس مجلس در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه خبر در رابطه با مهمترین عملکرد قوه مقننه در سال 88 و دیدگان لاریجانی از روند بررسی بودجه گفت: نمایندگان مجلس با دقت کافی و کار کارشناسی بودجه را بررسی کردند و میان نمایندگان دولت و مجلس همکاری نزدیکی وجود داشت البته منابع عمومی دولت یک درصد و بودجه کل کشور نیم درصد و اعتبارات تملک داراییها نیز تغییراتی پیدا کرد.
رئیس قوه مقننه در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران در رابطه با حادثه تلخ حمله به کوی دانشگاه و تاثیرات نامطلوب آن و تاکید مقام معظم رهبری در مورد برخورد با عوامل آن و همچنین علت عدم قرائت گزارش کمیته حقیقتیاب مجلس گفت: کمیته حقیقتیاب تشکیل شد و با سرعت شروع به بررسی کرد و بسیاری از مشکلات را در همان هفته اول حل کرد و حتی مشکلات برخی از دانشجویان را نیز از بین برد. در حال حاضر نیز آقای ابوترابی مسئول این کمیته هستند و هر وقت گزارش آن آماده شود آنرا ارائه میدهند.
رئیس قوه مقننه در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه خلیج در رابطه با اختلاف صورت گرفته میان دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی در مورد ادامه روند ساخت شهرکهای یهودینشین یادآور شد نمیتوانم قضاوت کنم که این اختلافات واقعی است یا نه؟
وی افزود: چنانچه واقعا آمریکا قصد داشته است که شرایط متفاوتی را در فلسطین ایجاد کند و رژیم صهیونیستی چنین اجازهای را نداده است واقعا برای آمریکا تحقیرآمیز است البته احتمال دارد که پشت پرده این موضوع زد و بندهای دیگری وجود داشته باشد، اما برای مسلمانان این مهم است که در هر دو حالت نتیجه یکی بوده که همان حل نشدن مشکلات فلسطینیان است
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه توسعه در رابطه با دستگیری باند تبهکار اقتصادی در چند وقت اخیر و نامه رئیس مجلس در این رابطه گفت: من نامهای در این مورد ننوشتهام و مجلس تنها از موضع قوه قضاییه حمایت کرد چراکه مجلس همواره در مورد پیگیری فساد مالی اصرار دارند و هرکس در هر مقامی که باشد باید پاسخگو باشد و من در این مورد دانه بزرگ و دانه کوچک نمیبینم.
لاریجانی در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه تهران امروز در رابطه با اینکه گفته میشود چنانچه مبادله سوخت صورت میگرفت فشار در مورد پرونده هستهای کمتر میشد تصریح کرد: این یک نگاه سطحی است چراکه مسئله هستهای ظاهر و باطنی دارد و کسانیکه این موضوع را طراحی کردند نمیخواستند همه حرفشان را بزنند و باید گفت که این یک حرکت فریبکارانه بوده است که میخواستند دستاوردهای ملت ایران را بگیرند و این فرصت باید از دست آنها برود که تصور نکنند میتوان با ایران به شیوه کلاهبرداری سیاسی رفتار نمود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایران صدا در مورد موضع برخی کشورهای عربی و اظهار بیعلاقگی نمایندگان مجلس کویت برای ایجاد ارتباط با نمایندگان مجلس ایران اظهار داشت: در ماههای اخیر برآیند تحرکات آمریکاییها بر این بوده است که با کارت سوخته بازی میکنند و در تلاشند که میان ایران و کشورهای منطقه اختلاف ایجاد کنند.
رئیس مجلس ادامه داد: استراتژی ما یک استراتژی روشن با کشورهای همسایه است و تفکر انقلاب اسلامی برادرانه بوده است هرچند که ما با برخی کشورها اختلاف نظر داریم اما این مانع گفتگو نیست.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه المنار در رابطه با دیدار اوباما از عربستان و اقدامات برای تشدید تحریمها علیه ایران اعلام آمادگی کشورهای عربی در این مورد گفت: برداشت من از مجموع حرفهای آمریکا و تفاوتهای موجود در آن این است که آنها دچار نوعی خواب آشفته در حوزه سیاست شدهاند و چنانچه میتوانستند میبایست الگوی تغییر را جا بیاندازند.
رئیس قوه مقننه در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه رسالت در رابطه با استناد مجلس برای سهامی کردن شرکت نفت گفت: ما رابطه شرکت نفت و دولت را روشن کردهایم تا خدمات انجام شده نرخ داشته باشند که مجموعا 14 درصد شد که بقیه آن برای دولت باقی میماند و این تفاوتی برای شرکت نفت ندارد.
لاریجانی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اختلاف نظر مجلس و دولت در مورد بودجه پس از انقلاب کم سابقه بوده است و همچنین پافشاری دولت در موضع خود در مورد هدفمند کردن یارانهها و نامه لاریجانی در روزنامه رسمی کشور و یادآوری 36 مورد از تخلفات آییننامهای دولت و چگونگی استفاده مجلس از ابزارهای نظارتی و امکان ارجاع تخلفات به دستگاه قضایی اظهار داشت: وضعیت بودجه آنچنان ویژه نبوده است چرا که منابع عمومی دولتی 5/1 درصد و اعتبارات هزینهای نیم درصد تغییر کردند.
وی افزود: قانون هدفمند کردن یارانهها از قبل تصویب شده بود و مشخص بود که میان 10 تا 20 هزار در سال پایه در نظر گرفته میشود.
رئیس مجلس خاطر نشان کرد: مجلس در بعد نظارتی کار خود را خواهد کرد و کمیسیونهای مختلف نیز به آن کمک میکنند و همین امسال تصویب شد که کمیسیون تلفیق موظف شود هر 4 ماه به صحن علنی در رابطه با عملکرد دولت در بودجه گزارش دهد و اگر تخلفی وجود داشته باشد قوه قضاییه رسیدگی خواهد کرد.
وی یادآور شد: برای کار دراز مدت حتما باید در چارچوب سیاستهای کلی حرکت کرد.
لاریجانی ادامه داد: تخلفات آییننامهای نیز طبق قانون از سوی رئیس مجلس بررسی میشود و مطابق با قانونی که اخیرا تصویب شد چنانچه پس از درج این تخلفات در روزنامه رسمی کشور این تخلفات رفع نشود رئیس مجلس میتواند آنرا برای اجرا ابلاغ کند.
لاریجانی در ادامه گفتوگو با خبرنگاران در مورد دریافت سود بالای بانکها و مضرات آن برای اقتصاد کشور اظهار داشت: نرخ سود دریافتی بانکها با فرمان و قانون قابل حل نیست بلکه این یک امر چند وجهی است که به شرایط اقتصادی بستگی دارد و اگر تورم بالا باشد و نرخ سود هم پایین بیاید باز هم ممکن است مفسدههایی رخ دهد و مهم این است که شرایطی پدید آید که سود بانکها تعدیل شود و لذا با دستورالعملهای خود این قضیه قابل حل نیست.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه قدس درمورد نقل قول از وی در مورد عزل دبیر کل کمیته حمایت از فلسطین مجلس تصریح کرد: من سخنگویی ندارم و هر وقت بخواهم میدانم که چه اقدامی انجام دهم.
رئیس مجلس در پاسخ به سئوال دیگر این خبرنگار در مورد نمره وی به رابطه دولت و مجلس با بیان اینکه شما سئوالات رمانتیک میپرسید و من به اینگونه سئوالات نمیتوانم پاسخ دهم به این روابط نمرهای نداد.
لاریجانی در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری مهر در مورد دیپلماسی پارلمانی در کشور با اشاره به اینکه این نوع دیپلماسی همیشه با شیب کمی وجود داشت گفت: دیپلماسی پارلمانی در مجلس هشتم با سبک جدیدی شروع شد و هم گروههای دوستی و هم ارتباطات کمیسیونی ایجاد شد که ساماندهی این روابط در فهم موضوعات مشترک کمک میکند و قوه مقننه به عنوان رکن جمهوریت میتواند سخنگوی مطالبات ملی باشد و قطعا به دنبال کارهای خرد نیست.
وی ادامه داد: ارتباطاتی که ما داریم ممکن است در خیلی جاها نباشد البته هماهنگی در مجموعههای کل کشور وجود دارد.
لاریجانی در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه همشهری در مورد سفرش به مصر با تاکید بر اینکه من حامل پیامی نبودهام خاطر نشان کرد: بحث ما در مصر بر سر بینالمجالس بود که مذاکرات موفقی داشتیم و نظراتمان را درباره موضوع فلسطین مطرح کردیم که آنها نیز گفتند در دفاع از فلسطین همنظر هستیم اما در عمل برخی تفاوتها وجود دارد همچنین همکاریهای فرهنگی و اقتصادی دو کشور در آن سفر پیگیری شد و به دلیل سابقه طولانی دو ملت درک ایران و مصر از موضوعات مهم اسلام مشترک است البته ممکن است برخی کشورهای ماجراجو به دنبال ایجاد اختلاف باشند.
رئیس مجلس تاکید کرد: هر چه همگرایی ایران و مصر بیشتر باشد موجب تعمیق بنیههای اسلامی میشود که البته ممکن است برخی (در داخل کشور) نظر دیگری داشته باشند اما نظر ما این است.
وی همچنین با اشاره به اینکه میان اتاق بازرگانی ایران و مصر توافقهایی صورت گرفت توصیه کرد همکاریهای فرهنگی و ملی دو کشور باید پیگیری شود.
رئیس قوه مقننه در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری قدسنا درمورد جریان مقاومت در فلسطین با بیان اینکه این جریان در سال 88 از توانمندی برخوردار شد تصریح کرد: اینکه مردم غزه محاصره شوند و وقایعی نظیر این نتوانست رهبران فلسطینی را متقاعد کند که از مسیر مقاومت صرفنظر کنند البته اوباما در سفری به منطقه حرفهایی زد که برخی از آنها حالت شکوه پیدا کردند اما این حالت به سرعت رنگ باخت و مشخص شد که آنها اهدافی دارند که در زرورق پیچیدند و سال آینده سال مهمتری برای مقاومت خواهد بود.
لاریجانی در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه جام جم درباره تحریمهای جهانی علیه ایران نیز اظهار داشت: فکر نمیکنم در این زمینه عزم مشترک وجود داشته باشد زیرا هر کدام از اعضای شورای امنیت اظهار نظر جداگانهای در این زمینه دارند و باید به مجموعه این اظهارنظرها توجه کرد زیرا برخی کشورها دنبال تحریم هستند و برخی دیگر هم نگاههای متفاوتی دارند.
وی در مورد واکنش ایران در قبال پیشنهادات کشورهای غربی گفت: جمهوری اسلامی هیچوقت نگفته است که پیشنهادات را بررسی نمیکنیم اما آنها میگویند یا باید پیشنهادات را بپذیرید یا تحریم شوید در حالیکه این پیشنهادات موضوع مذاکرات است و نه پیشفرض یا نتیجه مذاکرات لذا مذاکرات سیاسی باید برگزار شود تا نتیجهای بدست آید و استراتژی جمهوری اسلامی ایران این است که حرفهای بعضیها را که سبک است را جدی نگیریم.
رئیس مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری ایکنا در مورد ایجاد مشاورت قرآنی در مجلس با بیان اینکه خانم افتخاری مسئول فراکسیون قرآن است و در این زمینه مشورت میدهد یادآور شد: اجازه داده شده است که نیم درصد بودجههای منطقهای و استانی به قرآن اختصاص داده شود و افراد باید ارتباط مستمری با مفاهیم قرآنی داشته باشند تا کیفیت کار از این نظر بیشتر شود.
لاریجانی در پاسخ به سئوال دیگری در مورد تصمیمات مجلس در سال اصلاح الگوی مصرف برای عملی شدن این طرح گفت: مجلس برای ساخت منازل نمایندگان و موزه و کتابخانه بودجهای اختصاص داده است که نمیتوان آنرا حذف کرد همچنین برای تنقیح قوانین باید ادارهای تشکیل شود که آن هم نیاز به بودجه دارد.اما در هر حال بودجه اختصاصی به مجلس خیلی کمتر از بودجهای است که به بخشهای دولتی داده شده است و کل بودجه مجلس نازل است و هرچه بودجه بخشهای کیفی مجلس بیشتر شود به نفع تقنین است و رقمهایی که در مورد بودجه مجلس اعلام میشود «حرف است» و فقط گفته میشود و بودجهای که به نمایندگان میدهیم کمتر از همترازهای آنها است.
رئیس مجلس در ادامه در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج با بیان اینکه مجلس برای تحقق واقعی سند چشمانداز 20 ساله احتمام دارد ادامه داد: ساختار بودجهنویسی باید تغییراتی یابد که البته در دولت نهم و دهم تغییراتی ایجاد شد اما باید دقیقتر شود و بخشهای تقنینی و غیر از آن جدا شود و مرکز پژوهشها در این زمینه کار میکند که اگر زمینه اجرای آن فراهم شود نظارت و اجرا تسهیل میشود.
لاریجانی همچنین در پاسخ به سئوال روزنامه آفرینش در مورد بودجهنویسی با اشاره مجدد به اینکه مرکز پژوهشها کار خوبی در این زمینه انجام داده است گفت: این طرح هم دخالت بیجای مجلس در امور دولت و هم بعضی سیاستها برای حرکت امور اجرایی را اصلاح میکند.
در ادامه نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی سئوالی مبنی بر اینکه عدهای در مجلس نمیخواهند طرح هدفمندسازی یارانهها اجرا شود مطرح شد که لاریجانی پاسخ داد: من در این زمینه اطلاعی ندارم اما فکر نمیکنم کسی در مجلس باشد که به این فکر باشد زیرا در مجلس روی هم رفته وفاقی در مورد هدفمندی یارانهها وجود دارد.
وی ادامه داد: مجلس اصلاح الگوی مصرف را یک ضرورتی میداند اما آنرا با شتاب به مصلحت نمیداند و معتقد است که در شرایط فعلی باید با طبقات مختلف بهآرامی رفتار کرد.
خبرنگار ایسکانیوز نیز با اشاره به سفرهای استانی رئیس مجلس پرسید که آیا این سفرها تبلیغات زودهنگام انتخاباتی است که لاریجانی گفت: افراد افکار مختلفی دارند به طوریکه اگر من به لاریجان هم سفر کنم تعبیر خاصی را مطرح خواهند کرد در حالیکه این سفرها به دعوت برخی نمایندگان صورت گرفته و در کل من برنامه خاصی در این موضوع ندارم.
خبرنگار روزنامه بهار نیز با اشاره به اصلاح قانون انتخابات نظر رئیس مجلس شورای اسلامی را به عنوان یکی از اعضای مجمع تشخیص نظام پرسید که وی پاسخ داد این موضوع نظریهای است که به مدل اجرا مربوط میشود.
خبرنگار پانا نیز در خصوص اولویتهای کاری مجلس برای سال آینده پرسید که وی پاسخ داد برنامه پنجساله پنجم، پرداختن به قوانین مادر از جمله قانون تجارت و مجازات اسلامی، قانون انتخابات، قانون شوراها و قانون احزاب از جمله موارد مهمی خواهد بود که در سال آینده مطرح خواهد شد.
خبرنگار روزنامه اطلاعات نیز با اشاره به انتشار تخلفات قانونی دولت از سوی مجلس از تغییر روابط دولت و مجلس در ماههای اخیر پرسید که لاریجانی گفت: این کارها خارج از روال قانون نبوده و انتظار ما این است که قانون در کشور رعایت شود در عین اینکه همهگونه همکاری خواهیم داشت اما بر اجرای قانون مسر هستیم.
خبرنگار روزنامه پول نیز با اشاره به خبر رئیس قوه قضائیه مبنی بر سوء استفاده کلان مالی در یک موسسه دولتی پرسید که آیا رئیس مجلس آن سوء استفادهگرها را میشناسد و آیا اصولا پستهای ارشد اجرایی مصونیت دارند که وی پاسخ داد: قوه قضائیه موظف است با تخلفات برخورد کند و من از این موضع حمایت میکنم.
وی تاکید کرد: هیچکس مصونیت ندارد و اینکه چه کسانی در قضیه اخیر بودهاند من اطلاعی از کم و کیف آن ندارم.
همچنین سئوال دیگری در خصوص کم کاری فراکسیون اصولگرایان درباره راهپیمایی 9 دی اشاره داشت از سوی خبرنگار روزنامه رجا نیوز طرح شد که لاریجانی گفت: با توجه به حوادث قبل و بعد از آن موضوع باید گفتکل آن حرکت(9 دی) در مجلس شکل گرفت به طوریکه مجلس نسبت به حوادث روز عاشورا حساسیت داشت اما از آنجاکه فراکسیون اصولگرایان نیز فراکسیون اکثریت است ممکن است اختلافاتی نیز وجود داشته باشد اما در مجموع فضایی که به وجود میآید برآیند فکر جمع است.
لاریجانی در پاسخ به سئوال دیگر این خبرنگار در مورد برکناری محتشمیپور پاسخ داد: همانطور که قبلا گفتم من سخنگویی ندارم و در این خصوص نیز هر وقت تصمیم گرفتم اعلام میکنم.
در ادامه خبرنگار دیگری با بیان اینکه اخیرا شاهد تغییر رنگ پرچم کشورمان در برخی نشستهای خبری هستیم نظر رئیس مجلس را در این خصوص پرسیدکه وی پاسخ داد: رنگ پرچم ایران همین رنگهایی است که میبینید اما گویا شما حساسیت زیادی در این زمینه دارید.
وی در پاسخ به سئوال دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه در صورت رئیسجمهور شدن مشی کدامیک از دولتها را خواهید داشت با بیان اینکه این موضوع هنوز بر اساس ضربالمثل نه به دار است و نه به بار گفت: البته من علاقهای ندارم مشی کسی را رونویسی کنم زیرا در مجموع در مورد مسائل اقتصادی، سیاسی و .... صاحب نظریه هستم اما در عین حال به عملکرد افرادی که در گذشته منشا اثر بودهاند احترام میگذارم.
لاریجانی تاکید کرد: همچنین دلیلی ندارد که ما عقبگرد داشته باشیم.
خبرنگار شبکه خبری دانشجو نیز درخصوص عملکرد فراکسیون اصولگرایان پرسید که رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عقل جمعی داخل مجلس است اما برخی دوست دارند که مجلس چرخشهایی را در رفتار داشته باشد در حالیکه نمیتواند این نظر را به مجلس تحمیل کنند.
خبرنگار روزنامه حزبالله در خصوص تحرکات بینالمللی مجلس پرسید که لاریجانی گفت: رفتارهای بینالمللی طبیعی است و باید مجال داد تا استعدادهای مختلف در مجلس فعالیت داشته باشند به جای اینکه به این موضوع با نگاه منفی نگاه کرد باید آنرا فرصت دانست.
همچنین خبرنگار شانا با اشاره به گزارش سایت دولت مبنی بر اینکه نظر مرکز پژوهشهای مجلس خوراک رسانهها و محافل ضد انقلاب بود نظر لاریجانی را در این خصوص پرسید که وی پاسخ داد: فکر نمیکنم اینگونه باشد مرکز پژوهشهای مجلس آزادانه و با استقلال نظر بررسی میکنند و در مجموع به مسائل منصفانه نگاه میکنند.
خبرنگار آریا نیز درخصوص عملکرد مجلس بر شفافسازی حوادث پس از انتخابات پرسید که رئیس مجلس پاسخ داد گزارش کمیسیون امنیت ملی به صورت علنی مطرح شد و هیچچیز مخفی نبود تلاش ما این بود که به این موضوع به صورت دقیق نگاه کنیم و منافع ملت حفظ شود.
سئوال دیگری مبنی بر اینکه هدفمندی یارانهها در سال جاری مشکلی را برای مردم به وجود آورد کدام نهاد پاسخگو خواهد بود از سوی خبرنگار روزنامه عصر اقتصاد مطرح شد که رئیس مجلس با اشاره به عملکرد مجلس مبنی بر اینکه ما شیب گرانی را با وضعیت مردم متعادل کردیم و ارزیابی مجلس به عنوان نمایندگان مردم این بود که یکمرتبه جهش امکانپذیر نیست گفت: اگر در این چارچوب عمل شود مجلس و دولت پاسخگو هستند.
خبرنگار روزنامه ابتکار نیز با بیان اینکه آشتی در آغاز سال نو از جمله رسوم دیرینه ایرانیان است و با توجه به اینکه بخش عظیمی از سران کشور دچار کدورت و تاریکی شدهاند پیشنهاد لاریجانی را در این زمینه پرسید که وی پاسخ داد: خوب رفع کدورت صورت بگیرد اینکه فرمول خاصی ندارد.
وی به مزاح گفت: شما میتوانید جلسهای گذاشته و شامی در این خصوص بدهید.
این خبرنگار با اشاره به روابط ایران و روسیه و برخی بد عهدیهای روس از جمله عدم تحویل سامانه موشکی اس 300 و تاخیر در راهاندازی نیروگاه بوشهر پرسید که آیا کاهش روابط با روسیه مناسب نیست؟ لاریجانی پاسخ داد: بسیاری از مسائل با کاهش روابط حل نمیشود و به عبارتی نیاز به کاهش و قطع ارتباط ندارد بلکه نیاز به راهحل و فعالیت صحیح دیپلماتیک دارد.
لارجانی تاکید کرد: البته روسها در این قضایا باید دقت عمل بیشتری داشتند زیرا به نفع خودشان نخواهد بود که از خود سلب اعتماد کنند.
خبرنگار خبرگزاری ایونا در خصوص حضور زنان در هیات رئیسه پرسید که لاریجانی با تاکید بر اینکه انتخاب در فراکسیونها و هیات رئیسه جنسیتی نیست گفت: بنابراین هر کسی میتواند کاندید شود و رای آورد. در هیات رئیسه نگاه جنسیتی مطرح نیست.
سپس خبرنگار واحد مرکزی خبر با اشاره به بازداشت معصومینژاد توسط دولت ایتالیا موضع مجلس را در آن خصوص پرسید که لاریجانی گفت: قبلا هم گفتهام فکر میکنم ایتالیا اشتباه کرده است.
رئیس مجل شورای اسلامی اضافه کرد: خبرنگار صدا و سیما خبرنگار خوب و حرفهای بود هرچه زودتر آزاد شود هم به نفع ایتالیا و هم به نفع ما خواهد بود.
وی با بیان اینکه سماجت کردن در این قضیه به نفع آنها نیست گفت: به قیافه خبرنگار ما هم این کارها که آنها میگفتند نمیخورد.
علی لاریجانی در پایان این نشست خبری ابراز امیدواری کرد که سال آینده سال وحدت و همدلی در میان نیروهای صاحب فکر کشور باشد.