معاون دانشجویی وزارت علوم:
همچنان اعزام دانشجو به انگلیس،آمریکا و کانادا ممنوع است
اکنون اعزام دانشجو به کشورهای انگلیس، آمریکا و کانادا ممنوع است چرا که رفتار بشردوستانه و دانشجومآبانهای با دانشجویان ایران در این کشورها صورت نمیگیرد/ دانشگاه صنعتیشریف بالاترین آمار مهاجرت نخبگان را دارد.

ایلنا: معاون دانشجویی وزارتعلوم، در باره وضعیت دانشجویانی که از بورس استفاده کرده و تاکنون به کشور بازنگشتند گفت:ما در سالهای اخیر عددی که قابل بحث باشد را نداریم اما از ابتدای انقلاب تا امروز بیش از 12 هزار نفر دانشجو از کشور خارج شدهاند که از این میان تنها 400 نفر بازنگشتهاند که علتهای زیادی را میتوان برای این عدم برنگشتن مرتبط دانست اما در مقایسه با کشورهای دیگر عدد قابل ملاحظهای نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا محمود ملاباشی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایلنا ادامه داد:عدم بازگشت سه درصد دانشجویان بورسیه به کشور از اول انقلاب تاکنون به این معنا است که کسانی که از تحصیلات بورس استفاده کردهاند برای دریافت سند خود به وزارت علوم مراجعه نکردهاند و بیشترین عدم بازگشت دانشجویان بورسیه در کشور کانادا اتفاق افتاده است.
وی در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه اعزام دانشجویان بورس تحصیلی به کدام یک از کشورها ممنوع است، گفت: هر وقت سازمان و وزارتخانهای در رابطه با مسائلی پول خرج میکند باید در کشورها و مناطقی به بورس تحصیلی دانشجویان بپردازد که باید سازگاری بیشتری با جمهوری اسلامی داشته باشد. اکنون اعزام دانشجو به کشورهای انگلیس، آمریکا و کانادا ممنوع است چرا که رفتار بشردوستانه و دانشجومآبانهای با دانشجویان ایران در این کشورها صورت نمیگیرد.
وی در ادامه در مورد آمار مهاجرت نخبگان به خارج کشور که از سوی معاون پژوهشی دانشگاه شریف عنوان شده بود، گفت: آنچه که ما در مورد آمار مهاجرت نخبگان ایرانی میدانیم آن چیزی است که دانشجویان برای جذب تحصیلات به معاونت دانشجویی مراجعه میکنند و از کشور خارج میشوند و ما نمیدانیم آنان که به تحصیلات وزارتخانه نیاز ندارند چقدر هستند و چطور از کشور خارج میشوند اما آماری که از سوی وزارت امور خارجه مطرح شده است این است که در حال حاضر حدود 60 هزار نفر دانشجوی ایرانی در خارج از کشور در حال تحصیل هستند که ترکیب آنها این است که حدود 45 هزار نفر در مقاطع کاردانی و کارشناسی هستند که اگر تمامی نخبگان را در مقاطع ارشد و دکترا ببینیم 100 هزار نخبه در دانشگاههای خارج از کشور تحصیل میکنند که از این میان کشور هند بیشترین دانشجوی ایرانی را به خود اختصاص داده است.
معاون دانشجویی وزارت علوم همچنین گفت: در سال جاری همچنان از متقاضیان استفاده از تحصیلات بورسیه تحصیلی برگزار شد که بر اساس آن 700 نفر معرفی شدند که از این بین غربالگری اولیه صورت گرفت و 450 نفر انتخاب شدند و آخر فروردین ماه مصاحبههای حضور صورت میگیرد.
محمود ملاباشی افزود: ظرفیت بورس تحصیلی دانشجویان برای سال آینده 200 نفر است که از بین 450 نفر انتخاب میشود.
وی با اشاره به آخرین وضعیت آئیننامه جذب دانشجویان غیرایرانی گفت: آئیننامه جذب دانشجویان غیرایرانی را تغییر دادهایم چرا که آئیننامههای سابق تاریخ سررسید نداشتند و وقتی که مسئولیت در سال 84 به من واگذار شد برای هر آئیننامهای یک تاریخ سررسید مشخص کردیم.