قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

قلم

سیاسی/اجتماعی/فرهنگی

علی مطهری: برای پاسخ به مخالفان منطقی قوی داریم

علی مطهری: برای پاسخ به مخالفان منطقی قوی داریم
 
شهید مطهری می گویند، ما باید به آزادی احترام بگذاریم تا یک وقت جوانان انقلاب فکر نکنند اگر از بیان عقاید دیگران جلوگیری کردند، از این طریق بهتر می توانند انقلاب را حفظ کنند. این درست نیست. ما هیچ ترسی از افکار مخالف نداریم. ما به مکتب خودمان اعتماد داریم. ما منطقی قوی داریم. هر کسی هر حرفی را دارد می تواند بیاید و بیان کند. منتهی مهم این است که ما و علما و دانشمندان و روحانیون پاسخ دهیم
به گزارش خبرنگار پرس تی وی ، دکتر علی مطهری فرزند شهید آیت الله مطهری در همایش جمعیت حامیان ولایت، گفت، نباید از بیان عقاید مخالف جلوگیری کرد، بلکه باید پاسخ آنان را با تسامح و تساهل داد.


دکتر علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران
شب گذشته در سخنرانی خود در همایش جمعیت حامیان ولایت، گفت، انقلاب ایران مانند انقلاب های روسیه و فرانسه فقط بر مساله عدالت و یا آزادی تاکید ندارد و به همین دلیل قابل مقایسه با این انقلاب ها نیست. بلکه انقلابی ایدئولوژیک و فقط قابل قیاس با انقلاب صدر اسلام است و همه آن اهداف را نیز در دل خودش دارد. عدالت، آزادی و استقلال فرهنگی و مکتبی و معنویت را دارد اما در قالب اسلامی. مفهوم آزادی در اسلام ممکن است کاملا در تناقض با آزادی آن ها باشد. آن ها از آزادی حیوانی حرف می زنند و ما از آزادی انسانی.

مطهری افزود، قوای آزادی در انسان وجود دارد و نباید سرکوب شود. وجود هر قوه و استعدادی در نهاد انسان منشا یک حق است. وجود قوه تفکر و اندیشه منشا آزادی تفکر و آزادی بیان است و ما نمی توانیم آن را محدود کنیم. البته تمامی این قوا باید تحت کنترل عقل باشد.

فرزند شهید آیت الله مطهری تصریح کرد، همه جا دم از عدالت و آزادی و حقوق زن و حقوق بشر می زنند اما مهم برداشت ما است. ما باید ببینیم مقصود چیست. شاید این حرف ها مشترک لفظی باشد اما مهم مقصود از این حرف ها است. باید این ها روشن شود. شهید مطهری جانش را برای حفظ خلوص نهضت فکری اسلامی گذاشت. علت اعتماد امام خمینی به شهید مطهری هم حساسیت ایشان به این بود که افرادی که فکر درست اسلامی ندارند مانند کمونیست ها وارد رهبری نهضت نشوند.

وی همچنین تاکید کرد، ما باید نسبت به مسائل فکری و انحرافاتی که احیانا در زمینه های فرهنگی و فکری ایجاد می شود، حساس باشیم و تعصب گروهی نداشته باشیم. باید بصیرت داشته باشیم. بصیرت در دین مساله بسیار مهمی است. بسیاری از حوادث تلخی که در صدر اسلام اتفاق افتاد نتیجه این بود که بصیرت در دین وجود نداشت. پیامبر نیز خطر را حس کرده بود و به همین دلیل فرمود: من برای امت خودم از فقر اقتصادی نمی ترسم بلکه از کج فکری و کج اندیشگی و نداشتن بصیرت می ترسم.

دکتر علی مطهری در ادامه گفت، در صدر اسلام نیز فتوحات پی در پی اتفاق افتاد و مردم هم ناآگاه بودند و به همین دلیل ابزار واقع می شدند. امروز هم همین طور است. برای این که این انقلاب همچنان به راه خود درست ادامه دهد باید روی مساله عدالت و آزادی و استقلال فرهنگی و مکتبی تاکید داشته باشیم. شهید مطهری نیز روی این مسائل تاکید فراوان داشتند. اگر می خواهیم انقلاب همچنان در مسیر خود حرکت کند باید به مساله عدالت اهمیت بدهیم و اگر ما اهمیت ندهیم دیگران این پرچم را از دست ما می گیرند و انقلاب با شکست مواجه خواهد شد.

وی در پایان گفت، شهید مطهری می گویند، ما باید به آزادی احترام بگذاریم تا یک وقت جوانان انقلاب فکر نکنند اگر از بیان عقاید دیگران جلوگیری کردند، از این طریق بهتر می توانند انقلاب را حفظ کنند. این درست نیست. ما هیچ ترسی از افکار مخالف نداریم. ما به مکتب خودمان اعتماد داریم. ما منطقی قوی داریم. هر کسی هر حرفی را دارد می تواند بیاید و بیان کند. منتهی مهم این است که ما و علما و دانشمندان و روحانیون پاسخ دهیم. نترسیم ار مطرح شدن افکار مخالف. همان طور که می بینیم در کتب اسلامی افکار مادیون و مناظرات متفکران اسلامی با آنان ذکر شده است. در اسلام از ابتدا این طور بود که با افکار مخالف با تسامح و تساهل برخورد بشود. این مناظره ها خیلی مرسوم بوده است.
http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=88591
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد