گزارش خبرنگار اعزامی ایلنا به ژاپن/لاریجانی در جمع خبرنگاران:
آمریکاییها مدام میز مذاکره را ترک میکنند

فلسطینیان نیازی به تسلیحات ما ندارند/آمریکاییها دچار یک نوع غربت سیاسی شدهاند/هرگونه پیشنهاد بر سر میز مذاکره مورد بررسی و بحث قرار گیرد/در درون مذاکرات همه مسائل از جمله موضوع هستهای ایران حل و فصل میشود.
ایلنا: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشنهاد ژاپن مبنی بر غنیسازی درخاک این کشور،گفت: ما هرگونه پیشنهاد و ایده را در این خصوص مورد بررسی قرار می دهیم اما حتما باید هرگونه پیشنهاد بر سر میز مذاکره مورد بررسی و بحث قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایلنا به ژاپن، علی لاریجانی ظهر امروز به وقت ژاپن به میان خبرنگاران ژاپنی آمد و به سوالات آنان پاسخ داد.
خبرنگار روزنامه یومیوری ژاپن در نخستین سوال از لاریجانی در رابطه با هدف سفرش به این کشور پرسید که لاریجانی پاسخ داد:من به دعوت رسمی رییس پارلمان نمایندگان ژاپن به این کشور سفرکردم و ایران و ژاپن به عنوان دو کشور مهم در آسیا همواره روابط خوبی با هم داشته اند.
وی ادامه داد:اکنون هم سطح روابط اقتصادی دو کشور بالغ بر 11 میلیون دلار است.
رییس قوه مقننه یادآور شد: ما دراین دیدارها در زمینه همکاریهای پارلمانی بین دو کشور مذاکره کردیم و موضوعات قضایی نیز میان دوکشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
لاریجانی افزو: در مسائل مهم منطقهای از جمله موضوع بازسازی افغانستان ،مبارزه با مواد مخدر ،موضوع هستهای ایران ،رایزنی و مذاکرات بسیار مثبتی صورت گرفت.
این خبرنگار با اشاره به سفر دبیر عالی شورای امنیت ملی ایران و سفر لاریجانی به ژاپن دراین زمینه سوال کرد که آیا این مذاکرات نوید روابط دو کشور در سطوح بالاتر را می دهد ؟ و لاریجانی در جواب گفت : روابط دو کشور همواره با اهمیت بوده و ژاپن کشوری پیشرفته به لحاظ اقتصادی و تاثیرگذاری در شرق آسیا است.
خبرنگار دیگری از رئیس مجلس ایران پرسید شما در سخنان روز گذشته خود اظهار داشتید که در دولت قبلی ژاپن ریسکپذیری نبوده و در تعاملات منطقهای آنچنان که باید و شاید فعالانه عمل نکردهاند پاسخ شما در این زمینه چیست ؟که لاریجانی در پاسخ گفت : این را باید از دولت جدید ژاپن بپرسید من بیان کردم که ایده همگرایی در آسیا که توسط نخست وزیر جدید ژاپن مطرح شد یک ایده هوشمندانه است و اگر اجرایی شود در عرصههای بینالمللی تاثیرگذار خواهد بود.
لاریجانی تصریح کرد :اما ا ین ایده در مقام اجرا ساده نخواهد بود و نیاز به تلاش و جدیت مضاعف دارد.
خبرنگار روزنامه آسیایی ژاپن پرسید در ماه آوریل سال جاری میلادی یک نشست در خصوص بازنگری NPT برگزار میشود، همچنین شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریمهای جدید علیه ایران را مطرح می کند، همانگونه که مستحضرید ژاپن میزبان این نشست خواهد بود انتظار شما از دولت ژاپن چیست؟
رییس مجلس پاسخ داد :بازنگری NPT را با دو رویکرد مثبت و منفی میتوان نگاه کرد ،رویکرد منفی NPT آن است که نقاط ضعف آن برجستهتر شود و این منجر به بیخاصیت شدن آن میشود.
وی تاکید کرد :آژانس وظیفه دارد به کشورهایی که می خواهند از انرژی صلح آمیز هستهای بهرهمند شوند کمک کند ،این کمکها همواره کم و یا تحت تاثیر فشارها سیاسی بوده است.
لاریجانی تاکید کرد : به اعتقاد من خوب است اگر قرار است در NPT تجدید نظر شود این نقاط ضعف مرتفع شود.
وی با اشاره به بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی توسط آمریکاییها خاطرنشان کرد :ژاپن به دلیل اینکه درد بمباران هستهای را از آمریکا چشیده است بهتر است در این زمینه فعالانه وارد موضوع شود.
در ادامه این نشست خبری خبرنگار "روزنامه نیکی ژاپن " از رییس مجلس پرسید شما در اظهارات روز گذشته خود از آمریکا و رژیم صهیونیستی انتقاد و از فلسطین و حزبالله لبنان حمایت کردید آیا منظور از این حمایتها کمکهای تسلیحاتی به آنها را شامل می شود ؟
لاریجانی در جواب تصریح کرد : آنها نیازی به تسلیحات ما ندارند، بلکه فلسطینیان ملت مظلومی هستند که جهان باید یک دفاع سیاسی برای آنان تعریف کند.
وی با اظهار تاسف از اینکه " بعضی از کشورها در این حادثه انسانی سکوت می کنند و به نظر میرسد فریادهای مردم مظلوم فلسطین نوعی آواز در برهوت است" تاکید کرد :باید همه تلاش کنند از نظر سیاسی به راهحلی برسیم که حقوق فلسطینیان استیفا شود.
وی با اشاره به حمله سال گذشته رژیم صهیونیستی به مردم بی دفاع غزه اضافه کرد :رژیم صهیونیستی با کمک آمریکا به غزه حمله کرد و حدود 5 هزار زن و کودک بی دفاع را کشت و غزه همچنان در محاصره صهیونیست ها قرار دارد.
لاریجانی تاکید کرد :اینها مصائب و مشکلات بزرگی است که کمتر در رسانهها به این موارد پرداخته میشود و این یک تاریخ دردآور برای بشریت است.
خبرنگار "پرس تی وی " نیزپرسید با توجه به تاثیر گذاری ژاپن در شرق آسیا دولتهای دو طرف باید چه تدابیر و سیاستهایی برای توسعه هر چه بیشتر روابط فی مابین بیندیشند؟ رییس مجلس نیز با بیان اینکه در این چند روزه مذاکرات مثبت و سازنده ای با مسوولان عالیرتبه ژاپنی داشته است گفت :باید در مذاکرات ، هر بخش موضوعات را با فرمول خاص خود مورد تجزیه و تحلیل خود قرار دهد ، به عنوان مثال اقتصاد فرمولبندی خاص خود را دارد و در حوزه مسائل سیاسی در منطقه نیز موضوعات متنوعی وجود دارد که باید برروی هر کدام از این موارد بر اساس اولویت خواستههای دو طرف مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
خبرنگار "تلویزیون فوجی ژاپن" نیز در سوالی پرسید :آژانس بینالمللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود موضوع سرسختانهتری را نسبت به ایران اتخاذ کرد تحلیل شما از این گزارش چیست ؟
لاریجانی در پاسخ گفت : برخورد آژانس با موضوع هستهای ایران باید فنی باشد چرا که آژانس جایی است که باید بر اساس فکتهای مشخص اظهار نظر کند و نمیتوان با احتمالات راجع به یک کشور قضاوت کرد.
وی خاطر نشان کرد :این از همان موارد ضعف سیستم آژانس است که با برخی از فشارها تغییر موضع میدهد و این گونه کاستیها باید در بازنگری NPTاصلاح شود.
خبرنگار خبرگزاری جمهوری ا سلامی ایران از رییس مجلس پرسید وزیر خارجه آمریکا چند روز پیش اعلام کرد تحریمهای جدید علیه ایران فلج کننده خواهد بود و سخنگوی وزارت خارجه این کشور نیز در جدیدترین اظهار نظر گفت تحریم ها فلج کننده نخواهد بود بلکه فقط برای فشار بیشتر بر دولت ایران اعمال می شود شما این تناقضگویی مقامات آمریکایی را چگونه ارزیابی میکنید ؟
لاریجانی پاسخ داد :آمریکاییها دچار یک نوع غربت سیاسی شدهاند و حرفهایی میزنند که برحسب حال و احوالشان و برای خوشی دلشان است.
وی با اشاره به سفرهای متعدد مقامهای آمریکایی به منطقه خاورمیانه در ماههای اخیر افزود :این روزها مقامات آمریکایی به منطقه ما زیاد سفر میکنند و هر جا که میروند مردم از آنها تنفر دارند و علت آن این است که آنها حرفهای تحکم آمیز میزنند و فکر میکنند با فشار ،دیگرملتها حرفهای آنها را می پذیرند.
لاریجانی در ادامه گفت : مشکل دیگر آمریکاییها این است که آنها صحنهها را به صورت واقعی نمیبینند و از موضع امپراتوری بینالمللی صحبت میکنند ،ولی خوشبختانه این جایگاه را ندارند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی گفت:بعد از جنگ 33 روزه لبنان این رژیم دچار یک نوع به هم ریختگی ابهت سیاسی شده است و بدنبال سامان دهی وضعیت کنونی خود است.
وی تصریح کرد:در جنگ 33 روزه اسرائیلیها ظرف مدت یک هفته میتوانند حزب الله لبنان را شکست دهند و اعلام کردند در این مدت سران حزب الله را بردار میکنند و صحبت از زایمان جدید در خاورمیانه را مطرح می کردند.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناکامی و سرخوردگی صهیونیستها در جنگ 33 روزه ادامه داد : اما آن زایمان به سقط جنین انجامید و آمریکا و رژیم صهیونیستی با بی آبرویی تمام شکست خوردند.
در ادامه خبرنگار خبرگزاری رویترز از لاریجانی پرسید " در مورد پیشنهاد ژاپن در بحث غنیسازی درخاک این کشور" ارزیابی شما چیست ؟
لاریجانی نیز پاسخ داد: ما هرگونه پیشنهاد و ایده را در این خصوص مورد بررسی قرار می دهیم اما حتما باید هرگونه پیشنهاد بر سر میز مذاکره مورد بررسی و بحث قرار گیرد.
لاریجانی افزود:متاسفم که آمریکاییها مدام میز مذاکره را ترک میکنند بالاخره برای هر طرح و پیشنهادی باید مذاکره صورت گیرد ،ایرانیها در سالهای اخیر دهها طرح مطرح کردند.
رییس مجلس خاطر نشان کرد :معتقدم در درون مذاکرات همه مسائل از جمله موضوع هستهای ایران حل و فصل می شود.
خبرنگار دیگری در رابطه با مواضع افراطی رژیم صهیونیستی پرسید و اظهار داشت :این رژیم در گذشته تاسیسات هستهای عراق و سوریه را بمباران کرد چقدر احتمال حمله آنها به تاسیسات هستهای ایران وجود دارد ؟
لاریجانی در پاسخ گفت : لزومی نمیبینم به تخیلات بپردازیم این رژیم درک درستی از قدرت واقعی نظام را ایران ندارد و خودش را دچار یک بیحیثیتی مطلق نمیکند ولی با شما موافقم که سران این رژیم افراطی هستند و در این مدت به آمریکا و مجامع بینالمللی بی اعتنایی های زیادی کردهاند.
خبرنگار دیگری از رییس مجلس پرسید :آیا گمان میکنید که آمریکا هم در پیشنهاد ژاپن در خصوص غنی سازی ایفای نقش می کند؟
رییس مجلس در پاسخ گفت :من اطلاعی ندارم که درآن نشست چه کسانی حضو رداشتند اما ازهر پیشنهاد و ابتکاری برای مذاکره در این خصوص استقبال می کنیم .
خبرنگار دیگری در خصوص راههای گسترش روابط ایران و ژاپن در عرصههای مختلف بویژه در زمینه های اقتصادی سوال کرد ؟
لاریجانی در پاسخ اظهار داشت :بحثهای اقتصادی میتواند برای صاحبان صنایع در ژاپن خیلی جذاب باشد و آنها میتوانند در خصوص انرژیهای خورشیدی و بادی ساخت نیروگاه ،پالایشگاه و راه آهن در ایران سرمایه گذاری کنند.
وی افزود :به عنوان مثال در 12 شهر بزرگ ایران مترو ساخته میشود که ژاپنیها می توانند در خصوص تامین قطار آنها با ایران همکاری کنند.
رئیس مجلس با اشاره به برنامه پنجم توسعه کشور اضافه کرد :ایران یک کشور پهناور است و قطار پرسرعت برای حمل و نقل آسان دراین برنامه دیده شده است که این طرح ها می تواند برای صاحبان صنایع ژاپن جذابیت داشته باشد.
وی آنگاه به قرابت فرهنگی میان ملتهای دو کشور اشاره کرد و گفت : ایران و ژاپن هر دو در زمینه صنعت فیلم سازی پیشرفتهای خوبی داشتهاند و میتوانند دراین زمینه با هم تبادل فیلم و سریالهای مختلف داشته باشند.
لاریجانی ادامه داد: درمورد صنعت توریسم نیز برخی از شهرهای ایران مانند اصفهان و شیراز برای مردم ژاپن جذابیتهای خاصی دارد که در این مورد هم می توان سرمایه گذاری کرد.
خبرنگار دیگری در خصوص ترور یک فلسطینی در هتلی در دبی نظر رییس مجلس ایران را جویا شد که لاریجانی پاسخ داد:این حرکت تروریستی بسیار مفتضحانه بود چرا که این رژیم با کمک کشورهای غربی یک افتضاح بینالمللی را به وجود آورد .
وی افزود :آبروی کشورهای اروپایی در خطر است و در واقع آنها شروع کننده یک نوع عملیات تروریستی سازمان یافته در دنیا شده اند که می تواند شرایط جهان را تغییر دهد .
لاریجانی خاطر نشان کرد : البته اسراییلیها در طول 70 سال گذشته جنایات و ترورهای زیادی را انجام داده اند و در بررسی که داشتیم 300 ترور در اروپا و آسیا توسط عوامل رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اسرائیلیها نامشان به عنوان آدم کش در خاورمیانه و جهان ثبت شده و میشود.